Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.IV
Marylko to przesusz ją mocno calatheę networ to się szybciej rozrośnie i potem mocno raz na jakiś czas podlej, one dość szybko rosną 

- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zmieniłam paru roślinkom miejsca a w tym i jej może to coś da. I oczywiście przesuszę 

- Amara
- 1000p 
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Begonia tamaya jest śliczna   ciekawe gdzie u mnie można ją dostać
 ciekawe gdzie u mnie można ją dostać  

- 
				ANNA2006
- 200p 
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
Witam, nazywam się Ania i zapraszam do mojego wątku .
Znalazłam Ciebie u NIESI Ja od ubiegłego roku pokochałam lobelię.
Mam cztery kolory, amarantową ,białą, niebieską z białym środkiem i fioletową-Kupiłam też zwisającą mix kolorów na następny rok. Idealnie sprawdzają się na balkonie, do kompozycji.
Moje rosną w misach ,na południowym balkonie i jak jest upał to dwa razy dziennie podlewam ,ale je kocham bo mają praktycznie same kwiatuszki i jak przekwitną za miesiąc-dwa to wystarczy ściąć i znowu kwitną jak szalone.
http://85.193.192.23/~pasja/kwiaty/IMG_5119

Znalazłam Ciebie u NIESI Ja od ubiegłego roku pokochałam lobelię.
Mam cztery kolory, amarantową ,białą, niebieską z białym środkiem i fioletową-Kupiłam też zwisającą mix kolorów na następny rok. Idealnie sprawdzają się na balkonie, do kompozycji.
Moje rosną w misach ,na południowym balkonie i jak jest upał to dwa razy dziennie podlewam ,ale je kocham bo mają praktycznie same kwiatuszki i jak przekwitną za miesiąc-dwa to wystarczy ściąć i znowu kwitną jak szalone.
http://85.193.192.23/~pasja/kwiaty/IMG_5119
- Niesia
- 200p 
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zastanawiam się czy jest jakiś kwiat, którego Ty nie masz w swoim dżunglowym domu  ....jak zawsze wszystkie kwiatuszki piękne, dorodne i zadbane
 ....jak zawsze wszystkie kwiatuszki piękne, dorodne i zadbane  ....jak Ty się z nimi wszystkimi wyrabiasz to nadal dla mnie niepojęte....
 ....jak Ty się z nimi wszystkimi wyrabiasz to nadal dla mnie niepojęte....  a ten kwietnik w kuchni powalił mnie na kolana
 a ten kwietnik w kuchni powalił mnie na kolana  .....widzę, że kuchnia specjalnie do kwiatów dostosowana....masakra jednym słowem
 .....widzę, że kuchnia specjalnie do kwiatów dostosowana....masakra jednym słowem  ......werbena na balkonie cudna....ja tak pięknie rozkrzewionej nigdy nie miałam....no i te kwiaty czerwono białe na niej są po prostu piękne
 ......werbena na balkonie cudna....ja tak pięknie rozkrzewionej nigdy nie miałam....no i te kwiaty czerwono białe na niej są po prostu piękne 

....jak zawsze wszystkie kwiatuszki piękne, dorodne i zadbane
 ....jak zawsze wszystkie kwiatuszki piękne, dorodne i zadbane  ....jak Ty się z nimi wszystkimi wyrabiasz to nadal dla mnie niepojęte....
 ....jak Ty się z nimi wszystkimi wyrabiasz to nadal dla mnie niepojęte....  a ten kwietnik w kuchni powalił mnie na kolana
 a ten kwietnik w kuchni powalił mnie na kolana  .....widzę, że kuchnia specjalnie do kwiatów dostosowana....masakra jednym słowem
 .....widzę, że kuchnia specjalnie do kwiatów dostosowana....masakra jednym słowem  ......werbena na balkonie cudna....ja tak pięknie rozkrzewionej nigdy nie miałam....no i te kwiaty czerwono białe na niej są po prostu piękne
 ......werbena na balkonie cudna....ja tak pięknie rozkrzewionej nigdy nie miałam....no i te kwiaty czerwono białe na niej są po prostu piękne 
Ogrodniczka Niesia 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Kochani dziękuje z amiłe słowa...
Faktycznie czasem mam dość moich kwiatów- jeśli chodzi o pielęgnację, dlatego robię to systematycznie a nie na 1 raz bo bym zwariowała chyba wtedy:D:D...ale czasem najdzie mnie dzień przesadzania wtedy robię wszystko na raz:) za tzw.1 bałaganem.
Oczywiście ,że wielu kwiatów nie mam w swej kolekcji, nie wszystkie mi się podobają;).A na niektóre po prostu miejsca brakuje....mam swoje ulubione kwiaty stałe i niektóre takie, którymi naciesze się chwilę i potem rózne osoby tak poproszą że wymiękam i się z nimi rozstaję, bo mówię sobie zawsze tak: a za jakiś czas sobie ten kwiat odkupię i tak jest po czasie;) 

A robiłam eksperyment czy z 1 listka begonia tamaya puści korzonki...po miesiącu puściła i dziś poszła do ziemi.zobaczymy czy podejmie wzrost tak z czystej ciekawości:D.

Faktycznie czasem mam dość moich kwiatów- jeśli chodzi o pielęgnację, dlatego robię to systematycznie a nie na 1 raz bo bym zwariowała chyba wtedy:D:D...ale czasem najdzie mnie dzień przesadzania wtedy robię wszystko na raz:) za tzw.1 bałaganem.
Oczywiście ,że wielu kwiatów nie mam w swej kolekcji, nie wszystkie mi się podobają;).A na niektóre po prostu miejsca brakuje....mam swoje ulubione kwiaty stałe i niektóre takie, którymi naciesze się chwilę i potem rózne osoby tak poproszą że wymiękam i się z nimi rozstaję, bo mówię sobie zawsze tak: a za jakiś czas sobie ten kwiat odkupię i tak jest po czasie;)

A robiłam eksperyment czy z 1 listka begonia tamaya puści korzonki...po miesiącu puściła i dziś poszła do ziemi.zobaczymy czy podejmie wzrost tak z czystej ciekawości:D.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Fajnie, że begonie rosną   u mnie rośnie tylko taka balkonowa, mam jedną w domu, jakąś odmianową i muszę ją wydać, bo chyba z 1,5 roku a ona niewiele do przodu
 u mnie rośnie tylko taka balkonowa, mam jedną w domu, jakąś odmianową i muszę ją wydać, bo chyba z 1,5 roku a ona niewiele do przodu   

u mnie rośnie tylko taka balkonowa, mam jedną w domu, jakąś odmianową i muszę ją wydać, bo chyba z 1,5 roku a ona niewiele do przodu
 Pozdrawiam teraz z centrum...      Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego

Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
mniodkowa podetnij czubek swojej i daj jej chwile czasu;).

- AliWas
- 500p 
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Begonia corallina w tej osłonce wygląda przepięknie   

Alina   Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068

Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 Begonia tamaya pięknie Ci rośnie
 Begonia tamaya pięknie Ci rośnie   
 Piękne listeczki w krateczkę ma calathea network

Pauli  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pati ma po prostu zielone rączki, jej wszystko pięknie rośnie  

Widzę że kolekcja begonii stale się powiększa

Widzę że kolekcja begonii stale się powiększa

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne begonki w fajnych doniczkach  

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Miałam pochwalić calateę, ale potem zobaczyłam begonie i padłam 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia

Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Dziękuję za odwiedziny... okej jak tam begonie chwalicie to poczekacie chwilkę...dziś wypatrzyłam kwiatyna begoni tamaya, ale dopiero się rozwijają;).
Zdjęcia jakieś nowe dopiero chyba jutro dam radę wkleić

Zdjęcia jakieś nowe dopiero chyba jutro dam radę wkleić

Matulo jakie piękne te begonie  

Ja niestety nie mam reki to tych roślinek ale za to mogę je podziwiać nmp. u Ciebie Pati
  ale za to mogę je podziwiać nmp. u Ciebie Pati 

Ja niestety nie mam reki to tych roślinek