Beatko zaglądałam do Ciebie i to faktycznie nie jest delosperma, nie wiem co udało Ci się przechować, ale może wstaw to zdjęcie do identyfikacji to może ktoś rozpozna co to za roślinka.
Stefanek 
dziękuję
Jacku piwonie śliczne ale oczywiście zapomniałam ich podwiązać i deszcz zrobił swoje teraz leżą na ziemi, choć nadal ładnie wyglądają.
Po głębszych przemyśleniach to na przedłużeniu tej nowej rabatki bardziej widziałabym lilaka Meyera tylko czy jemu dobrze by tam było w tym południowym słoneczku?
hibiskusa w tym roku nie osłaniałam bo to było maleństwo całe przykryte przez śnieg, ale na tą zimę na pewno trzeba go będzie ciut okręcić bo go zimne wiatry załatwią.
Marysiu mam nadzieję że ta dość szybko urośnie bo hosty potrzbują więcej cienia. Moje piwonie to już kilkuletnie kępy więc ładnie już wyglądają, szkoda tylko że nie zakwitły ubiegłoroczne nabytki.
Beatko Witaj
Moje delospermy ładnie przezimowały, i kwitną, ale mam dla Ciebie też sadzonki innej żółtej i mogę Ci zostawić jedną różową.
Aparat miał ubezpieczenie, więc pójdzie do naprawy, na szczęście popękał tylko wyświetlacz i można nim nadal robić zdjęcia.
Dziś mam dla Was porcję zdęć moich różyczek, teraz już wszystkie kwitną, ale nie mam ich za dużo bo za nimi nie przepadam, lubię je ale oglądac u kogoś.
pierwsze będą marketowe miniaturki

jest jeszcze jedna marketowa różowa ale już przekwita jedyny kwiatek więc foto będzie jak zakwitnie
ta ma ogromne kwiaty i obłednie pachnie

te dwie też nn ale muszę je przesadzić i stąd moje pytanie kiedy mogę to zrobić, jak najszybciej, czy poczekać aż przekwitną i przyciąc i przesadzać czy muszę czekać do jesieni?