Poprzednia część wątku jest tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=742
Zapraszam Wszystkich do oglądania, komentowania... po prostu - bycia moim Gościem.
Zaczynam, kolorowo. Rob's Boonoogle coraz piękniejszy:

Sporo nowości do mnie przyjechało w tym tygodniu ( nie wszystkie zdążyłam obfocić).
Najpierw - 6 listków skrętników( po dwie sztuki: Angela i Valor):

Od Neo01 - przyjechała h. caudata z cudnym gratisem seramisem, dziękuję za śliczne maleństwo:

Od Mojra - przyjechała h. lacunosa Ruby Sue, również z gratisem h. lacunosa CV403, również pięknie dziękuję za te maleństwa:

Od Toska- też dwie hoje przyjechały. Chyba nie muszę pisać jakie... haha, wiadomo ... lacunosy: Langkavi Island i wymarzona Royal Flush. Na dodatek Basia je dla mnie Ukorzeniła - dziękuję bardzo za czas poświęcony moim sadzonkom:

Tym samym moja kolekcja hoi na dzień dzisiejszy liczy sobie 25 odmian - a zaczynałam z dwiema

Postanowiłam z tej okazji zrobić fotkę rodzinną hojom (brak h.serpens - bo się wczasuje na działce w ogrodzie).
I tak na zdjęciu, od lewek z tyłu: h. bella, h.lacunosa, h.carnosa tricolor, h.panchoi, h.minibelle, h.australis, h.incurvula.
Przód od lewej (maluszki i nie tylko): h.tsangii, h.curtisii big leaf, h.lacunosa Langkavi Island, h.lacunosa Royal Flush, h.caudata, h.lacunosa CV 403, h.lacunosa eskimo, h.lacunosa Snow Caps, h.Gunung Gading, h.lacunosa krohniana, h.bella variegata, h.rotundiflora, h.Sunrise, h.nicholsoniae, h.kerri, h.multiflora.
Uff..sporo ich, ale nawet nie musiałam powiększać zdjęć i poznaje każdą hoję z "imienia". A jeszcze rok temu wydawało mi się, że wszystkie hoje wyglądają tak samo

Widać, każda inna jest: