Sprzedam/kupię/wymienię - ale co?

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Sprzedam/kupię/wymienię - ale co?

Post »

Po pozytywnym ustosunkowaniu się Moderatorów do mojej prośby przekazuję Wam moją propozycję uporządkowania sekcji sprzedaży (bo chyba tutaj najprędzej znajdziecie to info :) ).

Propozycja dotyczy tego, by zamiast zagadkowego "Sprzedam/kupię/wymienię" podawać w tytule każdej oferty choć odrobinę konkretnej informacj czego ona dotyczy np.

"Sprzedam byliny"
"Sprzedam nadwyżki ogrodowe"
"Wymienię cebulowe na byliny"
"Kupię rośliny pokojowe"

lub jeszcze konkretniej:
"Sprzedam - róże, liliowce, łubiny i rośliny cebulowe"
"Kupię krzewy ozdobne"
"Wymienię storczyki na ..."

To na prawdę ułatwi nam szukanie ofert, które na prawdę Nas interesują.

Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
Sylwia :wit
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Sprzedam/kupię/wymienię - ale co?

Post »

Ach zapomniałam dopisać...

Jeśli macie jakieś własne propozycje, pomysły to proszę piszcie w tym wątku, myślę, że Nasze spostrzeżenia będą cenne dla Moderatorów :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak najbardziej jestem za uporządkowaniem.
_fox_

Post »

A od czego są wyszukiwarki konkretnych działów ?? Tym bardziej że można mieć tylko jeden wątek, a tytuł pojawia się z pierwszego postu.
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i właśnie o to chodzi, żeby używanie wyszukiwarki miało sens, bo jeśli każdy będzie wpisywał co oferuje np. byliny, cebulowe, krzewy ozdobne itd., to wtedy te oferty wyskoczą... Natomiast jeśli będziemy pisać tylko "Sprzedam/kupiewymienię" - to nic z tego będzie :)

Poza tym, jeśli chcesz założyc nowy wątek w dziale sprzedaży (bo od dziś tylko cebulowe będziesz miał w ofercie, a nie jak dotychczas storczyki), to zawsze można uprzejmie poprosić Moderatorów o wykasowanie poprzedniego wątku, tak myślę...
_fox_

Post »

Dziunia Wake up ;:108 każdy przecież pisze co oferuje do wymiany lub sprzedaży ;:108 a co kogo obchodzi czy szafirek to kłączowy czy cebulak, pisze po prostu szafirek, i ktoś chcący kupić szafirka wpisuje w wyszukiwarkę szafirekwyskakują konkretne posty z tym słowem.

A mieli zmniejszać biurokrację ;:223
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podpisuję się pod wypowiedzią Jacka .... to jak ma zatytułować ktoś zakładając wątek jeśli - czasem chce coś sprzedać czasem
wymienić lub coś kupić tak rośliny pokojowe / doniczkowe (tarasowe )jak i byliny lub jeśli kiedyś zbędzie mu jakaś cebula
i chce ją wymienić na inną roślinę lub sprzedać ? A wątek można mieć tylko jeden , tak było do tej pory :roll:
Awatar użytkownika
mateola
200p
200p
Od: 20 kwie 2008, o 12:47

Post »

Zgadzam się z przedmówcami.
Sama mam ogród, parapety i coraz więcej roślin, które już wszyscy chętni sąsiedzi dawno dostali ;)
Jak będę miała więcej czasu, to pewnie też założę taki wątek - i będzie wszechstronny, tak jak moja miłość do roślin.

Podoba mi się natomiast, jak w tytule wątku jest nick założyciela: np. Sprzedam/wymienię/ogrodowe i parapetowe - mateola.

Jestem już parę lat na forum (choć raczej mało się udzielam), rozpoznaję ludzi po nickach i to mi pomaga.

Ale i tak sprawdzam każdy nowy post tutaj ;:215
Pozdrawiam - Małgosia
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Stanowisko administracji dotyczące nadawania tytułów wątków w sekcji ofert jest zawarte tutaj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3856624

Nie ma przeciwwskazań by zawierały one rodzaje roślin jakie oferują forumowicze.
Jest to jednak zasada dobrowolna.

Natomiast nadal obowiązujące są ustalenia co do posiadania przez każdego użytkownika jednego wątku sprzedażowego.

Zachęcamy do korzystania z wyszukiwarki umieszczonej na górze każdej strony forum oraz
z przeszukiwarki Sekcji Ofert umieszczonej nad zieloną belką z napisem "Wątki"

Temat zamykam
Zablokowany

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”