Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie ma sprawy dziewczyny! Pozbieram nasionka jak tylko dojrzeją!

A tymczasem u mnie na działce szalał kret. Jedno szczęście że w "lesie" a nie na rabatkach
Ja tym razem cały weekend pastwiłam się nad trawnikiem. Najpierw za pomocą aeratora, potem grabi, a na koniec za pomocą chemii. Ale nie mogłam już patrzeć na koniczynę i mlecze w trawniku, o mchu nawet nie wspominając. Jestem przeciwnikiem chemii na działce ale zupełnie się załamałam zwłaszcza tą koniczyną, nie wyobrażam sobie jak można ją inaczej usunąć. Obrazekkrecia robota Obrazekwyczesywanie trawnika
No i jeszcze przystrzygłam żywopłoty. Mam bąble na rękach i wszystko mnie boli. Jak ja jutro wstanę do pracy ;:110
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to na miły początek dnia z pozdrowieniami z Kaszub ;:112
A przy okazji może ktoś wie co to za roślinka, wygląda jak miniaturowy kosmos Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o 6.37 to się śpi!

Bąbli współczuję i kreta współczuję i idę po 4 kawę. U nas cały dzień pada.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu!
U nas co prawda nie padało cały dzień (tylko z przerwami :lol: ) Ale ciśnienie było okrutnie niskie i cały dzień umierałam na ból głowy. A jak wracałam z pracy to nad samą głową wisiał mi cumulonimbus, który wydawał groźne pomruki, grzmiał a na koniec sypnął gradem wielkości ziaren grochu - a ja sierota z gołymi nogami buuuuuuuu ;:110
Ale za to mój mały różowy kwiatuszek został zidentyfikowany. To nachyłek różowy chyba mu dobrze u mnie bo od ubiegłego roku ładnie się rozrósł hahahahaha ;:49 ;:26 ;:50 ;:48
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

współczuję z tym wyczesywaniem....ja w tym roku pożyczyłam od sasiada aerator-wertykulator elektryczny super sprawa....minusem tego zabiegu jest masa koniczyny i perzu....a nie miałam nigdy.
jak zrobi się pogoda bedę pryskać starane....trudno czasem chemii trzeba użyc....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już postanowiłam że w zimie MUSZĘ odłożyć na elektryczny wertykulator. Jestem coraz starsza i coraz mniej nam siły. Jeszcze dzisiaj wszystko mnie boli po tych sobotnich wyczynach. A takim elektrycznym to się pracuje bez wysiłku tak jak kosiarką ;:25
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też mi się marzy taki elektryczny sprzęcik.Całe szczęście ,że mój M mi wiosną pomógł tym ręcznym bo nie wiem czy dałabym sama radę.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja nie mam prądu :(
Pozostaje tylko siła własnych mięśni, a ta nie jest zbyt wielka :P
Dobrze że nie mam tego trawnika za wiele :P
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ja jestem bardzo zadowolona, że mam prąd. Bez niego nie tylko nie mogłabym korzystać z kosiarki - ale też nie miałabym wody (hydrofor)
Halinko ja już zrobiłam rozeznanie, taki prosty wertukulator z koszem bez żadnych bajerów to można kupić na Allegro za ok. 300 złotych. To nie są wielkie pieniądze. Ja na pewno się "szarpnę" ale chyba dopiero na wiosnę. Chyba - żebym jesienią trafiła na jakąś interesującą wyprzedaż ;:112
A mnie w tym roku wyjątkowo wzrusza mój bratek, który nie tylko przeżył majową suszę, ale ciągle kwitnie i to wyjątkowo obficie - jak na koniec lipca Obrazek ;:112
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jeśli już kupować to może lepiej od razu aeratowertykulator ???
Widziałam takie na allegro ale tylko elektryczne :(
I znów jestem pokrzywdzona bo nie mam prądu......
Za to mam bieżącą wodę prosto z kranu :P
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mario chyba warto zaoszczędzić na ten sprzęcik,bo latek przybywa :cry: .Takiego kolorku bratka nie mam,a mam iich z8 kolorów i też jeszcze obficie kwitną.Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja go kupiłam właśnie ze względu na ten śliczny kolorek! I do tej pory nie usuwałam przekwitniętych kwiatków. Liczę na to, że się rozsiał ;:112
Mariolu to były właśnie aeratoro-wertykulatory! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Mario dziękuję za odwiedziny u mnie :lol: i miłe słowa
Kochanie ten bratek jest cudowny ,pozostałe kwiatki teżObrazek
Mario w sumie mam 5 kotków :lol:
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

Dobry wieczór Mario.
Pochodziłam dzisiaj po Twojej dzałeczce. Ależ masz super. Namawiałaś mnie żeby pokazać swoją, ale terez to chyba się nie odważę. Gdzie mi do Twojej. Malwy masz piękne, te kolory. Ja mam takie mizerne, żółte - podsypałam im nawozu i podlewałam gnojówką z pokrzyw, może w przyszłym roku będą ładniejsze. Pozdrawiam serdecznie - "prawie " sąsiadka z Kaszub - Jadwiga.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło !!!!! Odwiedziły mnie dzisiaj DWIE JADZIE!
Jadzia1 Napisałam tylko szczerą prawdę! A wizyta u Ciebie to sama przyjemność ;:79
Jadzia52 Już wróciłaś z urlopu Jadziu! Cieszę się że o mnie nie zapomniałaś!
Ja nie przestanę Cię namawiać żebyś pokazała swoją działeczkę. To Forum to nie rewia mody ani wyścig szczurów. Tu jest mnóstwo miłych i życzliwych ludzi. Jeśli masz jakieś problemy z ogrodem to na pewno Ci doradzą!
Ja Uważam że bardzo dobrze robisz podlewając gnojówką z pokrzyw. U nas na Kaszubach brakuje w tej piaszczystej glebie cząstek organicznych. Ja w tym roku pod wszystko sypię kompost. Czy Ty kosisz trawnik i co robisz ze skoszoną trawą? Ale porobiłam też gnojówki: z mlecza, z piołunu, ze skrzypu. Po tym piołunie faktycznie kret nie ryje w iglakach - tylko przeniósł się do lasu i zrobił tam ze 20 kopczyków :(. Zapraszam Cię Jadziu do siebie, ale ja chętnie złożyłabym też wizytę w Twoim zakątku Kaszub. Pozdrawiam Maria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”