Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Witaj Aniu
Będziesz bardzo zadowolona z nowych zakupów. Tawuła i berberys ;:215 super pomysł na rozświatlenie ogrodu.
Pięknie u Ciebie, wszystko przecudnie kwitnie, krzewuszki uwielbiam. W tym roku dokupiłam dwie:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko :wit dziękuje :) Na ostatnich zdjęciach są szałwie, jedna z nich to tricolor a drugiej odmiany niestety nie znam.

Milenko ;:7 dyptam kwitnie dość obficie w tym roku jestem z niego zadowolona :D a przywrotnik jest wyjątkowo okazały :)
Te dwa ostatnie zdjęcia to szałwie, jedna z nich to tricolor a drugiej odmiany niestety nie znam, bo nie przywiązuję do tego zbytniej uwagi.

Agnieszko ;:7 ja również uwielbiam berberysy i tawułki i jeszcze mam w planach zakup berberysa o żółtych liściach ale nie wiem czy w tym roku :)

Ewciu :wit dzięki za pozdrowionka i odwiedziny, również serdecznie pozdrawiam :) To chyba zasługa tych ostatnich deszczy że wszystko tak obficie rośnie, teraz potrzeba słoneczka by roślinki mogły spokojnie zakwitnąć :) Lilie, jukki, ostróżki i trytomy już z pąkami

Sylwio :wit też tak myślę że będę zadowolona z najnowszych nabytków, bo bardzo lubię te krzewy :) Krzewuszki też mi się podobają na razie mam dwie odmiany :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj. Jakie nowości u Ciebie. Bardzo podobają mi się Twoje nowe nabytki. Tawułkami ostatnio sama jestem zauroczona. A na berberysa różowego też poluję. Tylko jakoś nigdy nie składa się żeby go kupić. Muszę się w reszcie sprężyć.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

:wit Madziu,cieszę się że podobają Ci się moje nowe roślinki.Ten berberys to Red Carpet.Ja też długo się zastanawiałam nad zakupem tych krzewików i stało to się zupełnie przypadkiem.Pewnego razu wracaliśmy z Lublina i po drodze wstąpiliśmy do szkółki i całkiem niedrogo udało mi się je zakupić.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Dobrze wiedzieć. Muszę wieczorami pomyśleć nad miejscem dla niego no i wreszcie go sobie sprawić. Jest fantastyczny. Jaskrawo żółte już mam, o tym marzę a ciemno bordowe planuję kupować systematycznie na drugą stronę która dopiero została u mnie wyrównana. Chciałabym zrobić część rekreacyjną i warzywniczo-sadową. I właśnie żywopłotem z bordowego berberysu je oddzielić od siebie. No ale wiadomo to plany długoterminowe. Ze względu na koszta.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Madziu, najważniejsze że masz plany,które będziesz realizowała krok po kroku.Finanse ograniczają chyba każdego ale akurat berberysy nie są drogie.Ja w przeciwieństwie do ciebie mam bordowego i ten najnowszy czerwony ale myślę o zakupie takiego z żółtymi listkami.Wypisałam sobie nawet odmiany (w zimie). Od czegoś trzeba zacząć :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu :wit
Berberysy to piękne krzewy, nie przemarzają nie chorują a jak ciekawie kwitna. Zadziwiają różnorodnością barw. Nawet kolce nie przeszkadzają :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Sylwia,masz w zupełności rację jeśli chodzi o berberysy.Są bardzo ładne i do tego niedrogie.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , żółte berberysy kontrastują bardzo ładnie z bordowymi czy ciemno zielonymi. Mają jedną słabość. Nie czują się dobrze w pełnym słońcu. Marnieją im listki , słonce je pali. Dlatego jest dobrze jak po południu ma cień. Są róne odmiany w kolorach , czy kształtach. Kuliste , prawie bez prowadzenia i cięcia . Płożące czy kolumnowe. Liczba odmian jest ogromna ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu. Co słychać u Ciebie? Kiedy wstawisz nowe fotki? Jestem bardzo ciekawa co dzieje sie u Ciebie w ogródku?
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Tadziu ;:7 powoli będę powiększała swoją kolekcję berberysów, na razie mam 2, mają jeszcze dodatkowa zaletę: są niedrogie i ładnie rosną :) Dziękuję Ci za cenne rady :)

Sylwio :wit w ogródku jest kolorowo kwitnie coraz więcej bylin i rosną chwasty :evil: Ostatnio upały dały się strasznie we znaki że sił brakuje :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Troszkę zdjęć moich piękności :) :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Wszystkie rośliny bardzo mi się podobają. :D Może i ja się kiedyś doczekam tak wielkich okazów i kęp. :wink:
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Aniu przepiękne berberysy zakupiłaś niedrogie aw dodatku wdzięczne krzewinki , zauważyłam u Ciebie prześliczne białe ostróżki - zbierz nasiona z niej :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Aniu, naprawdę pięknie ;:215