Ogród
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród
Patrząc na pierwsze zdjęcie na 1 stronie postanowiłem zakupić barwione zrębki i wysypać u siebie na rabatkach. Jutro wrzucę zdjęcia. To dopiero początek, ale już widzę, ze to uzależnia!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Renatko reniusia20 dziękuję bo nie byłam pewna co to za rośłinka, zakładałam ze moze być to irys ale wolałm się upewnić. Pierwszy sezon jest u mnie, kupiłam ją w lidlu razem z dalią, zawilcami i jeszcze czymś ale juz nie pamiętam.
Aniu anabuko1 dereń dopiero w tym doku bardzo ładnie mi podsoczył i sie zozgałeził. Na wiosnę przeszedł cięcie i troszeczke sie obawiałam ze mozę być mizerny ale cieszę się że się pomyliłam.
Renatko reniuniek staramy się sadzić żeby roślinki później sobie wzajemnie nie przeszkadzały ale to róznie bywa. Jeszcze na rabatkę z iglakami płożącymi musze dokupiić roślinki szczepione na pniu. Mam już wierzby i tak zastanawiam sie nad kolnem , wiśnią i bukiem.
Gosiu gogo76p czyli jest szansa ze szybko urosnie i odgrodzi mnie przed sąsiadem:)
Milenko Mandragora w tym roku wystrzeliły jak szalone , zresztą jak wszystko. Bukszpany myślę kiedy ja je mogłam zakupić. I nic mi do głowy nie przychodzi. Na pewno są dłużej jak 6 lat.
Przemku Priam zbębki też mi sie podobaja i w tym roku też dokupiłam. Czekam w takim razie na zdjecia.
Kochani, weekend minął mi bardzo szybko, zresztą pewnie jak kazdemu. W sobotę pracowałam u ogródku, pryskałam zarośla i krzaki żeby komarów nie było. I musze powiedzieć że poskutkowało. Natomiast w niedzielę byłam na odpuście taki zjazd rodzinny. A wczoraj praca i spacer wieczorem z moim słoneczkiem
komary tak nas pocieły ale co tam liczyło sie to ze jesteśmy razem.

Renatko reniusia20 dziękuję bo nie byłam pewna co to za rośłinka, zakładałam ze moze być to irys ale wolałm się upewnić. Pierwszy sezon jest u mnie, kupiłam ją w lidlu razem z dalią, zawilcami i jeszcze czymś ale juz nie pamiętam.
Aniu anabuko1 dereń dopiero w tym doku bardzo ładnie mi podsoczył i sie zozgałeził. Na wiosnę przeszedł cięcie i troszeczke sie obawiałam ze mozę być mizerny ale cieszę się że się pomyliłam.
Renatko reniuniek staramy się sadzić żeby roślinki później sobie wzajemnie nie przeszkadzały ale to róznie bywa. Jeszcze na rabatkę z iglakami płożącymi musze dokupiić roślinki szczepione na pniu. Mam już wierzby i tak zastanawiam sie nad kolnem , wiśnią i bukiem.
Gosiu gogo76p czyli jest szansa ze szybko urosnie i odgrodzi mnie przed sąsiadem:)
Milenko Mandragora w tym roku wystrzeliły jak szalone , zresztą jak wszystko. Bukszpany myślę kiedy ja je mogłam zakupić. I nic mi do głowy nie przychodzi. Na pewno są dłużej jak 6 lat.
Przemku Priam zbębki też mi sie podobaja i w tym roku też dokupiłam. Czekam w takim razie na zdjecia.
Kochani, weekend minął mi bardzo szybko, zresztą pewnie jak kazdemu. W sobotę pracowałam u ogródku, pryskałam zarośla i krzaki żeby komarów nie było. I musze powiedzieć że poskutkowało. Natomiast w niedzielę byłam na odpuście taki zjazd rodzinny. A wczoraj praca i spacer wieczorem z moim słoneczkiem

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Sylwuś
Klon, buk ......świetny wybór, uwielbiam te drzewka a jeszcze szczepione, to już odpał !!!
Wiśnie nie mam u siebie wiec się nie wypowiem
Szykuje się super śliczna rabata!
Miłego dnia!

Klon, buk ......świetny wybór, uwielbiam te drzewka a jeszcze szczepione, to już odpał !!!

Wiśnie nie mam u siebie wiec się nie wypowiem

Szykuje się super śliczna rabata!
Miłego dnia!
- Sylwia85
- 1000p
Renatko dziękuję i wzajemnie.
Zakupy przewidziane są na jesień dopiero. Teraz są inne wydatki.
Zakupy przewidziane są na jesień dopiero. Teraz są inne wydatki.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Sylwuniu chyba przez to Twoje Słoneczko tak nas ostatnio zaniedbujesz

- Sylwia85
- 1000p
Pobiegłam do ogrodu i cyknełam parę fotek oto one:

Żurawkowo

Oczywiście na rabatkach paluję podosadzać jeszcze kilka roślinek.
Zakwitła różyczka

Żurawkowo

Oczywiście na rabatkach paluję podosadzać jeszcze kilka roślinek.
Zakwitła różyczka

- Sylwia85
- 1000p
Madziu ze Słoneczkiem to sie mało widuje wiec bardzo cieszą mnie chwile kiedy możemy być razem.
Witaj Agnieszko
cieszę sie że zawitałaś do mnie:), zapraszam.
Renatko oj nie taki poukładany, jeszcze dużo pracy mnie czeka.
Dziękuję i cieszę sie bardzo że podobają się.
Jeszcze musze podosadzac roślinek żeby było geściej ale to już na jesieni.
Witaj Agnieszko

Renatko oj nie taki poukładany, jeszcze dużo pracy mnie czeka.
Dziękuję i cieszę sie bardzo że podobają się.
Jeszcze musze podosadzac roślinek żeby było geściej ale to już na jesieni.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Sylwuś ślicznie to wygląda ,masz cierpliwość dziewczyno .Nie długo wszystko Ci się porozrasta ,to dopiero będą widoki

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Sylwuś nie poznałam Twojego ogrodu! Wróciłam do góry strony sprawdzić czy to na pewno Twój ogród bo aż uwierzyć nie mogłam. Jejku ale masz pięknie. Rozmarzyłam się normalnie....
Pięknie... moja działka może się schować przy takim ogrodzie jak Twój. No to cieszę się że masz swoje Słoneczko i możecie choć trochę ze sobą pobyć. Nie dziwię się ze czas wolny poświęcasz jemu. Zwłaszcza że jak piszesz - macie go mało. Życzę szczęścia!