Tajeczko piwonie i pięknie pachnące goździki one teraz faktycznie są najpiękniejsze, szkoda tylko że piwonie tak bardzo deszcz poniszczył, u mnie już większośc przekwita. Jeśli Twoja piwonia zmieniła kolor to musiał być jakiś cud, a może masz w jednej kępie dwie odmiany i co rok kwitnie inna...?
Moja niebieska róża tez kiedyś miała etykietkę i nazwę ale wtedy nie przywiązywałam uwagi do nazw odmian i teraz jest nn.
Marysiu nie na tym zdjęciu jest bez koralowy Plumosa Aurea a on się nie rozłazi rozłogami więc nie ma strachu.
Dzięki za nazwę goździka, u mnie one wszyskie nn, ale tu akurat najmniej to jest ważne, najważniejsze że ładnie wyglądają i pachną.
Pustynnik to i mnie zadziwia co roku ma więcej kwiatostanów, w tym roku jest ich 13, jak zakwitną to będzie widok.
Jacku tak te kwiatostany to pustynnik, w tym roku będzie piękny jak zakwitnie, co rok jest większy to jest jego 5 sezon u mnie i ma 13 kwiatów ciekawa jestem ile będzie za rok?
Aniu dziękuję ja lubię rojniki i jak tylko gdzieś spotkam jakiegoś fajnego to kupuję, bardzo chcę jeszcze takiego rurkowatego ale jeszcze nie spotkałam nigdzie w okolicy. Ta roślinka pod rojnikiem to dzwonek dalmatyński, dziś już pięknie kwitł więc jutro będą świeże fotki.
kupiłam sobie wczoraj taką trawke może ktoś będzie wiedział co to za jedna?

zaczyna kwitnąc żylistek "Strawberry Fields", jutro powinien być już pięknie rozwinięty cały krzaczek

lilijki

powojnik tez wreszcie zaczyna kwitnąć

corydalis lutea

irysy holenderskie, miał być mix kolorów a są tylko niebieskie ale i tak śliczne