Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Macie do mnie cierpliwość ;:138
Ja znów nie mam cierpliwości do pracy, jakoś ciężko się koncentrować jak burza niemal wisi w powietrzu...
Małgosiu, Beatko, Marzenko, Aniu, Moniko, Magdo, Justynko, Asiu bardzo Wam dziękuję i męczę dalej 8-)
Beatko lilie w LilyP.
Marzenko, siewki to z jednej naparstnicy którą miałam dwa lata temu. Myślałam że zginęła bo w zeszłym roku nie było nic. Rozsiała się w części leśnej to poprzesadzałam na rabaty. Poszukam, może jeszcze jakieś są a jak nie to jak te się wysieją to Ci zapakuję.
Dziś złożyłam wniosek o urlop :heja za ponad miesiąc ;:145

Obrazek mój syn odkrył w sobie ogrodnika ;:306 wczoraj pielił i podwiązywał pnącze, które rośnie przy jego tarasie i snuł plany na mini skalniak. ;:333

Obrazek wilczomlecz fajnie wygląda. Zdjęcie niestety tego nie oddaje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek To miała być szałwia z własnego siewu ale jakoś dziwnie mi to coś wygląda ;:306
Obrazek wielkie krzaczysko dali
Obrazek rozchodnik stworzył dywan pod wierzbą.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Moja młoda psina :D
Obrazek zapuszcza się dość mocno...
Obrazek

Obrazek pod pieskiem kilka tawułek Hyazinth
Obrazek

Obrazek niestety biała piwonia chyba nie zakwitnie w tym roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek dłuuuuga rabata północna w połowie...
Obrazek

Obrazek

Obrazek rh dosadzone do Liatrii

Obrazek niedługo kolejne odmiany lili...
Obrazek

Obrazek

Obrazek parzydło leśne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, dzięki za podpowiedź z wątkiem Jule. Już się tam przedstawiłam i poprosiłam o radę o psach. Kotki będą później.
A Twój ogród jest naprawdę piękny i jestem na Ciebie zła, że sępiłaś nam zdjęć w tamtym roku
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, bo w tamtym roku dopiero zaczęłam zakładać ogród ;:306 jeszcze nic nie było, co miałam pokazywać? Dopiero teraz rośnie. Poszalałam w tym roku ;:224
Widziałam twoje stado u Jule ;:333
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, witaj w poniedziałek... jak to dobrze, że juz ta godzina... coś ciężki i senny dzień dzisiaj mam.
Różyczki chyba cieszą Cię niesamowicie - pamiętam swoje początki ;-)
Ładnie rozkwitają naparstnice, piwonie i tawułki... reszta też tuż tuż... las pięknieje w oczach. Dużo komarów w tym roku? u mnie wieczorami zatrzęsienie :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, jest stado :roll: . O ile Azja już nie psoci, to Tina potrafi sobie dołek w rabacie wygrzebać :evil: , a Hiro wykopać róże i bawić się nimi i je podgryzać ;:145 .
A najgorsze jak się szarpie Azja z Tiną , wtedy jak dwa walce idą po roślinach ;:185 .
To u mnie chyba dopiero za rok będzie co pokazywać, bo jednak mniejsze rzeczy sadziłam i teraz nic jeszcze nie widać. Nie licząc okazów od Aguni i Kasi, a teraz od Eli. mam już jednak pomysł na przesadzanie. Czekam aż M znów do pracy pojedzie i pogody będą. Chcę zerwać darń i choćnby nawet szyszkami wysypać. Muszę jednak agro używać, bo bez tego ani rusz. Wiem, ze to nieekologicznie, ale moje zdrowie też ważne.
Oj, ale się rozpisałam, już zmykam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, właśnie u Ciebie byłam i z przykrością czytałam o kłopotach :( Może jak dziś wrócisz będzie już lepsza sytuacja. Słonko wychodzi, osuszy. U mnie też trochę padało ale bez wpływu na stan kałuż, przez piasek przelatuje. Jedynie Rh już wszystkie straciły kwiaty. Zabrałam się więc za przesadzanie ich bo miały zdecydowanie za dużo słonka.
Trzymam kciuki za lepszą pogodę i nastrój ;:7
Marzenko właśnie dlatego ja swoją hordę trzymam poza ogrodem. Uciążliwe było robienie podwójnego ogrodzenia ale bardzo się opłacało. Przeszkadza mi jeszcze siatka wzdłuż podjazdu ale ten problem też wkrótce mam nadzieję rozwiązać.
Agro nie stosuj. Droga i bez sensu. Połóż kartony i posyp korą lub szyszkami. Zapewniam Cię że wystarczą na dwa lub trzy lata. Sprawdziłam u siebie. Ekologicznie i tanio. I roślinki nie ucierpią. Więcej chwastów mam na agro (mam tylko na przedogrodzie) niż na kartonach.
A roślinki też sadziłam malutkie bo mi szkoda kasy było ryzykować czy na piachu się coś przyjmie. Za to tony ziemi kupuję i wymieniam stopniowo.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz kartony też stosuję i myślałam, ze agro trwalsza będzie. Ale skoro mówisz, że kartony lepiej się sprawdzają... kolega w pracy się ucieszy. Oczyszczę mu magazyn z tekturowych pudeł :tan .
Ja mam zwykłe/brzydkie plastkowe siatki na podwórku, czyli tam gdzie są psy. Póki nie było Hiro to to wystarczało, ale Hiro je rwie na strżepy.
Do ogrodu wchodzą tylko ze mną.
Jak u Ciebie z komarami? w lesie pewnie dokuczają? U mnie w połdnie, w słońcu potrafią atakować. I kleszcze...ile tego jest ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kleszczy nie mam ale komary i meszki :twisted: Chodzę w spodniach lub spódnicach do samej ziemi tak mam nogi pogryzione ;:223
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, jak to Anabelki maja paki kwiatowe? ;:oj Czy to są krzaczki ubiegłoroczne? Moje bukietówki to takie maluchy, że nie wiem czy zakwitną w tym roku. Generalnie hortensje w tym roku marne, chyba przechwaliłam ;:145
Wszystko co różowe rozkwita u Ciebie z siłą pioruna, super
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jola dzięki za namiar. ;:196 Komary w tym roku dają czadu, też jestem cała pogryziona. Jadę na działkę ocenić stan po burzy i powalczyć z robalami na różach. :twisted: Muszę sobie kupić jakiś preparat na pamięć, normalnie zapomniałam gdzie posadziłam dwie róże, a sadziłam miesiąc temu. No kurcze to do leczenia się nadaje. :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszę sobie kupić jakiś preparat na pamięć, normalnie zapomniałam gdzie posadziłam dwie róże, a sadziłam miesiąc temu
:;230 Jesteś lepsza ode mnie. Z posianymi roślinami okaże się, co i gdzie jak nieco urosną. A jesienne róże też się okaże, bo co krok zmieniam zdanie, gdzie która rośnie :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ania ja jestem mistrzem zapominania, dwa lata temu złożyłam życzenia mojemu M miesiąc wcześniej. :;230 W tamtym roku zapomniałam, że posadziłam dalie i zdziwiłam się co mi wyrasta, nawet próbowałam to coś zidentyfikować w swoim wątku.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

To ja Wam opowiem o mistrzu zapominania.

7 grudnia 2011 dostałam mieszkanie. Ponieważ bardzo nam zalezało na szybkiej przeprowadzce M malował ja meblowałam, M Kładł panele jak układałam w meblach...
Nie mielismy podłaczonego TV, nie by lo czasu na komputer. Spalismy w jednym pokoju od 2 w nocy do 6 rano i znowu do roboty. Tuz przed robiłam zakupy, ja lepiłam pierogi M malował sciane w kuchni.

Potem znajomy ze sklepu rybnego powiedział jutro ostatnia szansa na karpia - bądżcie do 13 - bylismy. Zrobiłam amciu, M wieszał TV. Dzieci ubrały choinke, prezenty pod spód.
Jemy kolacje wigilijną, odpakowujemy prezenty - ja mówię do M jakbysmy mieli jeden dzięń więcej do Wigilii byłoby wszystko spokojnie, a tak szał ciał - wszytko w pędzie. M cyknał TV - jakies kolędy - a tu nic, nie ma. Pokazują zakupy, prezenty... Dzwonie do szwagrostwa - Adam i Ewa zyczenia imieninowe - przyjęli. Na drugi dzień my na spacer, a ludzie w kolejkach w sklepie....ostatnie przedświąteczne zakupy - a m zrobilismy wigilie dzień wcześniej.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, Anabelki są najwcześniejsze z hortensji. Moje mają dwa lata. Pozostałe hortusie są ubiegłoroczne i nie mają kwiatów, nie są też jakieś gigantyczne. Więc może jeszcze na nie po prostu za wcześnie.
A co do różowego ;:131 taką miałam fazę, przez różowe okulary. Później będzie więcej białego i niebieskiego... ;:170 A co, nie lubisz różu? bo ja poza ogrodem nienawidzę :;230
Beatko jaka skleroza? ja musiałam się cofnąć w wątku żeby skojarzyć za jaki namiar dziękujesz ;:223
Nie skoś teraz tych róż...A komary cóż...kupiłam długaśną kieckę do ziemi żeby nie było widać pogryzień. Ja mam alergię na jad komara, czy jak to się tam nazywa, i mam zaraz bąble i rany. Okropieństwo.
Sweety, każdy przesadza. Ja mam ogromny kajet w którym notuję a i tak mi się miesza. Nie mogę dojść jakie mam zeszłoroczne lilie ;:223
Aniu, tego nikt nie przebije ;:306 ;:134
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Czy w Aprilkowym Lesie rosną języczki i funkia babkolistna?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”