Storczyki Callanthe :)
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe :)
O, o właśnie o to chodziło
To króciutki pęd będzie miał ten kwiatek, ale trochę przeszedł więc i tak bardzo się cieszę
A dzisiaj zakupiłam nawóz Guano, ale firmy Nordland Guano. Mam nadzieje, że jest odpowiedni dla storczyków skoro napisali "rośliny doniczkowe" (tak mi poleciła Pani w ogrodniczym)

A dzisiaj zakupiłam nawóz Guano, ale firmy Nordland Guano. Mam nadzieje, że jest odpowiedni dla storczyków skoro napisali "rośliny doniczkowe" (tak mi poleciła Pani w ogrodniczym)

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
W takim razie wyczekujemy koloru tej niespodzianki 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Pędzik wygląda obiecująco. Czekamy razem z Tobą na to co pokaże. Pędzik się jeszcze wydłuży do momentu rozwinięcia pąków rośnie. Choć niektóre odmiany faktycznie kwitną na krótszych pędach.
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
a ja lubię takie krótsze pędy
Nawet bym go chyba nie podpinała jak taki krótki.. Co do guano to nie wiem Kochana, ja zawsze kupowałam "zielony dom" tam jest zaznaczone, że to dla storczyków
Wczoraj po raz pierwszy kupiłam biohumus bo akurat natknęłam się w markecie a guano mi się skończyło. Zobaczymy czy ja i moje falki będziemy zadowoleni
Butla chyba 3 razy większa od tego guano co miałam a cena ta sama, więc byłoby super gdyby się sprawdził
no i w stacjonarnej sprzedaży, nie trzeba dopłacać za przesyłkę, bo guano nigdzie nie spotkałam
No ale o czym ja mówię.,. u mnie ciężko keramzyt kupić 

-
- 1000p
karnova, ajania dzięki, że jesteście
Aniu, ja podpinam, bo nie przepadam za wiszącymi kwiatami
Ja kupiłam Guano litrowe za 10 zł. Na opakowaniu nawet nie ma napisane nic więcej niż "wszystkie rośliny doniczkowe" "pokoje, balkony, tarasy", a Pani w ogrodniczym powiedziała, że nadaje się również do storczyków
Zobaczymy. Mam nadzieję, że nic im się nie stanie 

Aniu, ja podpinam, bo nie przepadam za wiszącymi kwiatami

Gratuluję pedzika

Również jestem ciekawa jak zakwitnie

Kurcze Pati ,widze ,ze Ty tez przez lupe jak ja podgladasz 

-
- 1000p

Pati, tylko Ty w poszukiwaniu koloru nie dłub w tym pączku 

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
-
- 1000p
Toż to moja druga połówka chyba by mnie
Bo to kwiatek jego mamy, ale jak zakwitnie będzie jego
Bo mam się szybko nudzi
A on w swoim storczyku złamał pęd przy jego podpinaniu, to w życiu nie widziałam go tak wkurzonego, bo to był jego pierwszy pęd
Biedny, ale odbija mu z oczek 
Ale Janeczko powiem Ci ciekawość mnie zżera co to za kolor, oby jakiś fajny to nie oddam

Ale Janeczko powiem Ci ciekawość mnie zżera co to za kolor, oby jakiś fajny to nie oddam

O kurcze my to chyba wszystkie tak mamy,kiedyś u mnie było tak że ciągle firanki poprawiałam,teraz już nie,
tylko ciągle zaglądam do storczyków,to na pączki,kwiatki albo pod "sukienkę",(czytaj listki) hmmm chyba to zboczenie jest
tylko ciągle zaglądam do storczyków,to na pączki,kwiatki albo pod "sukienkę",(czytaj listki) hmmm chyba to zboczenie jest

pozdrawiam,Asia
-
- 1000p

Trochę Was po zanudzam listkami i korzonkami

Na początek coś z czego najbardziej się cieszę

Keiki od babci również uderza w korzonki i w liścia

Kilka dni temu jeden z moich storczyków w żółtych doniczkach, dostał nowe mieszkanko i nowe podłoże (jakiś czas temu został przesadzony do nowej ziemi, ale tamto podłoże zawierało tyle torfu, że przesychało bardzo wolno. Bałam się, że korzenie zaczną mi gnić, więc pojechałam szybko do LM po gruboziarnistą korę z OS, która w moim przypadku sprawdza się idealnie

Korzonki niespodzianki nr 1 (storczyka mamy mojego P). Nie ukrywam, że bardzo się z nich cieszę

I zapowiedź czegoś nowego, co wkrótce się otworzy