Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Tyle czasu nie byłaś na działce to się za nią stęskniłaś.
A małolaty tak mają, raz im pasuje a drugi nie. Ale cieszę się, że młody z lekka się prostuje a mamusia zadowolona :D
Może z tej pińcetki lobelii coś będzie, jeszcze nie wyrzucaj.
Jenysiu, co czytam to u kogoś występuje ta bruzdownica. A ci chaliera. U mnie jak na razie spokój
Tak się przyglądałam temu punktowi widokowemu i z początku nie widziałam. A po chwili - ludzie komu przyszło takie umieszczenie kanapy :;230 i nie dziwię się, że tam nie weszłaś bo też bym tego nie zrobiła ;:185
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, szkoda mi Twoich lobelii :( . Tyle zachodu z zakupami, sianiem, przesadzaniem, podlewaniem i nic z tego! Ale te torfowe koreczki, to chyba kariery nie zrobią, bo wiele osób tutaj się na nich zawiodło. Najlepsze są wielodoniczki z tacą. Łatwo się podlewa do tacy i zajmują mało miejsca. Polecam Ci ten sprawdzony sposób :D .
Patyczki hortensji obcięłaś, to ja też je ciachnę przy najbliższej okazji.
Aniu, moje osiedle graniczy z Trójmiejskim Parkiem Krajobrazowym. Tak mało z tego korzystam ale bardzo lubię świadomość, że mamy tę ścianę lasu parę kroków od bloku :D . OK, ciachnę hortensję nad ostatnim zielonym listkiem. Ona pierwszy raz w ogóle ma jakieś pąki na pędach, no ale u mnie jest ostry klimat.
Hormony mówisz i pewnie masz rację ale jak do tego dodać jeszcze te hormony, które ja mam, to robi się mieszanka wybuchowa ;:306 .
Zosiu, na zdjęciach pokazałam widoki z otoczenia osiedla na którym mieszkam w Gdańsku, nie z mojej działki :lol: . Jest to zwyczajne blokowisko ale położone w bardzo ładnym miejscu na terenie polodowcowych wzniesień morenowych. Lubię tu mieszkać, bo chociaż jest to jedna z dzielnic położona blisko centrum miasta i z typowymi wygodami infrastruktury miejskiej, to mamy blisko również do przyrody, łącznie z wizytami dzików, które potrafią być atrakcją dla dzieci w szkole :lol: .
Zosiu, no coś ty! Tam jest cała masa zieleni na hortensji! Oczywiście żartuję sobie Zosieńko :wink: , bo faktycznie to bardzo marny widok tych kilka listków ale nie masz pojęcia, jak się cieszę, że w ogóle będę miała szansę zobaczyć chociaż jaki kolor ma ta hortensja, bo kupowałam ją jako bukietową a ona okazała się ogrodową i jeszcze nigdy nie miała kwiatów.
Jeszcze jedno zdjęcie ze spaceru :D .
Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonka, ciesz się, że ci ta chaliera jedna, tfu...bruzdownica nie psuje kwitnienia. Ja nie wiedziałam co to jest aż do zeszłego lata :evil: . Lepiej nie wiedzieć ;:108 . Najgorzej jak się ma róże raz kwitnące, bo żerowanie tego paskudztwa przypada akurat na okres pierwszego kwitnienia.
Kanapa jest dostępna od strony oparcia, bo tam jest górka i tylko trochę trzeba wejść po gałęzi ale ja tam nie będę próbowała :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaśka, ale mieszkacie w pięknej okolicy :roll: W pierwszej chwili myślałam że to okolice działki :wink:
Na kanapę też bym nie wlazła, mam taki lek wysokości że taboret to już za wiele :;230

Fajnie że zobaczysz kolorek hortensji :D

Tak sobie myślałam, że starszy synuś weźmie się do nauki i zapracuje na obóz :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, z obozu syneczka pewnie i tak będą nici, bo nie da się odpracować całego roku w dwa tygodnie :evil: . Doceniam ten zryw ale w taki sposób się nie pracuje z dobrymi efektami. Przyzwyczaiłam się do świadectw z paskiem ale w tym roku synek mocno spuścił z tonu więc i wakacje nie będą tak atrakcyjne jak zawsze :wink:
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

No tak , musisz być konsekwentna :wink:
Ale wakacje na działce nie będą dla niego takie straszne , skoro wiele atrakcji jest w okolicy :D
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kasiu, okolice miejsca zamieszkania masz cudowne, na hortensji cieszy każdy kwiatuszek, ja mam kilka ogrodowych, w tym jedną giganta 1 m wysokości 1,50 szerokości, prawie na każdym pędzie pąk, w sierpniu będzie na co popatrzeć, nawet nie pozwoliłam malować ściany garażu z obawy przed zniszczeniem, ale pomalować trzeba, jak my to zrobimy? ;:202
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, jestem pewna, że to właśnie siwienie matek, będące widocznym objawem dorastania nastolatków, napędza całą branżę produkcji i sprzedaży farb do włosów :wink:.
Zosieńko, nie malujcie ściany! Kto tam będzie patrzył na ścianę, jak taka piękna hortensja zacznie kwitnąć :wink: :lol: .

Weekend na działce był tak przyjemny, że jeszcze nie mogę dojść do siebie i ciężko mi skupić się na pracy zawodowej kiedy już kolejny piątek jest tak blisko :heja .
No to troszkę wspomnień z niedzieli :D .
Kwitnie jeszcze serduszka
Obrazek

Orlik wyrósł bardzo wysoko i nie kwitnie kępką. Ma duże liście i w ogóle jak tak na niego patrzę, to siakiś taki dziwny jest ;:218 ale bardzo go lubię :D .
Obrazek

Zakwitły pierwsze lilie przy Westerlandzie a spodziewałam się ich dopiero w środku lata :D . Takie niespodzianki, to ja lubię! Na kwitnienie tego Westerlanda troszkę jeszcze poczekam.
Obrazek

Sympathia też jeszcze nie ma kwiatów ale pąków ma już sporo. Zimowanie pod dywanem zdaje egzamin i zapowiada się ładne kwitnienie :D .
Obrazek

Kwitnie dereń, który jest prawdziwą stołówką dla pszczół i innych takich. Nie jadłam nigdy miodu dereniowego i byłam zdziwiona, że pszczoły tak go obsiadły, jakby promocja na pyłek dereniowy była :lol: . Pomiędzy dereniami będzie kwitła czerwona i różowa tawułka.
Obrazek

W ten weekend zabrałam się za dawno już odkładaną pracę a mianowicie, przesadzanie roślin spod żywopłotu. Kiedyś brabandy były małe i wyglądały niegroźnie a teraz widzę, że należało zostawić pas odstępu przynajmniej ok. 70 cm, żeby było wygodne przejście przy cięciu żywopłotu. Nie przewidziałam również, że w ich pobliżu będzie taka gęstwina korzeni, które zabierają wodę z rabaty. Ech, nie mogę się doczekać kiedy będę mogła dokończyć tę operację ;:65 :heja .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu ale Ty masz wolnego miejsca na nowe nasadzenia ;:oj
Westerland ładny krzaczek zbudował i proszę nie zmarzł Ci jak mój w ubiegłym roku...
Super fotka z serduszką białą,a tam z tyłu chyba żurawki dojrzałam...masz ich fotkę? ;:224
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ten Westerland ma już kilka lat, nie pamiętam już cztery lub pięć lat ale jego starszy kolega, który jest u mnie od sześciu lat tej zimy dostał mocno w kość i przesadziłam go na inne miejsce bez nadziei, że przeżyje. Wypuszcza jednak teraz pędy i mam nadzieję, że będzie mu na nowym miejscu lepiej.
Żurawki - proszę bardzo :D . Takie tam zwykłe Diablo i Creme Brulee.
Obrazek
I jeszcze takie, z różowymi kwiatkami
Obrazek
Mam zamiar powiększać kolekcję żurawek, bo to bardzo wdzięczne, niekłopotliwe rośliny :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taką dróżką będę zmierzała na działkę już w piątek
Obrazek

I takie widoki będą mnie cieszyły zza płota. :D . Te kwitnące krzaczory, to dzika jeżyna.
Obrazek

Ten trójkątny dach, to właśnie moja mała chatka.
Obrazek

Zapomniałabym o jednej prawie kwitnącej róży. Maigold nieśmiało zaczyna :D .
Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kasiu, cudowne widoki, no i sympathia pięknie się rozrosła, patent na okrycie do wykorzystania.
Na ten weekend zapowiadają piękną pogodę (jak się sprawdzi)to będziesz miała szansę ukończyć rozpoczęte prace.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękne rozciągają się widoki kiedy zmierzasz do swojego raju ;:224
Chatka wygląda bardzo tajemniczo :uszy Stoi sobie pośrodku i czeka na swoich mieszkańców ;:108
Żurawki bardzo dorodne,Creme Brulee mam i jestem zadowolona:)
Maigold w pąkach,lada moment zakwitnie...
Czekam na weekend aż wstawisz swoje cudne różyczki,może zakwitnie parę?
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Kasiu jak ja bym chciała w takiej okolicy cichej, odludnej i z zielonymi widokami mieszkać. Mogę sobie tylko pomarzyć
Ale co tam kwiecie kwitnie, dywanowa róża da popis, trawka przy podłodze, Ty zrypana ale szczęśliwa i musiałaś wrócić do szarej rzeczywistości.
Odnośnie brabantów :evil: to to jeśli masz jago szpaler przy ogrodzeniu to niestety roooośnie szeroko. Moje, zbyt późno rozpoczęliśmy przycinanie, miały 3 metry szerokości
Kaśka jak u mnie była ostatnio to nie mogła sie nadziwić, jak poprzez ich wycięcie zrobiło się jasno a za razem wiele miejsca odzyskałam. Teraz tam siedzą szmaragdy :wink:
No i radość wielka zmianami w dziecięciu :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

jak ja bym chciała w takiej okolicy cichej, odludnej i z zielonymi widokami mieszkać. Mogę sobie tylko pomarzyć
To ma swoje dobre i złe strony. Mieszkam sama z córką i chwalę sobie bliskie towarzystwo czujnych sasiadów :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”