Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Ilonko, witam Cię serdecznie w moich progach. Tak, róże wróciły po banicji i już wiem, że tego mi było trzeba, tego mi brakowało. Ta różnorodność barw, zapachów, budowy krzewów i płatków... Jest co podziwiać i na co czekać :D Teraz tylko czekam aż mój ukochany wykopie mi rabatkę i zasadzę tam moje nowe nabytki. Kilka róż posiadam, jeszcze sprzed kilku lat, kiedy to miałam hopla na ich punkcie. Między innymi Ingrid Bergman, Candelight, Cinderella oraz róże pałacowe. Wczoraj dosadziłam po banicji Luise Odier (uwielbiałam jej zapach) i Madame Knor. Zakupiłam też róże Marie Curie. Znasz może taką?

Aniu, dziękuję Ci bardzo. Specjalnie dla Ciebie oraz Ilonki kolejna róża, bardzo orginalna bo z białymi prążkami na płatkach. Jest to pałacowa róża z oferty Poulsena, której niestety nie jestem pewna nazwy. Według mojego mądrego zeszytu powinna to być Topkapi.
Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam niedzielnie :wit
Piękne masz księżniczki ;:138
U mnie rano przeszła łagodna burza a teraz świeci słoneczko :D
Miłego dnia!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
EWA06
100p
100p
Od: 25 wrz 2011, o 22:49

Post »

Witaj Dobrusiu. Cieszę się z kolejnej lubuszanki na forum.Przeszłam cały twój ogród i jestem pod wrażeniem. Pracy masz mnóstwo ale efekt wielki. Ja niestety mam małą działke na której najwięcej miejsca zajmuje pasieka i nie mam wielkiego pola do popisu bo wszystko jest podporządkowane dla pszczółek. Nie używam chemii w ogrodzie i może dlatego mam jaszczurki , żaby,dzikie gołąbki,różne ptactwo. Oglądając twoje zdjęcia już widzę że popełniłam bład w posadzeniu klona czerwonrgo ( złe miejsce ), nie myślałam o takich rozmiarach. Oglądając człowiek też się uczy . Pozdrawiam ,będę zaglądać.
Co mnie cieszy i za czym zawsze bardzo tęsknię.
Ewa-moje zielone
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Wpadłem na trop Twojego ogrodu zamawiając dzisiaj powojniki, między innymi odmianę Little Mermaid . Napisz proszę, jak ją znajdujesz, czy faktycznie jest stosunkowo kompaktowa, i jak z barwą kwiatów - faktycznie taka niespotykana?Jeśli miałabyś fotkę tej odmiany z dalszej perspektywy, to byłbym zobowiązany ;)

ps. ten "biały grudnik", ktory uparcie kwitnie u Ciebie w czerwcu to tak naprawdę kaktus wielkanocny.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:oj WoW ale ładna no no ;:138 takiej to nie widziałam
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Ewuniu, witam Cię w moim ogrodzie! Ja też mam pszczółki :D No ale Twoja pasieka jest o wiele, wiele większa od naszej. Musimy pogadać o tych pszczołach, pszczelarze muszą się trzymać razem :wink: Wpadaj kiedy chcesz. Zapraszam :wit

Witaj Jurku :wit Dzięki za info na temat pseudo grudnika. Jeżeli to faktycznie kaktus wielkanocny to by wyjaśniało jego obecne kwitnienie :heja Ale żeby nie było tak łatwo - kupiłam go w styczniu i kwitł :D
Little Mermaid mam od zeszłego sezonu. Ładnie urósł od tamtego czasu. Niestety w tym miejscu gdzie go posadziłam bardzo rozrosły się też inne rośliny i zaczęły go zasłaniać i wydaje mi się, że przez to trochę stracił na urodzie liści i kwiatów. Ale na początku kwitnienia był piękny. Ma faktycznie ciekawy kolor kwiatów, z takim nalotem o trochę innym zabarwieniu. Czy jest kompaktowy tego nie wiem ale mogę powiedzieć, że ładnie trzyma się kształtu podpór. Sam zobacz na zdjęcia.
Tak wygląda teraz, po wczorajszym przesadzeniu :wink:

Obrazek

Zdjęcia sprzed ponad tygodnia. Biedaczek kwitł w największych deszczach.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Dopadłam do Twojego wątku i oczu nie mogłam oderwać tak mi się podobało , masz co pokazywać nie to co ja 5 arów działki :( U Ciebie ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Wystarczy nie kosić trawnika przez ok. dwa tygodnie i można takie cuda zbierać :heja :heja :heja
Wrócił M więc jutro już będzie porządek na trawniku :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Graszko, byłam u Ciebie :D O 5 arów łatwiej zadbać, co widać po Twoich wypielonych grządkach :D No i ta piwonia... Boska!
Dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Zapraszam częściej :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dosiu i Ty mówiłaś że nie ma róż? ;:oj
Spektakl się szykuję w iście angielskim stylu ;:65
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Twoje róże są fantastyczne i mają tyle pąków :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Dobrosiu ale pięknie u Ciebie, idę nadrabiać zaległości ;:65 :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Aguś, jakieś tam róże mam ale to jest malutko w porównaniu do tego co miałam kiedyś. Kilka lat temu jakbyś zwiedzała mój ogród przedstawiałabym Ci moje księżniczki: Maria Antoinette, Ingrid Bergman, Nostalgie, Charles Austin, Yellow Charles, Westerland, Rosarium Uetersen, New Dawn, Symphatie, Sahara... i tak dalej i tak dalej.
W tym roku postanowiłam odnowić moją miłość do róż. Mąż jutro przygotuje rabatkę pod nowe nabytki :tan :tan :tan
A apropos oczka to dojrzewa we mnie myśl o oczku w wersji okrągłej, tak jak sugerowałaś. Ja tak robię powolutku tą rabatę bo muszę być pewna czego chcę. Tak już mam, myślę, oglądam, przymierzam. Czasami rozwalam i robię na nowo :D
U Ciebie tez tak komary tną?

Kropelko, Grazko - witam w moich progach :wit Zapraszam serdecznie. Będzie mi miło, jak będziecie mi towarzyszyć w moich ogrodowych zmaganiach :D Za chwilę odwiedzę Wasze ogrody.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kurcze, zapomnialam zrobić zdjęcia tych kulek na liściach oskrzydlonej. :(
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Cześć Dorotko! No, faktycznie, obie o tym zapomniałyśmy :D

Kolejna róża zakwitła. Tak pięknie różowego koloru dawno nie widziałam :D
Obrazek