Moje ogórki. Mają jasne liście i zaczęły odpadać nierozwinięte pączki ;/ Podleawałem je pokrzywami, ale jakoś słabo pomogło.(w zeszłym roku pokrzywy wystarczały)
Saletra amonowa może być? Do takiej mam dostęp. Te ogórki były siane na początku maja, na zdjęciu u góry po prawej stronie widać ogórki siane tydzień później, różnica jest ogromna.
Czy też powinnam zasilić je tą saletrą? Były nawożone rzędowo mocno przekompostowanym obornikiem ale te deszcze...
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner."Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
Ja miałam trochę rozsady, która za mocno wybiegła i dla eksperymentu przesadziłam ją do skrzynek. Rośnie lepiej, niż ta wsadzona wcześniej do gruntu...
A czy można jeszcze teraz wsiać ogórki bo moje na 3paczki tylko mam 10 krzaczków , czekałam ale nic nie wychodzi ..... jeśli wsieję i przykryje włókniną to będę miała jeszcze ogórki czy szkoda mojej pracy ?