Grażynko zostaw jej jeden największy a te boczne uszczknij paznokciami, jak się ukorzeni to powtórzy jesienią, mnie w zeszłym roku kwitła do mrozów a była młodziutka.kogra pisze:Cudne kwiatki ma ta Cornelia.
Moja maleńka jeszcze, ale już ma 3 pączusie.
Ciągle się łamię, ciachnąć czy zostawić.
Sev zakochałam się w różach perskich i usiłuję zdobyć jak najwięcej się da. Mam jeszcze Euphrates http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2669 ale maleńka sadzonka i w tym roku kwiatków nie będzie.sev pisze:Ta z oczkiemna prawdę niezwykła, trochę jak piwonia albo mak.
Iduś witam Cię po zimowej przerwielemka77 pisze:Maju prawdziwy festiwal różany u Ciebie. Eyes for you ma niesamowite kwiaty, trochę jak kwiaty maku. Też ją kupiłam jesienią, ale jeszcze nie kwitnie. Bruzdownica sobie trochę poużywała na moich różach.Hortensję pnącą to Ty masz przecudną

Bruzdownica u mnie niewiele zniszczyła bo wcześniej pryskałam Confidorem, za to kwieciak zrobił czystkę na Stanwell Perpetual, Gefylt i Rotes Meer , inne miały po kilka pąków ucięte.
Hortensja po 12 latach w końcu wygląda jak prawdziwe pnącze.
-- 10 cze 2013, o 22:08 --
Tosia OczunieTosia1 pisze:Majka!! Oczunie jak z katalogu. Doktorek mi jeszcze nie kwitnie, ale ma kilkanaście pąków. czekam na niego z utęsknieniem. Dr Fleet ma coraz większe listeczki. Nawet nie wiesz jak go kocham za to, że żyje, że go mam
![]()
U mnie róże jeszcze nie kwitną
Może to i dobrze
. Ma być lepsza pogoda, to się nimi nacieszę