Wiejski ogród początki , radości i problemy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy

Post »

Witaj Joasiu. :wit
Co słychać u Ciebie? Jak ogród? Nic sie nie dzieje? Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie.Troszkę mnie nie było ale to przygotowania do remontu tak mnie pochłonęły a jeszcze sporo przed nami. Pogoda wstrzymuje prace.
Gosiu.Martusiu.Ewuniu.Sylwio pogoda po prostu zwala z nóg.U mnie od tygodnia leje i leje .Nie mam możliwości wyplewienia rabatki i grządek bo jest bagienko.Posiane warzywa chyba zginęły już pewnie nie ma szans żeby wzeszły.Oby nie było powodzi i nie wrócił rok 1977 ;:oj ;:oj ;:oj
Trwa nie skoszona chwast na chwaście. ;:145 A jak u Was prace w ogrodzie?Pozdrawiam.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Joasiu dobrze że wróciłaś :wit
Remont minie a potem ;:19 ;:19 i sielsko
U mnie leje chwasty po kolana ,chociaż w niedziele troche poplewiłam,ale licze na sobote bo ma się poprawić pogoda ;:196
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Joasiu u mnie też zimno ,deszczowo i ponuro .Ogród mój w życiu nie był taki podlany.Czekam na słońce bo już róże niedługo będą kwitły ,ale bardzo Ci współczuję ,że woda tyle szkód Ci wyrządziła .Musisz się jakoś trzymać ;:196
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

U mnie zimno,ale nie tak mokro jak u Was na południu. Dzisiaj jadę na wieś więc zobaczę do tam się dzieje i zrobię parę zdjęć.Mam nadzieję że nie zapomnę jak zwykle o pstrykaniu fotek. Mam nadzieję że pogoda się poprawi.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Joasiu. Widzę że i u Ciebie ciągle mokro. Nie wiem kiedy te okropne deszcze się skończą. Już patrzeć nie mogę na taką pogodę. U mnie też wszystko się wstrzymuje przez pogodę. Nie można wjechać z ciągnikiem i wałem żeby wyrównać ziemie no nic nie można :( Woda stoi i tyle. Rośliny to mają tak mokro że aż się martwię co to będzie i w jakim stopniu grzyb się rozwinie. Mam nadzieję że w ogóle. Jaki remont planujesz?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U was za dużo wody u mnie za mało. Chyba wielki niewidzialny parasol rozłożony jest nad moją wioseczką.W okolicach chociaż trochę popadało, a tu nic.Susza.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Joasiu, u mnie też ogród stoi w wodzie cięgiem padało do wczoraj ,dzisiaj dopiero wyszło słońce pod butami wszystko chlupie,u nas glina to woda już się nie wchłania, ja już idę do łóżka bo chyba jestem chora dobrej nocki życzę ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Wotaj Joasiu :wit
Nie myśl że o Tobie zapomniałam cały czas czekam aż pogoda sie poprawi i dam to co zamierzałam. A jak u Ciebie? Leje jeszcze?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Joasiu. U mnie też ciągle lało. Dopiero dziś jest w miarę ładna pogoda.Już mam dość deszczu . Trzeba łapać każdą chwilę kiedy nie pada, żeby coś zrobić na działce.Miłego popołudnia.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w końcu doczekałam się deszczu. Jak u Ciebie przestało padać?
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

A ja mam już dość deszczu,leje u mnie cały dzień z małymi prZerwami. :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie .Deszcz, deszcz dość wczoraj ze zgrozą patrzyłam na rów który jest blisko domu zapełniał się wodą w błyskawicznym tempie.Na szczęście obyło się bez podtopień.Ale współczuje tym których dotknęła powódź Ja już raz przeżywałam powódź i nie chciałabym aby sytuacja sie powtórzyła. .Nie mogę ze wszystkim nadążyć a 18 czerwca mamy podcinkę a jeszcze jest troszkę rzeczy do zrobienia gdyż dół domu musi pozostać pusty.Ogród strach patrzeć muszę teraz odczekać aż woda wsiąknie bo nie można nic robić.Na warzywniaku niestety nic nie wzeszło ;:145 Posieję jeszcze raz wiem że, późno ale może jeszcze coś z tego będzie.Jaka u Was pogoda i jak prace w ogrodzie?Pozdrawiam wszystkich odwiedzających ;:168 :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie słońce, ale na szczęście nie jest upalnie :D Jutro jadę zbierać następne truskawki. Współczuje deszczu :( U mnie na razie tylko 4 papryki wypadły bo korek od nawadniania wysadziło i zamiast kropelek woda w czasie podlewania lała się strumieniem.reszta rośnie dobrze. Worek kopru już zamrożony na zimę i część botwinki przerobiona.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale u mnie tak samo jak u Ciebie. Padało cały zeszły tydzień, weekend był dość ładny, choć burzowy, a od nocy znowu bez przerwy leje. Woda w strumyczku za domem dość szybko w weekend opadła, ale znowu jest jej coraz więcej ;:185 Całe szczęście przez mój ogród idzie lekki spadek, więc woda jakoś okropnie nie stoi, choć miejscami robią się kałuże. Ja w warzywniaczku posiałam dość wcześnie, wszystko wzeszło, aż za bardzo (za gęsto posiałam). Ale z sałaty bezgłówkowej, szczypioru z dymki i niewielkiej ilości rzodkiewek mogę się cieszyć. Trzymaj się ciepło ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”