Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Sylwia. Poczytaj o mleku i jak go stosować. Gdzieś jest dział w tym temacie. Musiałabyś lać co tydzień. Z jakim skutkiem ? Do twojej próby i oceny. Tą mleczarnie też przeszedłem 

Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O tej mleczarni czytałam tylko chodzi mi konkretnie o tę sytuacje teraz po oprysku miedzianem.... Zostawić to tak jak jest do pierwszego deszczu, bo zapewni ochronę i dopiero po tym deszczu zacząć regularne opryski mlekiem?
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
O czyli moja logika nie była błędna
Dziękuję za potwierdzenie.

Dziękuję za potwierdzenie.
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
W Pleszewie też w ogrodniczym nie ma mildexu. Nawet przy mnie sprawdzali na jakiejś liście (bodajże dopuszczone środki - czy jak to się tam nazywa) i nie było
Jaki dać oprysk : Asahi, Topsin , Mildex ?Zasilać je czymś?
Czy jest sens? Jeśli się jeszcze nie potopiły, gdyż od nocy leje jak z cebra.

Perła Kaszub od Moniki (z prawej u dołu )częściowo się ostała. Natomiast owocującej koktajlówce od P, 37 i innym zostały tylko krótkie badyle.
W sumie ucierpiało ponad 50 krzaków + część połamana w szklarni przez pękające szyby.
Te fragmenty gałązek bez liści oberwać?
Czy jest sens? Jeśli się jeszcze nie potopiły, gdyż od nocy leje jak z cebra.

Perła Kaszub od Moniki (z prawej u dołu )częściowo się ostała. Natomiast owocującej koktajlówce od P, 37 i innym zostały tylko krótkie badyle.
W sumie ucierpiało ponad 50 krzaków + część połamana w szklarni przez pękające szyby.
Te fragmenty gałązek bez liści oberwać?
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
forumowicz,foto moich pomidorów :
i ten zawiązek po zerwaniu

A tu inne:

Jeszcze ekologia, czy już chemia do oprysków?Jeśli chemia to mam :Topsin, Mildex, Helm-cymi, Curzate Cu i a jakże - miedzian

i ten zawiązek po zerwaniu

A tu inne:

Jeszcze ekologia, czy już chemia do oprysków?Jeśli chemia to mam :Topsin, Mildex, Helm-cymi, Curzate Cu i a jakże - miedzian

Pozdrawiam Eugenia
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Grania szczerze Ci współczuję. Gdy moje się podtopiły i zmarzły na balkonie, pomógł im oprysk z EM-ów.GRANIA pisze:Jaki dać oprysk : Asahi, Topsin , Mildex ?Zasilać je czymś?
Czy jest sens? Jeśli się jeszcze nie potopiły, gdyż od nocy leje jak z cebra...
Elabka wg mnie to szara pleśń, na 5 zdjęciu chyba cała łodyga zaatakowana

Graniu

....
Aż oniemiałam. Grania najpierw porządek. Wszystkie rozszarpane części poprzycinaj na gładko, liści całych nie wycinaj tylko jeśli możesz to tam, gdzie konieczne. Oprysk wg mnie konieczny, 'na otwarte rany' zaraz wejdą grzyby, ja bym dała systemiczne - Topsin i na zz, w miarę możliwości na suche rośliny, ostatecznie Topsinem można podlać

Graniu

....
Aż oniemiałam. Grania najpierw porządek. Wszystkie rozszarpane części poprzycinaj na gładko, liści całych nie wycinaj tylko jeśli możesz to tam, gdzie konieczne. Oprysk wg mnie konieczny, 'na otwarte rany' zaraz wejdą grzyby, ja bym dała systemiczne - Topsin i na zz, w miarę możliwości na suche rośliny, ostatecznie Topsinem można podlać
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ja w tamtym roku na szarą pleśn stosowałam topsin...pomogło
Asia
Asia
GRANIU
Monika Ci dobrze radzi. Pomidorki usunąć zawsze masz czas,ale na jesień. Będziesz mieć ciekawą przygodę z uszkodzonymi pomidorami. I owoców- również.
Monika Ci dobrze radzi. Pomidorki usunąć zawsze masz czas,ale na jesień. Będziesz mieć ciekawą przygodę z uszkodzonymi pomidorami. I owoców- również.
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33

Pozostałe zdjęcia pokazują typową moją i Kasencji ulubienicę, Szarą Wredną Pleśń. W tym roku dostała środkowy człon

Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
Kochani. Dziękuję za rady i współczucia.
Oby tylko wypogodziło się.
Oby tylko wypogodziło się.
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Kontakt:
Graniu, Ppepino, Tysonko współczuję bardzo, ale mam nadzieję że jeśli pomidor tak dzielnie znosi nadmierne "starania" ogrodnika to i tu odbiją i nie dadzą za wygraną
Do mnie na szczęście grad nie dotarł, a od Tychów gdzie też narobił strat już do mnie blisko

Do mnie na szczęście grad nie dotarł, a od Tychów gdzie też narobił strat już do mnie blisko

Ania