Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam do ciebie Kasiu na chwilę i zostałam.Zmysłowo urządziłaś "swoje miejsce na ziemi".
Napisz jaką odmianę truskawek uprawiasz.A twoje iglaki czy czasami nie żre je mszyca ochojka.Jest ona gołym okiem prawie niewidoczna.Walczyłam z nią przez cały tamten rok.Zaatakowała mi najładniejszy świerk.Co siedem dni dawałam oprysk z Mospilanu z dodatkiem paru kropli płynu do naczyń /igły są śliskie a płyn daje przylepność/ no i uratowałam.W zeszłym roku cały w połowie był goły bez igieł a w tym roku ładnie się zagęścił i prawie już nie widać co przeszedł.
Piękną masz lilie bananową moją zjadły chyba nornice i powiedz co to jest na ostatnim zdjęciu z poprzedniej sesji filetowe -ja też chcę to mieć
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

Andrzeju podlewam codziennie na trzy wężę i jedną konewkę a i tak ciągle tej wody brakuje. U nas w sezonie letnim woda jest, ale ciśnienie za to kiepskie.

Iwonko miło mi gościć Cię na mojej działce, jeśli masz czas i ochotę zapraszam,oferuję że zaopiekuję się Twoim bobaskiem a Ty w tym czasie pospacerujesz sobie. Te kwiatki o które pytasz to Gailardia oścista:
Obrazek Obrazek

Haniu obecnie iglaczki pryśnięte Talstarem, poczekamy na efekt, jeśli nie będzie pozytywny bedę działać dalej i szukać innych rozwiazań.
Teraz tak dokładnie nie pamiętam nazw truskawek , ale już je podawałam na wcześniejszych stronach.
Ten fioletowy krzaczek to nic innego jak Facelia. Została wysiana razem z gorczycą jako przedplon dla ogórków. Zostawiłam pare krzaczków bo to bardzo wdzięczna roślina: miododajna wiec pszczół , trzmieli jest pełno w warzywniaczku,zapobiega również przenoszeniu kiły kapuścianej. Jesienią jako poplon i zielony nawóz wysieję na całym warzywniaku.

Obrazek Obrazek

Szarotka alpejska wysiana z nasion :

Obrazek Obrazek
Katarzynka
500p
500p

Post »

Po ostatnich deszczach moja działka trochę odżyła, odbija wypalona słońcem trawa, kwiatuszki i warzywka bardziej nawodnione.
Świerk conica po dwukrotnym oprysku talstarem zaczyna puszczać nowe przyrosty :)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Katarzynka
500p
500p

Post »

Upływający czas a wraz z nim zmieniający sie czosnek :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ale ładnie :D już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć te cudeńka na żywo!!!

bardzo się cieszę, że conica już lepiej się czuje i ma nowe przyrosty ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Kasiu miło, że wpadłaś, dzięki za sympatyczne słowa. Odwiedziłam Twój ogród jest duży, ale będziesz miała pole do popisu, już jest pięknie uporządkowany, masz wiele ładnych kolorowych kwiatów, masz też dużo czasu, po przemyśleniu i rozplanowaniu zostanie wyprawa do centrum ogrodniczego a wtedy pójdzie już gładko. Pozdrowienia Irena.
Katarzynka
500p
500p

Post »

Joluś jeszcze raz dziękuję za wizytę u mnie, miło poznać tak pogodną dziewczynę jak Ty. ;:1
Teraz masz porównanie że tu na forum pokazuję tylko te ładne ( a jest ich mało) miejsca i roślinki.
Od dziś wzięłam się za komosę w warzywniaku, przepędził mnie jednak deszcz, ale już widać moją fasolkę i pory :) i to nic że złamałam dwa paznokcie.

Irenko wiesz że ja lubię Twój ogród o każdej porze , jest tam tak czysciutko i tak kolorowo , lubię sobie posiedzieć , oglądać , zachwycać się :)
Może kiedyś dorównam Ci choć w minimalnym stopniu.

Upały które były, nie były sprzyjajace moim maleńkim roślinkom jak również dla mojego stawu, dzis wielkiej kałuży , szkoda :cry:
W przeciągu dwóch miesiecy woda uciekała z dnia na dzień.
Dziś jest stołówką bociana , który nawet nie ucieka gdy się podchodzi.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu,przybyłam do Ciebie w wizytą.
Bociek w ogrodzie tak dumnie kroczy.Piękny widok :D
Ja nie mam możliwości podziwiania tych ptaków.

Dobrze że zbiera się do życia twoja conica :D :D :D
Ale staw... o qrka... co tu zrobić...?
Lilie takie piękne.To jest mój letni cebulowy bzik :D :D :D
Pozdrawiam Magda :)
teresa660
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 kwie 2008, o 14:05

Post »

bocian na Twojej działce, zazdroszcze
och
kocham bociany :-)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu jestem z rewizytą i podziwiam.Masz przecudnie.Niektóre kwiatki widzę pierwszy raz,a ta żółta lilia :shock: ,właśnie najbardziej mi brak żółtej, jest pierwsza w kolejce do kupna.Czosnki takie oryginalne,ja mam inne.Fajnie że odżywa Conica,też mam tylko z przyrostami żółtymi wiosną,U mnie chyba też zaatakowały jakies robale,ale jałowce,spryskałam i juz lepiej,ale muszę pilnować.Nie wiedziałam,ze drzewa też chorują przez robactwo,ciągle się człowiek uczy,wpadnę jeszcze zrelaksować się w Twoim ogródku ;:12
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

ale ten staw ma teraz taki swój urok,dla mnie wygląda cudnie...a gość the best :)
a podobno bociany na szczęście ,więc może i znowu będzie w nim pełno wody....nie trać nadzieji
Obrazek

to dla stawku
Katarzynka
500p
500p

Post »

Magdo, Tereso, Halinko, Julko miło mi gościć Was na swojej działce :)
Obecnie ze stawu to główną atrakcją jest Bociek :)
W tym roku wiekszośc stawów w okolicy wyschła, my poczekamy do wiosny, może zima będzie łaskawa w obfitość śniegu i wówczas wiosną zapełni się nasze bajorko. Myślimy również o wykopaniu studni, nawet był juz różczkarz i znalazł dwa źródła na głębokości 25-30 metrów.

Wczorajsze zdjęcia :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Kontakt:

Post »

Kasiu, byłam u Ciebie z rewizytą i nie mogłam wyjść ,tak u Ciebie pięknie,lilie cudowne a sposób truskawkowy też wykorzystam.Będę do Ciebie zaglądać częściej.pozdrawiam
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Witaj Sąsiadko
Prześledziłam Twój wątek od początku i mamy wiele wspólnego.podobnie jak Ty przeprowadziłam się z bloku na więś( ja typowy mieszczuch ,nawet żadnej rodziny na wsi nie mam, co niektórzy pukali się w czółko tam wszędzie blisko tu 2 km do najbliższego przystanku)Ale podjęliśmy decyzję i nie żałujemy.Też wszystkie nasadzenia robiliśmy od początku,bo żadnych dużych drzew tu nie było( oprócz orzecha i 2 czereśni) w tym roku będę miała pierwsze jabłka ,brzoskwinie i wiśnie.nasadzenia roślin ozdobnych-też od podstaw.Rozumiem ile pracy musicie wkładać ten teren jest ogromny, ale za kilka lat będą efekty i jaka satysfakcja ;:2
A bociek super
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

W pięknym miejscu Kasiu mieszkasz.
Podoba mi się co powiedziałaś, że nie zaglądacie sobie z sąsiadem do grila :)
Też bym tak chciała...i tego stawu Ci zazdoszczę ...

no i fajnego boćka masz :)
z uśmiechami Iza
u liski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”