Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

No i to jest właśnie 'efekt wow' Robaczkowego ogrodu :D Kasiu, jak kiedyś znajdziesz czas (może być zimą), to ja bym bardzo chciała zobaczyć rozrysowane dokladnie, co koło czego sadzisz, bo ile bym nie myslała, nie jestem w stanie wymysleć takiego układu nasadzeń, żeby osiagnąć pdoobny efekt ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia.......Dzięki...naładowałas mi baterie ;:4 Ta zółta rózyczka to co za jedna ;:173
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mnóstwo pączuszków różanych, zapowiedź bajkowych widoków :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, u ciebie istne szaleństwo
Tylko patrzeć i marzyć ;:173
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Uwielbiam ten czas w Twoim magicznym ogrodzie ...RAJ!!!
Cudne kompozycje i piękne widoczki ...ach ;:173
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

co to za róże tak obficie kwitnace ,jak sie nazywają ,chce dokupić róze ale nie wiem jakie ,moze poradzisz?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ale mnie zazdrość zżera :oops: , u Ciebie juz tyle róż kwitnie. I te bajeczne zdjęcia ;:63
No comments ;:196

Ps. A ja nie tylko nie mam kiedy zdjęć wrzucić, ile nie mam ich kiedy zrobić - bo albo ciurkiem pada, albo jestem w pracy....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogród jak zwykle-czarodziejski :D Nie widać, żeby pogoda mu w czymkolwiek przeszkodziła.
Na zdjęciu z żółtymi (chyba :roll:)naparstnicami jest róża w "zdechłym"kolorze-ni to róż, ni to fiolet, ni to beż-co to?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, i tego właśnie się obawiałam. ;:218 Ja nie mogę wchodzić do Twojego ogrodu.... no nie mogę. To się skończy rozwodem i/lub długotrwałą terapią odwykową.
A że chciałabym dokładnie wiedzieć na jakie odmiany różycy postępującej choruję, proszę Cię Robaczku podpisuj królewny..... i clematisy też. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu fotorelację ze zlotu obejrzałam, ale wciąż jeszcze tam wracam i podczytuję, zdjęcia z Twojego pięknie kwitnącego ogrodu również, festiwal róż się zaczyna ;:108, szkoda, że nie masz czasu na dopisanie nazw, ale widzę, że wszyscy ostatnio cierpimy na niedosyt czasu, więc doskonale Cię rozumiem, bo mam to samo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, miło, że jesteś, dzięki. Postaram się uzupełnić podpisy. Nie wyrabiam kompletnie, zaległości w odwiedzinach mam również u Ciebie :oops: Obiecuję poprawę i pozdrawiam!
Constancjo kochana, przepraszam za brak podpisów ;:180 Zawsze je opisuję, ale dzisiaj wrzucałam foty przelotem w pracy, z tableta, kompletna porażka jeśli idzie o edycję. Kolejne będą opisane! Jeśli chorujesz na Louisa Odier to sadź spokojnie, on wszędzie urośnie :uszy
Ewa, ta róża to wielkokwiatowa Cafe - przepraszam za brak podpisów, wrzucałam na szybko, w pracy, w dodatku na tablecie ;:219 Nie zachwyciła mnie w ubiegłym roku obfitością kwitnienia, ale kolor ma faktycznie wyjątkowy.
Te żółte miały być naparstnicami, ale to chyba coś innego, bo liście ma szare jak starzec :roll:
Asiu Daffodilku, jak miło, że jesteś! Ciągle nie wyrabiam się w czasie i mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuje wizyty w znajomych ogrodach i ledwie zaglądam do swojego.. Po pracy od razu wpadam do ogrodu i na Forum już brakuje czasu..zaraz północ, a jutro pobudka o 6... Życzę spokojnego weekendu i koniecznie zrób dokumentację fotograficzną w czasie obchodu swojego cudnego zakątka!
Marzenko, ta róża z wieloma pąkami i różowym kwiatem to Louis Odier - serdecznie polecam! To spora róża, musisz dać jej dużo miejsca. Moja sadzona była ubiegłej wiosny, a osiągnęła już rozmiary giganta ;-))
Danusiu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196 Róże roztaczają prawdziwą magię wokół siebie...feria kolorów, kształtów i zapachów..oby tylko pogoda nam sprzyjała, a będzie z nich wiele radości w tym roku. Twoje księżniczki też zaczynają kwitnienie ;:138
Gosia,dzięki wielkie, mam nadzieję, że na żywo też Ci się spodoba ;-))
Wando, jestem zadziwiona ile pąków jest na niektórych różach. Większość to nasadzenia ubiegłoroczne, z wiosny i jesieni. Zima była dla naszych ulubienic bardzo łaskawa ;:131
Dorotko, przepraszam za brak opisów, postaram się to uzupełnić. Ta żółciutka piękność to Crown Princess Margareta ;:108
Pat, postaram się naszkicować plan, jeśli Ci się to przyda. Nie ma w tym jednak szczególnej filozofii - staram się planować najpierw na papierze, według szacunkowych rozmiarów, ale w praktyce często róże wyrywają się ze schematów HMF i bywa inaczej, wtedy przesadzamy ;-)) Plan ogranicza się do nasadzeń warstwowych, czy jak nazywają je inni - amfiteatralnych. Najczęściej są to trzy wysokości i gabaryty roślin, najwyższe z tyłu. Staram się też zachować zasadę trójkąta przy planowaniu poszczególnych części rabat. Większe rośliny po 2-3 sztuki, mniejsze 5-7 lub więcej i w powtarzalnych grupach. Na długie, zimowe wieczory polecam serię brytyjskich programów z Alanem Titchmarsh'em lub Gardener's World - mnóstwo ciekawych inspiracji i porad w zakresie amatorskiego projektowania!
Aguś, dzięki!Twoje różyce wcale nie zostają w tyle ;-)) Widziałam te obsypane pąkami 3-latki ;:333 Mam nadzieję, że wieczór po ciężkim dniu mija w miłej atmosferze ;:168
Isiu, witaj! Bardzo mi miło, że zajrzałaś ;:196 Dziękuję za serdeczny wpis i przesympatyczne słowa pod adresem ogrodu. New Dawn u mnie jeszcze nie kwitnie, ale pąków ma mnóstwo! Rośnie w głębokim cieniu, więc muszę jeszcze dać jej chwilę na rozpęd ;-)) Zaraz pobiegnę obejrzeć Twoją :wit
Lulka, dzięki! Staram się sadzić po 2-3 krzaczki z odmiany, ale to nowy trend, większość jest sadzona pojedynczo. Louis Odier na zdjęciu, obsypany pąkami, to jeden krzak. Sadzony był w zeszłym roku. Crown Princess Margareta na zdjęciach to dwa krzaczki obok siebie ;:108
Basiu, witaj! Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, zapraszam ponownie i czekam na fotki :wit
Marzenko, April ;:4 Dziewczyny, ja mam wrażenie, że doba się skurczyła od wiosny ;:223 Dzień dłuższy, więc jak wracam z ogrodu jest ciemno i 22 na zegarze ;:124 Zdjęcia cykam w czasie obchodu, ale zładować, obrobić i opisać zwykle nie mam kiedy..o odwiedzinach w waszych ogrodach nawet nie wspomnę :oops: Może w weekend nadrobię...
Grażynko, witam Cię serdecznie w moim ogródku i zapraszam do zwiedzania! Sezon przed nami, więc szkoda czasu na minione wątki ;-)) Będzie mi bardzo miło Cię gościć ponownie!
Majeczko, u Ciebie też zaczyna się szaleństwo różane! Chippendale otwiera sezon, ale kolejne depczą mu po piętach ;-)) U Mnie dzisiaj zakwitł Eden, Pastella, Shakespeare i kilka innych..a coś czuję, że jutro będą następne..Dzięki za odwiedziny!

Kochani, przepraszam za ogólnikowe i spóźnione odpowiedzi - bardzo się cieszę z każdych odwiedzin i żałuję, że mam tyle zaległości u Was, ale ostatnio doba ma za mało godzin.. ;-)) Obiecuję poprawę w weekend!

W ramach przeprosin, kilka fotek na dobranoc ;:19

Obrazek

Gipsy Boy
Obrazek

Jarzmianki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostróżka Green Twist
Obrazek

Obrazek

Hermosa
Obrazek

Lawenda szaleje...
Obrazek

Charles Austin
Obrazek

Mrs Cholmondeley
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Reine de Violettes
Obrazek

Boule de Neige
Obrazek

... mój dzisiejszy gość..
Obrazek

Obrazek

i takie tam..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beautiful Bride
Obrazek

Obrazek

Ostrogowiec czerwony
Obrazek

New Dawn wspinają się na łuki..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, zdjęcia fantastico - zrehabilitowałaś się ;:173
Jestem zachwycona jarzmianką... powiedz coś więcej o niej... czy rośnie jako towarzystwo dla róż? Jak długo kwitnie? Zainteresowała mnie bardzo, a Ty zrobiłaś jej świetne fotki.
Takie tam pokazują jaki cudowny busz już uzyskałaś... ogród bardzo dojrzał, różyce rozrosły się niesamowicie i gdy zakwitną padniemy na kolana ;-)
Dobrego dnia! U mnie dziś wczesna szychta, bo już na 7ą byłam w fabryce... liczę, że wyjdę wcześniej, bo już chodzę na rzęsach... zdecydowanie za krótko śpimy, też to zauważasz?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu jak zawsze....... i widoki i fotki przepiękne ;:180
Faktycznie od wiosny doba jest zbyt krótka, jakoś trudno wszystko ogarnąć :wink: :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasieńko, jakie wspaniałości. Brak słów.
Dołączam do pytań Agi o jarzmiankę. Urocza, napisz o niej coś więcej.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

oj,Kasiu jak piękny ogród ,to i piękne kwitnienia ;:63 ;:63
Rózyczki piękne, a Gipsy Boy to moje marzenie,cuuuudny kolorek,powojnik tez śliczne ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”