Moje cuda ;-)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje cuda ;-)

Post »

katkaaa pisze:actus ja też się cieszę, bo jak kupowałam tego falka to nawet nie zauważyłam tego defektu (pęd ze stożka).
ja się tym bardziej cieszę, bo kupiłam go świadomie w kwiaciarni. Wiedziałam, że został spisany na straty i go już nikt nie kupi. Było mi go bardzo szkoda i musiałam wyjść z kwiaciarni i przedyskutować to z moim M. Udało mi się go przekonać, żeby dać mu szansę i proszę jak się odwdzięczył :tan :tan :tan
katkaaa pisze:...falek, którego wzięła ode mnie kilka miesięcy temu (zgnity stożek wzrostu) wypuszcza keiki :tan (muszę go teraz jakoś od niej wycyganić)
to daje mi nadzieję, że moja krówka, która nie ma stożka wzrostu również wypuści dzidzię ;:138
kahim pisze:Siostry tak mają, wpierw dają, potem zabierają :;230 ;:124
;:306 skądś to znam ;:306
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p
Od: 6 mar 2013, o 19:26

Post »

moja dzisiejsza (zupełnie nieplanowana, a zarazem najdroższa) zdobycz:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mistrzowska! ;:oj

Katkaaa, a można wiedzieć ile Cię to cudo kosztowało?
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Mialam juz krzyczec ze Manhattan a tu napisane! :;230 Piekny Kasiu ,jak spotkam to na pewno sobie takiego kupie!
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

kahim pisze:Mistrzowska! ;:oj

Katkaaa, a można wiedzieć ile Cię to cudo kosztowało?
pewnie, że tak - tym bardziej, że nie mnie a mojego M :;230 :;230 :;230. Jako jedyny kupiony w kwiaciarni (nie wiem czy mogę napisać w jakiej - duża sieciówka w Łodzi) za 45pln ;:224 ;:224 ;:224
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Ale piegus ;:173 i jak spąkowany ;:224
katkaaa, sieciówka na "S"? Myślałem, że mają drożej :shock:
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

furious dokładnie ta ;:108 Dla mnie to i tak jest już lekkie przegięcie, ale ponieważ długo na manhattana polowałam więc jest :tan :tan :tan
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Przegięcie jak przegięcie... u mnie w normalnych kwiaciarniach zwykłe białasy bywają po 50-60zł :( I piszę o "mieście powiatowym" a nie o wielkiej Łodzi z bogatą siecią.
Ceny i tak idą w dół, wszystko dzięki marketom... jak ktoś zobaczy, że w takiej Biedronce można znaleźć ciekawe okazy za 20-30zł (pozdrawiam mama ;:306 ) to przecież nie będzie "przepłacał" w kwiaciarniach...
Markety pod tym względem rujnują konkurencję ;:333 no i jakby nie patrzeć, niesamowicie przyczyniły się do spopularyzowania storczyków ;:108
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

furious ja nawet wolę robić falkowe zakupy w marketach, bo nikt mnie nie pogania, mogę dokładnie obejrzeć wszystko. Jak zapytałam dzisiaj Pani w S... czy mogę obejrzeć korzenie to się na mnie dziwnie spojrzała ;:124
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

dołączam się do wypowiedzi wyżej :) 45 zł to raczej taka standardowa "normalna" i przystępna cena jak na kwiaciarnie, ja także widuję bardzo klasyczne storczyki za znacznie wyższą cenę ;:222 Jeśli kwiat jest zadbany i urokliwy to do 5 dych jestem w stanie za niego dać :) Choć zwykle kupuję na allegro niby taniej a z przesyłką wychodzi ponad 50 zł ;:306 Także uwierz, że cena nie jest zła ;:333 oczywiście markety tez kuszą ale trzeba mieć szczęście by trafić na coś ciekawego i w dobrym stanie :) Zazwyczaj jednak nie są tak dorodne jak te z kwiaciarni, zarówno pod względem ilości liści czy korzonków, choć wiadomo, że zdarzają się wyjątki ;)

a storczyk przepiękny, coraz częściej go tu widuję na forum :)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

mieli też "golden beauty" za 38pln ale nie chciałam wystawiać cierpliwości M na próbę. Poza tym mam jeszcze nadzieję że odratuję mojego

-- 15 cze 2013, o 18:02 --

Dufin dla mnie psychiczna bariera za falka (oczywiście mówimy o hybrydach) to max 35pln. Do Manhattana musiałam dojrzeć - widziałam go już wcześniej u kogoś na forum, ale nie powiem żeby mi się jakoś specjalnie spodobał.
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

wiesz, wiele zależy od tego co można spotkać u siebie i za ile ;) W Krk gdzie wiem, że marketów mnóstwo, to też staram się kupić coś do 30 zł ;) bo wiem, że jak się poszuka to się znajdzie. A u mnie w mieście, gdzie raptem dwa małe markeciki, gdzie nie ma wyboru to człowiek wie, że jak nie da tych 5 dych w kwiaciarni to nic nie kupi ;:185 więc pewnie dlatego 45 zł uważam za cenę znośną ;) a Twój storczyk jest piękny i ewidentnie godny tej sumki :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

Dufin jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;:224 (wiem, że jestem w tej dobrej sytuacji, że w Łodzi nie ma problemu z dostępnością falków za niewielkie pieniądze).
Zmieniając temat - trafiłam przypadkiem na fotkę phalaenopsis brother sara gold i wydaje mi się odrobinkę podobny do mojej bezimiennej gwiazdy wczorajszej sesji zdjęciowej...
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Bardzo ładna ta Twoja nowość ;:215
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p

Post »

Karnova dziękuję ;:131
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)