SEZON różany 2008
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, widziałam te, o których wspominasz w ofercie szkółki, ale nie o ten kolor mi chodzi. Na stronie D.Austina jest jeszcze Lilak Rose, ale nie wiem jak rośnie w naturze, no i znalazłam w innych ofertach William Lobb i Reines des Violettes, ale też nie wiem jak w rzeczywistości wyglądają i jakie duże rosną.
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry. Ja jeszcze w sprawie Eden Rose 85 czyli Pierre de Ronsard. Wydawało mi się, że jest to tóża parkowa czyli duzy krzew. A ze zdjęcia widzę, że zapowiada się na różę pnącą albo na ogromnie rozłożysty krzew. Martwi mnie to, bo chciałam ją mieć ale widze, że nie będę miała na nią odpowiedniego miejsca. Pozdrowienia Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niestety nie dopytałam, bo dodzwoniłam się na komórkę i ciągle przerywało. Proszą o kontakt mailowy. Wiem, że Falstaff nie będzie w ofercie, bo mają ich tylko 50szt, więc do oferty nie dają, ale zamówić można. No i polecano mi jeszcze Reines des Violettes, ale też nie wiem czy ona faktycznie jest fioletowa? Na zdjęciach ma kolor zbliżony do Louise Odier, a te już mam dwie, więc chciałam ciemniejszą, bardziej fioletową.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
William Lobb to zdaje mi się róża mchowa, nie powtarza kwitnienia. Bardzo okazała, osiąga chyba ponad 2 metry.
Ale sama bym ją chętnie kupiła, nigdy jej jeszcze nie widziałam, w polskich ofertach.
Natomiast Reines... mam, ona jest w kolorze bardzo ciemniego różu a nie fioletu.
To róża historyczna, powtarza kwitnienie. U mnie po 2 latach ma już z 1,60 cm i mam nadzieję na więcej.
Ale sama bym ją chętnie kupiła, nigdy jej jeszcze nie widziałam, w polskich ofertach.
Natomiast Reines... mam, ona jest w kolorze bardzo ciemniego różu a nie fioletu.
To róża historyczna, powtarza kwitnienie. U mnie po 2 latach ma już z 1,60 cm i mam nadzieję na więcej.

Dziewczyny czy ja mogłabym Was prosić o rozpoznanie mojej NN?
Kiedy kupiłam działkę już tu rosła. Kwitła w zeszłym roku aż do mrozów.
Niestety opadają jej płatki ale kwiatów ma bardzo dużo... pachnie słabo - prawie nie pachnie.
Starałam się zrobić zdjęcia w każdej fazie jej kwitnienia.

z góry dziękuję za pomoc.
Kiedy kupiłam działkę już tu rosła. Kwitła w zeszłym roku aż do mrozów.
Niestety opadają jej płatki ale kwiatów ma bardzo dużo... pachnie słabo - prawie nie pachnie.
Starałam się zrobić zdjęcia w każdej fazie jej kwitnienia.

z góry dziękuję za pomoc.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski