Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Prześliczne widoczki. Niesamowicie wszystko wygląda a rabatki przy ścieżce wyglądają jakby miały z 5 lat a pamiętam jak je tworzyłaś. Śliczniutko.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu jestem usasfakcjonowana takimi przeprosinami. Ale właściwie to i tak nie gniewałam się na Ciebie, bo i za cóż? Piękny ogród, piękne rośliny, świetna gospodyni. Miło mi patrzeć na niektóre róże, bo też je przecież zaprosiłam do siedliska, ale jeszcze się tak nie popisują.
Czy ND podwiązujesz, zeby się tak fajnie wspinały? Moje jeszcze maluszki, ale... myślę o ich przyszłości :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Kasia wspaniale zaczyna się sezon różany?? ;:173 widać busz na rabatkach, pączusie dojrzewają ? :D
Patrzę z zazdrością na wypasionego Charlesa Austina ? Louis Odier ?. o, kurcze czy moja LO kiedyś taka będzie.
Mówisz, że Eden już kwitnie ;:173 ? wow? zobacz jak jest różnica temperatur, mój dopiero rośnie i tworzy pączki.
Natomiast Polays Royal ma grubiutkie i nawet widać kolorek.
Przedstawisz nam nasadzenia na rabatce angielskiej ;:218
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale piekny busz u Ciebie ;:138 u mnie rozyce tez juz zaczynaja szalec ale czasu na foty nawet nie mam :roll: ten sezon jakos tak przez palce mi przecieka :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu Louis Odierjest piękny i chociaż to 1 krzaczek, to daje czadu za przynajmniej 3 szt. Gość zwiedzający dolne partie twojego ogrodu jest pierwszorzędny ;:333
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu ale u Ciebie już gęsto :D tyle już kwitnących róż ,a to dopiero początek...łuki zapowiadają się bardzo imponująco ;:202
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Kasiu , brak mi słów..... PIĘKNIE!!!!!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja się nie będę wypowiadała, bo brak słów.
Na zywo na 100% będzie mi się bardziej podobało :D
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, dziękuję za literki nad obrazkami. :D Jestem niezwykle ukontentowana. ;:173
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kasiek, normalnie zazdrość ludzka mnie zżera, jak patrzę na Twój ogród :D Co prawda taka pozytywna (usprawiedliwiam się) :wink: I ta ścieżka prowadząca do domu ;:173 Nie mogę do Ciebie zaglądać chyba, bo wychodzę stąd chora :D ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Jak wspaniale, że mamy upragniony piąteczek ;:138 Pogoda za oknem na razie dopisuje, choć nieco się chmurzy..oby nie było groźnych burz..limit gradobić w tym roku należy uznać za wyczerpany :?
Zamierzam każdą wolną chwilę tego weekendu spędzić na słodkim lenistwie w ogrodzie, a Wy jakie macie plany? ;:4

Aguś, zazdroszczę perspektywy urlopu, choć z drugiej strony przy takiej pogodzie, żal byłoby mi wyjeżdżać, nawet na Maderę 8-) Pytałaś o jarzmiankę - to moje odkrycie ubiegłej jesieni i zimy. Pogrążona w lekturze czasopism ogrodniczych trafiłam na to cudo i zachwyciło mnie bez reszty! Idealna roślinka towarzysząca dla róż, zachwycająca ażurową formą i delikatnością kwiatu ;:170 Ponoć kwitnie całe lato, ma wysokość ok. 60 cm, komponuje się z innymi bylinami i dyskretnie dopełnia urodę róż na rabatach mieszanych ;:170 Posadziłam kilka odmian - Jarzmianka Major, Major Alba, Lars i Primadonna.
Agness, gdy mam wybierać między czasem w ogrodzie, a tym przed ekranem komputera, to nie waham się zbyt długo..zwłaszcza po 8 godzinach przed komputerem w pracy. Jednak brakuje mi widoków z Waszych cudnych zakątków, więc staram się systematycznie zaglądać ;:131
Aprilku, dzięki za odwiedziny! O jarzmiance powyżej :uszy
Aniu, Gipsy Boy posadzony był jesienią, wiec jeszcze jest malutki, ale kolor ma cudny ;:172
Borowinko, rabaty przy ścieżce to dla mnie również pozytywne zaskoczenie..rabaty wyglądają na bardzo dojrzałe, a mają przecież niewiele ponad rok...dzięki za miłe słowa pod adresem ogrodu!
Marzenko, ND trzeba przypinać do podpór, jak wszystkie róże, bo one mają sztywne pędy, więc same się nie owiną. Ja przypinam plastikowymi łącznikami, kupionymi w markecie i trzyma się bez problemu.
Majka, mój Louis Odier ma rok i 2 miesiące :D Charles ma prawie 2 latka, ale był po drodze mocno poturbowany przy różnych okolicznościach remontowych, więc bardzo mnie cieszy, że tak sobie dobrze radzi. Na rabacie angielskiej jest ok. 50 róż i mnóstwo bylin oraz trochę cebulowych i jednorocznych, postaram się kiedyś wrzucić szczegółowy plan. Tonacja kolorystyczna jest pastelowa, bialo-różowo-fioletowa :)
Julek, otwieraj wątek, bo stęskniona jestem za MINI ;:174
Lulka, Louis jest ogrooomny! Ta róża nie przestaje mnie zadziwiać....Masz go u siebie?
Oluniu, dzięki za odwiedziny! U Ciebie też się dzieje na różance, pięknie zakwitają nowe nabytki, a nadmiernym przyrostem się nie martw, z czasem się unormuje i te z tyłu rabaty też pójdą w górę.. :uszy
Małgosiu, dziękuję!
Gosiu,już nie mogę się doczekać odwiedzin ;:196
Constancjo, wprowadziłam opisy na zdjęciach, powinno być teraz bardziej przejrzyście.. ;-))
Milenko, dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis ;:196 Bardzo miło mi to słyszeć!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia cudne rabatki ;:167 , pączusie stoją jak żołnierzyki ? ;:180
Wow ;:oj Soeur Emmanuelle kolejna piękna nieznajoma. ;:333
Sebek jaki subtelny ;:170
Na zdjęciach jest również rabatka angielska, tylko która. Mnie urzekły rabatki ze zdjęć 20 i 21 ,
a może to jest właśnie ta o która się tak dopytuję.
LO masz wyjątkową sadzonkę, jestem Twoim krzaczkiem zachwycona. :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudnie...brak mi słów, pozwól że będę się rozkoszować pięknem po cichutku.

Co to za odmiana powojnika?
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lulka, Louis jest ogrooomny! Ta róża nie przestaje mnie zadziwiać....Masz go u siebie?
Kasiu, przymierzam się, na razie zaglądam do szczęśliwych posiadaczek tej różycy i coraz bardziej się nakręcam. Jakaś paczka przyjechała dzisiaj do mnie-liczę że to różyczki, a zamówiłam:
Rosenfee ? 3 szt
Uetersens Rosenprinzessin? 1 szt
Petticoat? 3 szt
wszystkie oczywiście w doniczkach. Do tej pory najlepiej mi się sprawują te doniczkowe, więc chyba tylko takie będę kupować. Może o te z gołym korzeniem nie umiem odpowiednio zadbać :roll: ? Masz którąś z powyższych u siebie Kasiu?
Sebastian Kneipp również za mną chodzi, piekne kwiaty pokazałaś ;:167, z resztą jak zawsze.
Piszesz o szeroko pojętym słodkim lenistwie :D stawiasz na takie z łopatką w ręku, czy w fotelu z winkiem :D ? Ja raczej będę uskuteczniać to pierwsze :uszy
Zatem miłego słodkiego lenistwa. Zmykam wcześniej do domku..mam tylko nadzieję, że nie lunie, bo coś się chmurzy nie ładnie ;:161
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, Soeur Emmanuelle to róża Delbarda, inna nazwa to Dieter Müller. Ma cudowny kształt kwiatu, podwójny, gęsto utkany, blady, przydymiony kolor delikatnego różu z lawendą i bosssski zapach. Mam ją od zeszłego roku, przezimowała bardzo ładnie i była zdrowa cały sezon. Kwitła mi do listopada ;:333 Rabata angielska jest najdłuższa - wyróżniają się na niej naparstnice. Rabata z Louis Odier jest przy tarasie, a CPM rośnie na drugiej, nowej rabacie po prawej stronie altany. Zarówno ta rabata, jak i angielska, powstały jesienią. Przy tarasie rabatę zakładałam wiosną i poszerzałam jesienią. Czy to ma sens? ;:306 Na zdjęciu nr 20 jest rabata przy tarasie, a na zdjęciu nr 21 rabata z CPM ;:130
Agnieszko, to powojnik bylinowy z grupy "Integrifolia", Hanajima. Mam go od jesieni zeszłego roku, więc niewiele mogę powiedzieć...Zgodnie z opisem, jest to pnącze o pokładających się wiotkich pędach, może więc być stosowane jako roślina okrywowa. Nie czepia się samodzielnie podpór, a jedynie o nie opiera. Zakwita zazwyczaj w lipcu i kontynuuje kwitnienie do jesieni. Ładnie się prezentuje wśród niezbyt gęstych krzewów, o które może się opierać.
Lulka, przez słodkie lenistwo rozumiem raczej to drugie, czyli opcja z winkiem ;:209 ;:306 Różyczek, które zamówiłaś nie mam, ale Rosenfee widziałam i podziwiałam u Majki411 ;:170 Trzymam kciuki za pogodę ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”