Gęstniejący ogród Zuzi55

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Gęstniejący ogród Zuzi55

Post »

Na ostatnim zdjęciu to piwonia drzewiasta? śliczna!
Zakochałam się też w berberysach ;:224 i enkwiant kwitnie :lol:
Kolkwicje dostałam duży krzew od koleżanki forumowej , przyjął się ale w pierwszym roku nie pokaże na co go stać, jednak za rok mam nadzieję, że już się zadomowi.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu-to piwonia chińska,mam jeszcze podobną o bardziej kremowych kwiatach,ale coś nie chce rosnąć i już 3 rok kwitnie 1 kwiatem .Chyba muszę ją przesadzić.
Kilka irysów i pstrokacze. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Zuziu witaj. :wit
Ależ Ty masz cudne krzewy. ;:138 Wspaniała z Ciebie ogrodniczka. ;:108
Kolkwicja obłędna. Złotokap pięknie kwitnie.
Mój niestety zmarzł. Gratuluję zakwitnięcia glicynii.
Moja ma także cztery lata, może także kiedyś zakwitnie.
Narzekałyśmy na suszę w naszym rejonie.
Mama dzwoniła, gdy byłam nad morzem, że zaczęła podlewać warzywniak, a teraz co to się porobiło z tym deszczem, warzywa żółkną od nadmiaru wilgoci i końca nie widać.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu masz śliczne irysy, moje się zawzięły i nie kwitną. Dereń to śliczny krzew mam go w kilku egzemplarzach, a nowe już się ukorzeniają :lol:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko moja glicynia zaczęła kwitnąć,po tym jak ją w ub.roku chyba 3 x przycięłam dosyć mocno.Teraz czekam na pogodę i też ją podetnę.Może i Twoja wymaga radykalnego cięcia.
Marysiu -u mnie irysy też nie wszystkie kwitną,ale ja przesadzałam je w bardziej słoneczne miejsce i chyba dlatego.Derenia mam 4 odmiany,one dosyć szybko rosną,więc niedługo z Twoich patyczków będą ładne krzewy.Ukorzeniasz 1 odmianę czy kilka?
Kilka fotek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Swoje mam dwa, a trzy kolejne już się ukorzeniły. Teraz trzeba im dać trochę czasu żeby urosły. W tym roku wzięło mnie na róże i krzewy, a właściwie odwrotnie krzewy i róże :;230
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

http://poradnikogrodniczy.pl/glicynia-wisteria.php
Właśnie dzisiaj czytałem, ze glicynie należy ciąć. Sam tego nie robiłem i nie mam ani jednego kwiatostanu :(
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-również lubię krzewy,ale niektóre wymarzły mi ,jednak u mnie za zimno na judaszowce,guzikowce itp.Mam je ale co roku odbijają od 0.Tak samo z różami poprzedniej zimy wymarzło mi dużo odmian.
Przemku-widać,to jedyny sposób aby zmusić wisterię do kwitnienia.No może jeszcze podcinanie korzeni...

Piwonie niektóre przekwitły,inne zaczynają. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja sobie kupiłam guzikowca i zobaczę jak u mnie da sobie radę, może go nawet okryję na zimę.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, zauroczył mnie Twój rododendron, kolkwicja i krzewuszki, zauroczyła mnie, no nie, nie będę wszystkiego wymieniać po kolei, po prostu wszystko pięknie u Ciebie kwitnie i nie da się ukryć, że masz rękę do roślinek. Co do glicynii, to chyba jutro wezmę sekator i ją pociacham, bo moja ani myśli kwitnąć, nigdy jej nie cięłam, gdyż wyczytałam, że robi się to wczesną wiosną, gdy widać już pączki kwiatowe, ale jak to zrobić jak ich nie ma? Małe pytanko jak mocną ją obciąć?
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu- w pierwszym roku koniecznie go okryj,bo to ładny krzew, a szkoda,gdyby przemarzł.
Ilonko-ja dziś też obcięłam glicynię i to dosyć mocno ,tak jak w ub. roku.Ona ma duże przyrosty i poradzi sobie.
Kilka kwitnących róż. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu nie wiem czy róża przy balkonie i przy słupie to ta sama, ale ma podobny śliczny kolor! Piękne masz róże i kwitną już, moje powoli zaczynają :wink: W śród róż widzę lilię czy to kupowana czy ma ją dawno, bo w ostatnim Roku w ogrodzie mówili o tych liliach ze starych ogródków, a ja jestem ciekawa jak się nazywa?
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-róże o które pytasz są podobne,ale nie identyczne,ta mniejsza była kupiona kilka lat temu a ta duża ,to bardzo stara ma ponad 50 lat i była przenoszona już z 5 razy ,wraz ze zmianą miejsca zamieszkania .Rosła u mojej mamy a przedtem u cioci.Większość lilii kupiłam na forum od P.Janka,sprzedawał też żonkile,ale większość mi zmarzła w ub.roku.

Jeszcze takie tam.... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Zuziu wszystko Ci pięknie kwitnie a piwonie nad podziw , moje miały po dwa kwiatki leniuchy
wisterie podziwiam w waszych ogrodach , ja już nie będę kupowała , zniechęciłam się
za każdym razem jak posadzę usycha, została po niej tylko podpórka, zastanawiam się co
przy niej posadzić by nie stała pusta ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu żonkile Ci zmarzły? ;:oj
To ja mam propozycję przysyp tą 50 letnią róże i zrób sadzonkę, a ja Ci w sierpniu przyślę żonkile takie zwykłe ale na pewno Ci nie zmarzną :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”