300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie

Post »

Już po imprezie?! A gdzie fotorelacja ?!
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Norbitka pisze:Mariola, a czego nie zabrałas wszystkich roslinek? Ja wyjechałam ostatnia i pozabierałam większośc tych, których już nikt nie chciał, min podpisana Twoim nickiem. Tak mi sie ich żal zrobiło.... ze sa takie niechciane... Nie wiem kiedy i gdzie ja to posadzę.
Norbitko w ubiegłym roku ja wyjechałam jako ostatnia i jak Ty - zebrałam te "niechciane". Między innymi chaber stojący smutno koło pojemnika na śmieci .....
Ha ha ha :evil: - rozlazł mi się jak ...... jak nie wiem co. Mam go wszędzie a najwięcej na trawniku. Niektóre rośliny są jak wilk w owczarni ..... mają ADHD ;:131
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misiaczekm pisze:Już po imprezie?! A gdzie fotorelacja ?!
Piotrzefotorelacja ze zlotu - tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=462
W wątku ogrodowym nie ma potrzeby ;:131
Roślinki będę pokazywała sukcesywnie bo mam wiele nowych i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie ;:224
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No z tej wiekopomnej zlotowej okazji nareszcie się pojawiłam w Twoim wątku ;:138
Nie mogę sobie odmówić i zacznę od tego: prześliczny ogród! :;230 :;230 :;230 i możesz teraz dać mi w łeb ;:124

Moje poziomki posadził M :D reszta roślin stoi jeszcze pod garażem...nie mam nawet pomysłu, gdzie je upchnąć :D jutro chyba będę powiększać rabatki...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gajowa napisała"Moje poziomki posadził M :D reszta roślin stoi jeszcze pod garażem...nie mam nawet pomysłu, gdzie je upchnąć :D jutro chyba będę powiększać rabatki...[/quote]"

Z tego powodu i ja rośliny zakopcowałam lub zostawiłam (te w doniczkach). Teraz już nie mogę sadzić tak "aby Polska nie zginęła" - trzeba sprawdzić w necie - co z czym, jak kwitnie, kiedy kwitnie itp. Generalnie - bardzo cieszę się, że mam tego tyle ;:138 (nawet dwa Hibiskusy od Skorpionka - ;:196 )
Jestem teraz działkowicz na 24 fajery :;230
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolko już Ci mówię hibiskusy rosną wysokie krzewy nawet do dwóch metrów
tylko rosną powoli ,a kwitną to zależy jaki rok w tym byłoby póżno ale normalnie
koniec czerwca i bardzo długoooooooooooo :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Bardzo miło było Cię poznać, jesteś taką fajną pozytywną babeczką ;:138 Wpadłam z wizytą do Twojego ogrodu i bardzo mi się tu spodobało ;:138
Mogłam w końu zobaczyć grill o którym mówiłaś ;:215 i wędzareczkę ;:215 Liczyłam że zobaczę hamaczek z Tobą ;:224
No ale skoro hamaka niet to roślinki pooglądałam i mam nowe chciejstwo- różyczkę Saharę ;:167
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

JagiS pisze:Hej, Ruda, skarżysz się, że u Ciebie wszystko takie kurduplowate...
Podłączę się do tej myśli i dodam.
Mariola wszystko kurduplowate, bo Ty wysoka kobita jesteś.
Jestem pod wrażeniem tej fotki.
Sylwetka, kibić, lekki luz, ciepłe spojrzenie, niewymuszony uśmiech, na głowie ład i skład ;:333 .
Mariola, jak nic, pracowałaś kiedyś na wybiegu. A może nadal?
Zgadłem :wink: ?
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

skorpion811-51 pisze:Mariolko już Ci mówię hibiskusy rosną wysokie krzewy nawet do dwóch metrów
tylko rosną powoli
Stasiu "i straszno i smieszno" :lol: Dobrze, że rosną powoli, mam nadzieję, że zakwitną kiedyś , uffff na 2 meterki ..... będę się martwiła, gdy osiągną ten pułap. Tymczasem wsadzę 30 cm badylki - niech tam sobie rosną ;:196
tesia39 pisze:Bardzo miło było Cię poznać, jesteś taką fajną pozytywną babeczką ;:138 Wpadłam z wizytą do Twojego ogrodu i bardzo mi się tu spodobało ;:138
Mogłam w końu zobaczyć grill o którym mówiłaś ;:215 i wędzareczkę ;:215 Liczyłam że zobaczę hamaczek z Tobą ;:224
No ale skoro hamaka niet to roślinki pooglądałam i mam nowe chciejstwo- różyczkę Saharę ;:167
Z wzajemnością Tesiu - jesteś kochaną, ciepłą kobitką. Zaglądaj :uszy

Romix Twojego postu nie cytuję, bo nie mogę bez przerwy płakać ;:306
Popłakałam się ze śmiechu czytając ;:306 . Jeszcze kilka dni temu nie wiedziała bym jak zareagować - tak :oops: , czy tak ;:oj .
Teraz, gdy Cię znam z widzenia, mogę napisać - oj tam, oj tam Waćpan, dworujesz sobie. ;:306

W moim mieście cudne słoneczko ;:3 , zaczynam pracę o 16 - więc w rabatki ;:138
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne słoneczko, powiadasz? Znaczy - trzeba się przeprowadzić :wink: u mnie pada drobno, ale równo...A rośliny z Sulejowa jeszcze nie posadzone - oprócz poziomek. Nawet nie do końca mam pomysł, gdzie. Czytałam, że Ty już tak z rozmysłem - co, gdzie i z czym ;:oj Daleko mi do tego...prawdopodobnie wrzucę wszystko na jedną rabatę, a potem - jak zwykle - będę przesadzać.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu tak tylko powiedziałam ;:oj , wiesz, tak się mówi, żeby się wydawać bardziej kompetentnym :lol:
Sadzę. I tyle. Pewnie niebawem będę przesadzała - jak Ty :lol:

Pogoda dziś u nas piękna - więc na działkę. Skosiłam trawę (była po kolana :lol: - dobrze rosła w tym nieustającym deszczu) i zaczęłam sadzenie roślinek zlotowych. Posadziłam ..... zioła. To było proste bo mam rabatkę ziołową
Obrazek

Na grządce poziomek przybyło ..... mieczyków :shock: . Jestem pewna, że gdybym chuchała i dmuchała - nic by z tego nie było. A na przekór właścicielce - proszę bardzo, "rosnę bo tak chcę". Dodam, że wszystkie przezimowały w gruncie ;:224
Obrazek

Kwitnie clematis Kiri Te Kanawa i The President - obydwa wcześnie kwitnące - polecam
Kiri Te Kanawa
Obrazek

The President. Ten w dziwny sposób "wypchnął" Piilu. W lewo. Trzeba je będzie rozsadzić ;:131
Obrazek

Zakwitła piwonia (paeonia officinalis) biała. Nawet nie wiedziałam, że mam taką ;:oj . Obok widać pączki (chyba) hortensji ogrodowej, która też zdecydowała się zakwitnąć - ha. Nie che zasilić kompostownika (tak miała zapowiedziane - ostatni rok na rozkręcenie
Obrazek

Przybyło kamulców ( taaa, samo przybyło he he he, szarpię wszędzie i niosę na działkę)
Obrazek

Kwitnie gronio. Pachnie obłędnie ;:173 . Teraz już wiem, że siać go trzeba jak najwcześniej - jak tylko gleba rozmarznie
Obrazek

Druga wiosna prymulek. Po kwitnieniu w doniczkach w domu powędrowały na działkę i ...
Obrazek

Te różyczki kwitną na całym ROD. Ma je prawie każdy. Małe kwiatki i cudny, różany zapach
Obrazek

No i takie tam ...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Mobilizujesz mnie kobieto :;230 Też muszę się w końcu do ogrodowej roboty zabrać ;:196
A Romek wcale nie przesadził Ty Duszo Towarzystwa Wszelakiego ;:180
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Najbardziej mi się podoba Twoja rabatka ziołowa. Jedyna w swoim rodzaju. U mnie nadal zioła z doniczki... :oops:
Reszta też już taka "poukładana".
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rabatkę ziołową trza by zrobić...Przywiozłam zaczątek z Sulejowa - tymianek, miętę i hyzop.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już drugi słoneczny dzień - ludzie, ta pogoda mnie rozbestwia , dwa dni bez deszczu ;:oj
Zdecydowałam wreszcie dokąd wybiorę się w tym roku na letni wypoczynek ;:138
Postanowiłam pojechać na ....... Hosta del Sol. ;:306 . To moje hostowisko, tu spędzę lato
Obrazek
Bienenweide Rot - jest malutka i słodka. Myślę, że nawet do doniczki się wepchnie
Obrazek

Dzwonek skupiony - Campanula glomerata ( spory bydlaś. Ma pięęęękne kwiaty )
Obrazek

Biała piwonia - no, tej na pewno się nie pozbędę ;:185
Obrazek

Obrazek

Sympathie w blokach startowych :D .
Obrazek

Rugosa - Admiration
Obrazek

Już nawet widać troszkę koloru na mojej działce :tan Nie dużo bo nie dużo ( przez brak wiedzy sporo roślin pooooszło ) ale ....
Obrazek

Obrazek

Na koniec moje wyściółkowane poziomki. Brakuje mi trawy ;:223 , świat się kończy, w ubiegłym roku nie wiedziałam już co z nią robić a teraz ...... brakuje
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”