Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

A ja właśnie między zakrętami i dlatego najwięcej wypadków na wysokości mojej działki ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 Renatko, zgłoś do straży pożarnej te szerszenie. Co za głupoty piszą, że to pożyteczne owadziska. Wycinają w pień całe ule!!!! To potwory!!! Ukąszenie doprowadziło wiele osób do śmierci.
Dla mnie praca w ogródku, to przyjemność i odpoczynek. W niedzielę też sobie lekko pracuję i nic nikomu do tego!!!! To moja sprawa. Nie robię tego zarobkowo. czy to kwiaty, czy warzywa wsio rawno!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! Jak czytałam Wikipedię, to krew mi w żyłach drżała, bo napisali, że jad to praktycznie zdrowotny.... :twisted: Nie wiem gdzie dokładnie jest to gniazdo i dlatego mam problem, a jak ruszę temat, to dopiero będzie wojna z sąsiadami. Bo Oni celowo nic z tym nie robią sam teks o tym świadczy....my tam nie chodzimy. ;:14 Olać ich poradzę sobie!
A do pracy w niedziele i święta mam takie samo podejście. Nie afiszuje się z nimi, ale robię to na co mam ochotę. I wczoraj całe popołudnie i wieczór do 22.10 tyrałam w ogrodzie i byłam szczęśliwa ;:138
I nawet jeśli kiedyś w związku z wczorajszą praca zarobię jakiś grosik, to i tak mam to.... Nie uważam, ze wszyscy muszą robić tak jak ja, ale sobie zdania tez nie dam narzucić ;:172
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.wigry.win.pl/inf_i_rozw/budo ... por4_4.htm
Zostawiam sobie ta stronę ku przestrodze Nawłoć mój wróg - Jak pomyślę ile jej wczoraj narwałam i w jak dziwnych miejscach rosła... ;:223 :twisted:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

A ja wczoraj nie pracowałam.Normalnie byłam padnięta po sobocie ;:306 :;230 ale mnie korciło.....powiedziałam sobie nie dziś ;:172 i to była moja pierwsza leżaca niedziela od wieeelu tygodni.Za tro do kościółk się wybrałam :heja
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Tosia1 pisze:;:202 Renatko, zgłoś do straży pożarnej te szerszenie. Co za głupoty piszą, że to pożyteczne owadziska. Wycinają w pień całe ule!!!! To potwory!!! Ukąszenie doprowadziło wiele osób do śmierci.

W ubiegłą niedzielę strażacy na mojej działce zdjęli kokon z pszczołami. Powiedziali, ze w sumie na działkach trzeba samemu - tzn wynajać odpowiednią firmę - koszt 500 zł - ale jeśli w poblizu jest budynek mieszkalny, jeśli stanowi to zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi, albjesli w poblizu chodza czasami dzieci to przyjadą. Przyjechali, pogadali, zdjeli i pojechali. Chwała straży pozarnej.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Ja nie miałam możliwości porobić w ogrodzie, bo w pierwszej kolejności jest praca zawodowa i moje zdrowie. Wróciłam po 22 do domu tylko dlatego, że H zjechał do domu po pracy i trzeba było pogarnąć w kuchni (po obiedzie nie sprzątnęłam :oops: i zakupione truskawki umyć i przerobić i FO i poszłam spać ok. 1.20 ;:124

Aniu! U nas są dzieci, ale problem tkwi w podejściu sąsiadów i tylko w tym.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgłaszasz straży, że przylatuja od strony sasiadów, nie wiesz dokładnie skąd, jesteś uczulona, są dzieci, sama nie możesz sprawdzic, musza przyjechac i zdjąć gniazdo - nawet wbrew sąsiadom.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też nieraz coś dłubałam w niedzielę.Wyjątkowo wczoraj sobie odpuściłam.Dziś to chyba jednak w te ogórki nie pójdę....Nie chce mi się... no może po obiedzie....teraz wymykam się ukratkiem do ogródka żeby coś popracować.Dzieciom kanapeczki a ja na 10 minutek na dworek :heja
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Ale Ci zazdroszczę ;:145 Ja muszę tyrać w pracy.
Aniu! Ty nawet nie wiesz co by się rozpętało, gdybym tak zrobiła - już wolę szerszenie - one są mniejszym zagrożeniem ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka lat temu to i ja miałam jakieś bzykacze w ogródku.Zrobiły sobie dziurę w ziemi pod migdałkiem.Jestem uczulona na te sprawy i lepiej żeby ich żądełka były z daleka ode mnie.... poprosiłam teścia(bo gdzie baba nie może tam teścia pośle ;:306 )i zrobił z nimi porządek....
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

U mnie, pomimo pięknego unijnego asfaltu jakoś tfu, tfu, nie rozpędzają się ci nieliczni, którzy dojeżdżają do mojej wsi :) Może dlatego, że granica z Białorusią tuż, tuż :;230
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro mówisz...ja jestem uczulona na ukaszenia owadów, po komarach puchnę, mam masci i tabletki. O szerszeniu nie pomysle nawet ;:185 ;:202
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, to całkiem tak jak ja....Najczęsciej jednak narazona jestem na ukąszenia tzw bąka ślepaka...o matko za każdym razem wizyta na pogotowiy ;:223
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak słysze bzyczenie, to po nocach wstaje i tłuke po scianach. A jak puchne po meszkach...Ten bąk slepak to tzw końska mucha?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”