Hippeastrum cz.3
- martam80
- 100p
- Od: 26 lut 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: "Amarylis" - Hippeastrum cz.3
U mnie jeszcze trzy pąki , które nie zakwitły zimą. Dwa już się zaczynają otwierać.
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje vittatum się zdecydowało:

W kolejce czeka Nymph
W kolejce czeka Nymph
Pozdrawiam - BabajAGA
piękności, ja od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką 7 cebulek , dzięki wymiance
a tak kwitnie obecnie NN

a tak kwitnie obecnie NN

Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- tralaluszy
- tralaluszy
wspaniały 

Nareszcie znalazłem jakiś aktywny temat, może wkrótce też podzielę się swoimi zdjęciami 

Ja swoje zgarnęłam z balkonu, (na szczęście bo w nocy był mróz ;/) i już wylądowały w chłodzie na półpiętrze. Może w końcu zakwitną 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję 
A moje dziwnie się zachowują. W maju wywalam na balkon i wtedy zasychają im liście i puszczają sobie nowe. Teraz właśnie mają piękne ciemnozielone liście i w sumie ich nie ruszałam. Posuszę je do grudnia chyba tylko.

A moje dziwnie się zachowują. W maju wywalam na balkon i wtedy zasychają im liście i puszczają sobie nowe. Teraz właśnie mają piękne ciemnozielone liście i w sumie ich nie ruszałam. Posuszę je do grudnia chyba tylko.
Moje jeszcze nawet nie myślą o zasychaniu liści
Poza tym ja nigdy nie zasuszam, jak same zaczynają żółknąć to przestaje podlewać
W poniedziałek mam dostać dwie cebulki, nie znam wielkości ani koloru, jak zakwitną w tym r
oku to stanie się jasne

Poza tym ja nigdy nie zasuszam, jak same zaczynają żółknąć to przestaje podlewać

W poniedziałek mam dostać dwie cebulki, nie znam wielkości ani koloru, jak zakwitną w tym r

Amarylis, co robić?
Zaprzestałam podlewać kwiat we wrześniu i caly czas a trzy duże zielone liście tzn nie usychają , czy źle postępuję ? Zmieniłam również miejsce w którym stoi.