Piękne litodory

To są penstemony miniaturowe ,one zimują bez problemu ,mam je ze 3 lataJacekP pisze:Penstemony Ci już zimowały czy tegoroczny nabytek?
Piękne litodoryI bodziszki oczywiście
Krysiu ten pierwszy ma czysto białe kwiaty a nazywa się przewrotnie bodziszek czerwony Album . ten drugi chyba Springtime , ja też od niedawna zainteresowałam się bodziszkami a to za sprawą niskiego na skalniaki Ballerina , teraz dokupiłam też z bodziszków popielatych Purple Pilow , a z tych wyższych polecam Margaret Wilsson i Confetti oraz Variegatum, Samobor pewnie masz bo on jest bardziej popularny , zresztą jest masę odmian a każda coś w sobie ma ,u mnie rosną bezproblemowo w zasadzie nic z nimi nie robię ,zimują bo mam je nie pierwszy sezonchristinkrysia pisze:Dorotko oglądam zdjęcia z Twego ogrodu i odczuwam taki miły i ciepły klimat.
Podobają mi sie od jakiegoś czasu bodziszki . U ciebie widać,że im dobrze.
Czy ten pierwszy ma czysto białe kwiaty ?
Czy znasz odmiany tych poniżej ?
http://images49.fotosik.pl/1922/dc1c4dc4e98c8702.jpg
http://images45.fotosik.pl/1845/20f19482b3b1d6ac.jpg
Te piwonie to jeszcze po moich dziadkach - pachną cudownie,w piątek wzięłam kilka do pracy a pokój mamy ok 30 m i na 3 ,3 , wysoki i cały pachniał piwoniamicolli28 pisze:Masz piękną piwonie biała z czerwonym okiem w środku jak kupiłam ale urosła mi trochę wyżej kostek i ma pączka
Krzysiu , Aniu bo ja go naprawdę kochamasta6265 pisze:Dorciu, piekny, zadbany ogród. Widać miłość i włożone![]()
Dziękujęwiolamanka pisze:Dorciu jak zawsze piękne rośliny i ciekawe foteczki
Rośnie w tym roku niesamowicie -pewnie dlatego że cały czas jest wilgotnoewarb pisze:Dorcia, ale wszystko Ci porosło. Bardzo ładny ogródek na spacerki.
Iwonka masz racię,czekałyśmy długo,ale ta wiosna coś nie może się zdecydować o co jej chodzi,raz zimno i leje ,potem upał za chwilę burze i deszcze ,cięzko cokolwiem planowaćiwona0042 pisze:Pięknie u Ciebie, jak my długo na to czekałyśmy, tak mi się przypomniało
To co masz to słoneczniczek szorstki LORAINE SUNSHINE , natomiast pierwsze zdjęcie to lithodora , nie jest tegorocznym nabytkiem,już zimowała , mam dwie większa ta co ma kwiatki biało niebieskie- odmiana Star a druga mniejsza widać na zdjęciu bardziej z boku ma kwiat szafirowo-niebieski , ja kupiłam na all.... ale w szkółkach internetowych też są ,wygoogluj Lithodory to takie krzewinki nie rosną wysoko i dobrze im na skalniakachprzemo1669 pisze:Dorotko piękne roślinki i mam do ciebie dwa pytania
Co to za roślinka jak szybko rośnie i czy to jest tegoroczny nabytek? i najważniejsze gdzie to można znaleźć, bo do niebieskiego to ja lecę jak komar na krew![]()
I co to jest? mam to samo a nie wiem co to
Miło mi że Ci się podobaArkadius121 pisze:Dorotko nie wiem czym zachwycać się bardziej,czy liliowcami,czy ciekawie wybarwionymi żurawkami,czy irysami okalającymi pień drzewa ?
Wszystko fantastycznie skomponowane,zgrane,harmonia kolorów,ład skład i estetyka![]()
Pozdrawiam