Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Kurczę fajne musi być to uczucie kiedy sobie tak płyniesz i płyniesz. Zazdroszczę tej umiejętności .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hehe Grażynko dziękuję, miło mi ;:168 ;:306
Sylwuś nie ma czego zazdrościć. Trzeba wziąć się do roboty i nauczyć. Można nauczyć się samemu. Na płytkiej wodzie :) Myślę że jeśli byś tylko chciała to poradzisz sobie :) Taki basen nie duży jest dobry żeby nauczyć się utrzymywać na wodzie. Może to być Twoje pierwsze postanowienie nowoletnie?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu próbowałam sie nauczyć ale jak byłam dzieckiem to sie strasznie wody bałam. płakałam , krzyczałam jak woda odstawała mi sie do oczy. Teraz już sie nie boję ale pływać to raczej sie nie nauczę.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co ja jak byłam mała i kuzynka mojej kuzynki jest pływaczką zawodową. I chciała mnie nauczyć pływać. Mówi zanurz głowę pod wodę. Ja mówię nie. A ona widzisz Aneta, jej się nie da nauczyć pływać. Ona się nie nauczy bo głowy nie zanurzy. Minął z jakiś rok a ja sama się nauczyłam. Próbowałam i próbowałam i się nauczyłam. Sama na spokojnie. Mimo że wcześniej różne praktyki na mnie robili w celu nauczenia. Rzucenia na wodę żebym się w panice nauczyła itd. To wymysły moich starszych kolegów. O jak ja się wtedy darłam. Ale nic to nie dało. Przyszedł czas i sama się nauczyłam. Nurkować też. Tylko tak jak wspomniałam- jestem krótkodystansowcem. Niestety. Ale wszystkiego można się nauczyć. Sylwuś pływanie to super sprawa..
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Czego Jaś się nie nauczy ,tego Jan nie umie .Ja się dwa razy topiłam a pływać się nie nauczyłam i chyba już się nie nauczę ,bo to dla mnie chińska magia .Ale wody się nie boję ,Kąpalam się nawet w morzu Śródziemnym ,gdzie nakryła mnie trzymetrowa fala .Machając rękami i nogami ,jakoś się wykaraskałam ,ale strachu się najadłam .Potem byłam już ostrożniejsza . :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś no to piękną przygodę miałaś z tą falą. Dobrze że Ci się nic nie stało. Bo mój znajomy właśnie w taki sposób złamał kręgosłup i jest niepełnosprawny od 10 lat :( Biedak.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też nie umiem pływać i podobnie jak Ewa uważam, że z Jasia zrobiło się Janisko i nawet nie próbuję :D Dlatego do szczęścia musi mi dziś wystarczyć miska na tarasie, w której mogę moczyć nogi :wink: Choć chętnie popluskałabym się w takim basenie jak Twój Madziu. U mnie teraz 31 stopni w głębokim cieniu ;:213 I bardzo się z tego cieszę ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko U mnie w cieniu zrobiło się 33 stopnie. A parno jest ... już dwa razy na burze się zbierało i nie dotarło. Czuję że wieczorem się wszystko zbierze. A o 22.20 Miałam wyjść obserwować zjawisko na niebie. Ciekawe czy pójdę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Madziu jakie zjawisko na niebie ,? bo ja ostatnio nic nie wiem i widzę tylko ziemię .I swoje bąble od komarów . :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciebie też tak pogryzły? To cholery jedne. Dziś możemy podziwiać jak Spica, księżyc i Saturn będą najbliżej siebie. O 22.20 mają być właśnie najbliżej. Podobno już przez lornetkę można coś zobaczyć. Spica to najjaśniejsza gwiazda z konstelacji Panny.

-- 18 cze 2013, o 16:12 --

Może da się nawet zobaczyć pierścienie Saturna :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Niestety posiadam tylko lupę do podglądania przędziorków ;:202 :;230 :;230 :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś doczytałam że nawet gołym okiem co nie co ma być widać. Ewuniu rozmyślam o zainstalowaniu powojnika w donicy na balkonie. Myślisz że przetrwa weekendy bez podlewania? Na działce mi rosną w gruncie ale tak mi się podobają że chciałbym na balkonie też jednego mieć. Boję się jednak że padnie. Bo zostawiłam na weekend moje balkonowe i prawie padły. Zlałam je porządnie wodą i teraz dwa razy dziennie podlewam bo wysychają w zastraszającym tempie. A blok mam północ południe. Dobrze że nie wschód zachód.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu pierwsze słysze że dzisiaj coś takiego ma być.
A jak będzie z zimą i powojnikiem w doniczce? może zmarznać no chyba ze wysadzisz go na działeczke?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś niestety dzisiaj niebo takie brzydkie że nic właściwie nie było widać :( Zrobiłam tylko kilka kiepskich zdjęć łysego ale naprawdę kiepskich bo mi się ręka trzęsła jakbym tremę miała. I nic poza tym. Żadnych pierścieni Saturna też nie widziałam. No ale Łysy całkiem się zaokrągla więc może na pełnie się załapię :) Co do zimy i powojnika w doniczce hm... myślisz że jak okryję go i doniczkę to nie pomoże? Myślałam że raczej przetrwa. No ale niech się mądrzejsi ode mnie wypowiedzą :) Bardzo proszę o radę.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:cry: a u mnie chmury i lipa a ja mam teleskop i świetny widok by był wrrrrrrrrrrrrrrr
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”