Aguś
Magda (lulka) - u mnie

za wiele nie było, ale bez deszczu. W wyżej położonej części ogrodu chlupie mi cały czas pod nogami, mam pełno grzybków - przy tarasie to już normalnie hodowla

Słońca mi trzeba! Czy znowu mam tańczyć?
Ilonko - dziękuję, sprawdziłam, woda nie stoi. Dziś opryskałam róże, hortensje i jeszcze kilka innych roślin, na które starczyło czosnkiem. Zauważyłam też na Vanille Fraise białe plamy, które nie schodzą po przetarciu (mączniak?). Mam odrobinę rozrobionego Score, który mi został po oprysku dalii, stoi w opryskiwaczu już miesiąc - nadaje się to jeszcze do oprysku? Poobserwowałabym kilka dni, jak plamy zaczną się powiększać, może spróbuję Score.
Magda (MID2006) - niestety nie popłynęłam w ogrodzie, najpierw byłam u Mamy, a później zrobiliśmy sobie z M. wypad do Kapiasa po storczyka na weekendową imprezę. Niestety storczyka nie kupiliśmy, ale wróciłam z 4 szałwiami omszonymi

I zachorowałam na wiąz drobnolistny...

Wieczorem miałam grzybobranie w ogrodzie - pousuwałam grzybki spod tarasu, trochę pocerowałam trawnik, w czym skutecznie przeszkadzała mi suczka sąsiadów

Jak tylko mnie widzi, przybiega pod płot z piłką tenisową (żeby jej rzucić), gdy ją ignoruję - szczeka, a jak i to nie pomaga, zaczyna szatkować tuje

Dziś ją trochę olewałam, więc zaprezentowała swoje ostre ząbki i już wiem, skąd miejscami żywopłot sąsiadki ma na dole straszne prześwity