Dzień dobry. I znowu się czegoś dowiedziałam - że ten błękitny to trzykrotka:). Tą nazwę znałam w odniesieniu do domowych, wiszących roślinek.
Pięknie obsypany kwieciem złotokap . U mnie może 5 kiści tylko niestety.
Serduszka biała .
Tak Karolciu to trzykrotka wirginijska, mam jeszcze białą ale siedzi w pąkach dopiero.
A złotokap piękny faktycznie ale przez te deszcze dziś leżał już jak długi na ziemi Pojechałam po dzieci, przyjerzdżam patrze coś nie tak ...a tu złotokap fiknął i leży. Kwiatki deszczem namokły i go przeważyły, ziemia też już jak gąbka od tego deszczu a korzenie ma chyba nie za wielkie...no i fiknął, podniosłam ,obczepałam trochę z wody i wbiłam mu mocny patyk, solidnie uwiązałam, mam nadzieję że da radę.
Dziś u mnie znowu deszczowo od rana ...niedawno na chwilę wyszło słonko ale chmury już czarne na choryzoncie i grzmi więc zaraz zmykam
Ale zdąże pokazać śliczny różowy złocień, taki jakiś blady...inne będą ciemniejsze
Coś posadziłam ale co...w jesieni będa dwa lata, w tedy sadziłam różne cebulowe ostatni , ale nie wiem co to ...jak by szafirek
Śliczne różyczki głogu dwuszyjkowego
Piwonie w pełnym rozkwicie...niestety od deszczu leżą na rabatce
Zuza to będziesz miałą olbrzyma jeszcze w tym roku
A u mnie w końcu od piątku świeci słonko i jest ciepło a nawet gorąco ale nie bedę narzekać
Kwiaty w ogródu cieszą się bardzo bo już żółkły od deszczu i zimna,kilka maluchów jednorocznych się zmarniło ale trudno.
A to akuratnie kwitnące i moje oczka cieszące
Biała trzykrotka wirginijska
Begonie stale kwitnące
Naparstnice
Rojnik pajęczynowaty...śliczny prawda
Clematis...pierwszy kwiat
Kolorowo
Irys błotny...choć wcale nie w błocie
Pierwszy kwiat gajlardii...niedługo będzie cała kępka wesołych kwiatów
Sławku i Aniu dziękuje za miłe słowa...nasze ogrody coraz bardziej kolorowe
Reniu witaj u mnie zaglądaj ile chcesz będzie mi bardzo miło...a pogoda pewnie podobna do twojej