Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Ewo, obejrzałam Twoje róże i jestem pełna podziwu - jakie różnorodne odmiany i jakie piękne kwiaty. To dobrze, że znalazłaś miejsce na Aspirynkę - warto 

- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, imponująca kolekcja...
Mme Knorr i mnie zachwyciła..zwłaszcza, że zdjęcie katalogowe
Zauważyłam Penny Lane - moja jeszcze w pączkach, ale jestem bardzo ciekawa tej róży...ja długo ją masz i jak się sprawuje?
Pozdrawiam serdecznie

Zauważyłam Penny Lane - moja jeszcze w pączkach, ale jestem bardzo ciekawa tej róży...ja długo ją masz i jak się sprawuje?
Pozdrawiam serdecznie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu i cóż można powiedzieć na takie widoki
..... bajka po prostu..... Twoja kolekcja powala
Powiedz mi proszę w jakich warunkach masz posadzoną Augustę Luisę ? Moja rośnie na słońcu i w upały strasznie się przypala.... koniecznie muszę ją przesadzić w jakiś świetlisty półcień, bo szkoda kwiatów..... ale gdzie ja jej miejsce znajdę, jak wszędzie ciasnota

Powiedz mi proszę w jakich warunkach masz posadzoną Augustę Luisę ? Moja rośnie na słońcu i w upały strasznie się przypala.... koniecznie muszę ją przesadzić w jakiś świetlisty półcień, bo szkoda kwiatów..... ale gdzie ja jej miejsce znajdę, jak wszędzie ciasnota

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ewuś czemu zniknęłaś na tak długo? Wszystko w porządku? Czy to tylko ogród?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Route 66 już mi wpadła w oko
Pokaż jeszcze, żeby zaraza się dobrze ugruntowała 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Ewuniu
Jestem zachwycona pięknymi różami. Liczyłaś ile masz wszystkich odmian?
Ogród Twój cały czas tętni kolorami jak nie rododendrony to teraz róze, jestem zachwycona.

Jestem zachwycona pięknymi różami. Liczyłaś ile masz wszystkich odmian?
Ogród Twój cały czas tętni kolorami jak nie rododendrony to teraz róze, jestem zachwycona.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
MARYNIU ,EWCIU ,DOROTKO dzięki za odwiedziny i za tyle miłych słów
JADZIU ,każdy środek dobry ,który jest pomocny .Najważniejsze ,że bez chemii
JANINKO różaneczniki nawozimy do połowy sierpnia .Trzeba im dać czas na przygotowanie się do zimy .
Lepiej dać nawozu mniej ,niż za dużo ,bo są wrażliwe na zasolenie .Nawóz do nich przeznaczony jest najlepszy i nic więcej nie potrzeba .Dawkowanie na pewno jest na opakowaniu .
DOSIU liczyłam na wiosnę było 150 ,kilka oddałam ,to zostało 140 z hakiem .Ciekawa jestem Twojej rabaty różanej
KAROLINKO w ogrodzie teraz i kolory i zapachy ,wychodzić się nie chce
MILENKO choroba różana ,to najmilsza choroba .Skoro Twój oprysk działa ,to może przegna też żuki ,które żrą moje róże ,france jedne
CELINKO ja się obawiam ,że do jesieni to jeszcze jakąś wsadzę oprócz Aspirynki
KASIU Penny Lane mam 5 lat.Kwiaty ma cudowne ,ale jest to róża delikatna ,wrażliwa na suszę .Przemarza do kopca ,ale błyskawicznie odbija .Jest piękna .
AGNIESIU ,moja Augusta ma słońce po południu i też czasem jest przypalona .Ona źle znosi upały i chyba naprawdę musisz jej zmienić miejsce .Jest tego warta .
MADZIU nie martw się ,wszystko dobrze .Tylko ja się ostatnio nie wyrabiam i zwyczajnie brakuje mi czasu .Mam nadzieję ,że to przejściowe .
EWCIU pokażę jeszcze nie raz ,chyba że mi robale zeżrą ,bo wybitnie im smakuje .Dziury ma jak w serze .
SYLWUŚ cieszę się ,że lubisz różyczki ,mam ich 140 kilka

JADZIU ,każdy środek dobry ,który jest pomocny .Najważniejsze ,że bez chemii

JANINKO różaneczniki nawozimy do połowy sierpnia .Trzeba im dać czas na przygotowanie się do zimy .
Lepiej dać nawozu mniej ,niż za dużo ,bo są wrażliwe na zasolenie .Nawóz do nich przeznaczony jest najlepszy i nic więcej nie potrzeba .Dawkowanie na pewno jest na opakowaniu .

DOSIU liczyłam na wiosnę było 150 ,kilka oddałam ,to zostało 140 z hakiem .Ciekawa jestem Twojej rabaty różanej

KAROLINKO w ogrodzie teraz i kolory i zapachy ,wychodzić się nie chce

MILENKO choroba różana ,to najmilsza choroba .Skoro Twój oprysk działa ,to może przegna też żuki ,które żrą moje róże ,france jedne

CELINKO ja się obawiam ,że do jesieni to jeszcze jakąś wsadzę oprócz Aspirynki

KASIU Penny Lane mam 5 lat.Kwiaty ma cudowne ,ale jest to róża delikatna ,wrażliwa na suszę .Przemarza do kopca ,ale błyskawicznie odbija .Jest piękna .

AGNIESIU ,moja Augusta ma słońce po południu i też czasem jest przypalona .Ona źle znosi upały i chyba naprawdę musisz jej zmienić miejsce .Jest tego warta .

MADZIU nie martw się ,wszystko dobrze .Tylko ja się ostatnio nie wyrabiam i zwyczajnie brakuje mi czasu .Mam nadzieję ,że to przejściowe .

EWCIU pokażę jeszcze nie raz ,chyba że mi robale zeżrą ,bo wybitnie im smakuje .Dziury ma jak w serze .

SYLWUŚ cieszę się ,że lubisz różyczki ,mam ich 140 kilka

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Piękna kolekcja róż. Wszystkie okazy. Już sobie wyobrażam ich zapach. Wiem też,jakie mam odmiany zakupić.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu koniecznie muszę ją przenieść, bo szkoda, żeby kwiaty smażyły się na słońcu. Dziękuję za Twoją opinię 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ewciu czy łubiny siane wiosną zakwitną w tym roku? cos mi się wydaje, że chyba w przyszłym, bo są maleńkie w porónaniu do kilkuletniej roslinki...
- ewa_rozalka
- 1000p
Aluś bardzo Ci dziękuję za odwiedziny oraz za pozytywną ocenę różyczek .
Agniesiu ,ja też jak widzę ,że roślinie coś nie pasuje ,to ją przesadzam w inne miejsce .Przeważnie pomaga .
Aniu wiesz ,że ja tego łubinu nie mam .Zostawił kilka siewek ,z czego jedna zakwitła .Ale łubin po ścięciu przekwitłych kwiatostanow ,kwitnie jeszcze raz ,więc może zakwitnąć w późniejszym terminie .A jeżeli nie ,mówi się trudno .Na przyszły rok kwiaty murowane .

Agniesiu ,ja też jak widzę ,że roślinie coś nie pasuje ,to ją przesadzam w inne miejsce .Przeważnie pomaga .

Aniu wiesz ,że ja tego łubinu nie mam .Zostawił kilka siewek ,z czego jedna zakwitła .Ale łubin po ścięciu przekwitłych kwiatostanow ,kwitnie jeszcze raz ,więc może zakwitnąć w późniejszym terminie .A jeżeli nie ,mówi się trudno .Na przyszły rok kwiaty murowane .

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witaj Ewuniu, kurza melodia, że się tak wyrażę, ile ty masz róż?! I jakie piękne! Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak pięknie pachną. Ewuniu, cudnie jest, po prostu przepięknie.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewcia powinnaś być ,Ewcią -różanką 
-- 18 cze 2013, o 16:57 --

-- 18 cze 2013, o 16:57 --

- ewa_rozalka
- 1000p
Witaj Bogusiu ,zapach u mnie jest nieziemski ,a róż mam 140 kilka . Nie wszystkie jeszcze kwitną ,ale mają zamiar ,fajnie że wpadłaś
Jadziulka ludzie mają więcej róż .Czasem się zastanawiam ,ile ja bym miała gdyby miejsca było więcej .
Zatyrała bym się na amen

Jadziulka ludzie mają więcej róż .Czasem się zastanawiam ,ile ja bym miała gdyby miejsca było więcej .
Zatyrała bym się na amen

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
To prawda, przy różach jest dużo pracy. Ale może innym ktoś pomaga
Ja niestety robię absolutnie wszystko sama