Nutka i jej storczyki
Nie podlewam w ogóle. miałam problemy z moim białym.... pewnego dnia zauważyłam, że pojawiły się robaczki...
najpierw się przestraszyłam, bo żal mi się go zrobiło.... ale szybko - telefon do Przyjaciółki i akcja-reanimacja
wyjęłam go z doniczki, opłukałam korzonki pod bieżącą wodą porządnie, przejrzałam korzonki (niektóre trzeba było uciąć, wiec ucięłam i posypałam te miejsca cynamonem, który goi rany
) i wsadziłam do nowej doniczki. i chyba wszystko w jak najlepszym porządku z nim, bo kwitnie dalej, wypuszcza nowe listki, korzonki i być może właśnie "wykluwa się" nowy pęd 

Nutka
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- platynka80
- 500p
oj, Rokitno to kawałek ode mnie. Ale zabieram tam często studentów z różnych krajów, którzy przybywają do naszej uczelni na wymiany. zoo safari, Przelewice, park dinozaurów w Nowinach Wielkich - to trzeba zobaczyc 
Nutko, dopiero zauważylam post o robakach,... ciekawe, czy kupiłaś go z robakami, czy...może zalęgły się u ciebie
a będzie foto pędu? chcemy jeszcze foto storczyków!

Nutko, dopiero zauważylam post o robakach,... ciekawe, czy kupiłaś go z robakami, czy...może zalęgły się u ciebie
a będzie foto pędu? chcemy jeszcze foto storczyków!
platynka 

- platynka80
- 500p