Bób cz.2
-
- 200p
- Od: 26 lut 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Bób cz.2
zapyli, spokojnie 

Na właśnie dziś na kolejnym kawałku bobu próbowaliśmy opryskać bormaxem w połączeniu z inną odżywką i jeszcze dobrze nie zeszliśmy i zaczęło od nowa lać....ciekawe czy to chociaż zadziała...? 

-
- 200p
Witajcie, dzisiaj zasiliłem dolistnie słabsze roślinny na drugiej działce. Pryskał plonvitem kali, zawiera on dużo potasu. Zdecydowałem się na to ponieważ widzę niedobory fosforu(podejrzewam, że został w jakimś stopniu wypłukany z gleby) a ta odżywka zawiera NPK oraz mikroelementy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czym popryskać na tego strąkowca? 

-
- 200p
Karate 

A co to w ogóle jest ten strąkowiec? Ja na razie bobu nie ruszam. Nie pamiętam, żebym w tamtym roku miał jakieś robale w strąkach, w groszku były jakieś robale, ale tez bez tragedii. A na bobie u mnie sporo biedronek już siedzi. Się trochę zastanówcie, bo można opryskać bób na jakiegoś mitycznego strąkowca i tylko biedronki wybić tym sposobem.
-
- 50p
- Od: 3 cze 2013, o 06:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy na tego strąkowca można zastosować Decis?
-
- 200p
jak najbardziej 

Mój już niedługo będzie do ogłowienia, wczoraj jak stanąłem obok niego to ma już wysokość ok 1,2m i po 6 pięter kwiatów. Zapylanie trwa non stop przez pszczoły i bączki 

u mnie też był taki wysoki do wczoraj aż przeszła potężna ulewa połowa się położyła czy on się dźwignie .?
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Kurde, a ja swój bób ogłowiłem tak 60 cm od ziemi... Za nisko?
Podwiąż go i powinien się dzwignąć.arty pisze:u mnie też był taki wysoki do wczoraj aż przeszła potężna ulewa połowa się położyła czy on się dźwignie .?
To zależy ile pięter kwiatów ma, ale mogłeś go jeszcze zostawić.Zbyszek T pisze:Kurde, a ja swój bób ogłowiłem tak 60 cm od ziemi... Za nisko?
Jak wysoki powinien być Bizon w 7 tygodni od wsadzenia w grunt?
Mój ma ok 40 cm. Wygląda na zdrowy.
Wszystko z nim ok?
Mój ma ok 40 cm. Wygląda na zdrowy.
Wszystko z nim ok?