Dorcia miło,że zaglądasz Gosia - ano busz , zapełniają nam się ogrody i ogródki systematycznie .. chociaż ja jestem na tyłach bo za leniwa jestem i obojętna na wszelkie akcje ... nowości i żadnych hitów forumowych u mnie nie znajdzie ... Ewciu - u mnie też doniczki czekają na miejscówki a w donicach docelowych też jeszcze nie obsadzone ...chroniczny brak możliwości u mnie występuje ostatnio przez te pogodę burzowo-deszczową no ale od wczoraj - poprawa.No i dalej nie wiadomo będzie co i gdzie robić w pierwszej kolejności..No ale damy radę...pójdę Twoim śladem i zaplanuję prace na następny tydzień choć będzie on u mnie wyjątkowo nie działkowy ..tak się ułożyło,że oboje mamy do zaliczenia kilka spraw
Maryniu,tyle się napisałam i wszystko uleciało
Piękne kwitnienia,piękne fotki i wszystko piękne w Twoim dojrzałym ogrodzie
Zdjęcia kwiatów żurawek, mistrzostwo świata
Ewciu- miło Ciebie gościć! Tyle komplementów - dzięki!
Wreszcie pogoda nastała. Dzisiaj było pięknie , cieplutko ale nie za gorąco..przyjemnie się pracowało a roboty huk... Chwasty szaleją!
Róże zaczęły u Ciebie na dobre Wiadomo, zawsze są piękne, ale zwróciłam uwagę na kwiaty żurawek. Są stanowczo niedoceniane Wczoraj pieląc połamałam kilka Tak to jest, kiedy się zwleka z koniecznymi pracami
Piwonii w berberysie zdecydowanie do twarzy
I u mnie na kwiaty róż trzeba jeszcze poczekać, ale z dnia na dzień pączki coraz "grubsze" i już widać kolorki
Maryniu różyczki kwitną na całego.... przepięknie wygląda ukwiecone pergola. W tym roku rośliny wyjątkowo dorodne i pięknie kwitnące. Łagodna zima spowodowała, ze są bujne i wspaniałe. U Ciebie jak zawsze można liczyć na pokaz ślicznych kolorków
Pięknie kwitły Ci liliowce botaniczne, a może jeszcze kwitną.
Piwonie widzę że mamy w większości te same.
Starsze odmiany, ale niezawodne.
Podziwiam mnogość krzewów w twoim ogrodzie, ja swoich sporo wycięłam, bo już były bardzo wiekowe a i ogród niewielki, więc zajmowały dużo miejsca.
Róże na czasie, masz tylko wielkokwiatowe ?
Maryniu szkoda, że piwonie tak szybko przekwitają, mają piękne i pachnące kwiaty.
Widzę, że masz w ogrodzie kalmię szerokolistną. Gdzieś wyczytałam, że lubi przemarzać i zdecydowałam się na wąskolistną.
Czy u Ciebie nie przemarza?
Agnieszko,Aniu,Dorciu,Grażynko- miło ,że wpadłyście z wizytą w moje progi! Tajko -dziękuję za wizytę - kalmie mam obydwie i czują się dobrze ...
Ostatnie dni były dla mnie odpoczynkiem od forum bo jakiś przesyt u mnie nastąpił i ogromne nie chciejstwo we mnie wstąpiło ... a dzisiejsze popołudnie spędzam w domu więc zachciało mi się parę zdjęć zapodać bo Ci co do mnie zaglądają wiedzą,że robię ich dużo bo bardzo to lubię co nie znaczy,że umiem.. Ale to nie forum fotograficzne ...
Alchymist zrobił mi niespodziankę bo myślałam,że go straciłam razem rosną tam 2 żółte róże a on w ubiegłym roku jakby umarzł ...