Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

WITAM ,WITAM wszystkich miłych gości .Pogodę miałam słoneczną nie to co tu jak słyszałam .Wszystko bujnie rośnie a na pewno chwasty będą górą ;:174 Trza się będzie wziąć do roboty
MONISIU ;:196 smutki dalej są nie wiem kiedy się rozwiążą
MARZANKO biedna stoisz na progu trzeba było wejść bo piękne zapachy unoszą się w ogródku :wink:
JADZIU nie mam na to wpływu co będzie to będzie i będę musiała sie z tym pogodzić ;:174
EWCIU no już jestem
GRAŻYNKO na pewno nie z własnej woli ,bo nigdy bym tego nie zrobiła
NELKA cóż mam począć, a porządeczek za siatką fajny zaraz jaśniej w ogródku ;:196
TOSIA robaczki nie znikną nie ma takiej opcji
EWUNIU za dużo byłoby pisania .Różyczki zaczynają sesje i oby jak najdłużej
IZULKO cóż nic nie poradzę i co ma być to będzie ;:196 Za chwilkę i Twoja różyczka się rozwinie .Jutro zrobię przegląd a dzisiaj wariacje piwoniowe .Fotki zrobione przez mojego wnusia
ELUSIA ;:196
DOROTKO dzisiaj już widziałam Oczuniowe kwiaty, a także Tradescanta tylko ,że już było ciemnawo ale rano zaraz lecę na przegląd i sesję
ANIU one mi niszczą całą Maigold wygląda tragicznie ,ale tylko rzuciłam na nią okiem ;:174
JAGÓDKO u mnie wszelakiego robactwa w bród pożytecznych też jest mnóstwo ,ale ślimorów zatrzęsienie :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:202 Wygnaj te mrówy!!! Proszek kup!!!! Natychmiast!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu piwonia żółta to od pana M? Ja w tym roku chyba kwiatka nie zobaczę ;:224 Cudny kolaż ;:167
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia wróciła i słoneczko ze sobą przywiozła.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu no wreszcie jesteś :wink: cudowna ta piwonia...moja miała być podobna ale mój pech do piwonii przełamuje teraz Halinka Eukomis :)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Jadziu prześliczna ta piwonia Yellow Crown ;:oj Ja mam od P.M, ale zakwitła tylko raz..teraz strajkuje ;:223
A szkoda bo wyjątkowej urody jest..
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gdzieś słychać grzmoty ,ale jak na razie do nas nic nie dotarło OBY NIE, bo już dosyć tego deszczu .Maigold wygląda tragicznie obżarta przez ogrodnicę ,ślimaki i mrówki resztę dopełniła pogoda ;:145. 2 razy siane ogórki wcale nie wzeszły chyba teraz 3 raz wysieję i nakryje włókniną .Gorzej jak potem wszystkie wykiełkuja :;230 Piękny Fresjowy kwiat musiałam ściąć, bo był w połowie zgniły
EVLUK moja też od p. Marka i mam ja od ubiegłego roku i dopiero teraz zakwitła .Miała 2 pąki ,ale na razie tylko 1 pąk pokazał swój kwiat
EWCIU tylko parę dni mnie nie było :wink: Co za zapach i musiałam klękać przed nim ,żeby go powąchać :;230 Gdyby tak któryś ze sąsiadów patrzył pomyślałby ,że ze mną coś nie tak :;230 ale warto było ;:108
Obrazek
GOSIU no powiedziałam mamie ,że słoneczko zabieram ze sobą nie ma tak dobrze :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU tak ta piwonia od p. Marka z ubiegłego roku .Szkoda ,że nie posadziłam jej przy oczach byłby piękny duet

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TOSIA już dzisiaj jedno gniazdo z młodymi wyrzuciłam daleko od ogrodu ,bo rozsiadły sie na wrzosach :evil:

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mrówki się topiły i wyszły na wierzch.
Okazja zabrać gniazda i wysiedlić.
Oczunie cudne, moje też kwitną chociaż to maleństwo jeszcze.
Łamię się w sobie, bo logika każe odciąć pąki, ale serce boli na samą myśl.
Żółta piwonia cudo..... ;:oj
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jadziu ,ruszyły u Ciebie różyczki na całego .Moje też już niektóre nadają się do pokazania .Jutro też ruszam na łowy z aparatem .Moje Oczęta są dużo jaśniejsze niż Twoje ,ale to maleństwa z jesiennego nasadzenia ,ledwo widać krzaczek .Wyobrażam sobie kilkuletni krzew ,musi być bajkowy . :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Jadziu, byłam u Basi (byłam u bratowej) i wąchałam te nowe piwonie. Straszny zapach - zepsuta ryba!!! Cudne są, ale nie polecam wąchania. Wygnała mnie burza i deszcz. Dojechałam do kościoła i tam ani kropli. Basia ma cuudne róże, ale oczy dostały popalić, ale mają jeszcze masę pąków. U mnie natomiast, nie kwitnie jeszcze ani jedna. Mery Rose ma największe pąki i pewnie jutro się otworzy.Oby!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jadziu te twoje oczunia maja juz taki fajny krzaczorek ;:173 moje to maleństwo :wink: Strasznie czekam na pierwszy kwiat ;:65
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No już jesteś!!!
Dałaś po oczach piwonią w moim ulubionym kolorku.Och żebym to ja miała większy areał to piwoni byłoby w brod ale i tak mam 6szt.Jeszcze tylko biała nie zakwitła bo jest w cieniu ale pąki ma ładne.U mnie Tradescant ma pąki i jak na młodą różyczkę z posadzoną póżną jesieniam,jest ładny.Fresia i u mnie zbiera się do pokazania kwiecia zresztą tak jak wszystkie.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tosia1 pisze:;:138 ;:138 Jest już!!! Zaraz się pokaże, to Wam oczy wyjdą z orbiT :shock: :shock: :shock:

a skąd wiedziałaś? spokojnie wzięłam na uspokojenie ale chyba serducho gdzieś skacze, pewnie do ogródka Jadzi leci ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANUŚ dopiero będzie piwoniowy pokaz jak zakwitnie Sarah Bernhard czy Rosenvield ,Pink Hawaian czy inne ,ale także te stare odmiany biała i różowa .Kocham także wszystkie piwonie i szkoda ,że nie mam większego areału :wink: Moja Tradescant jest od wiosny i była w doniczce .Niestety żadne patyczki Silesii sie nie przyjęły no cóż szkody też muszą być .Muszę ją przesadzić pod ścianę ,żeby miała cieplej
DORCIA moje Oczęta są 2 sezon ze mną i zrobił się z nich fajny krzaczorek tu nie widać go w całości
TOSIA też z chęcią pojechałabym do Baśki ,no cóż mówi się trudno ;:174 .U mnie żadnej burzy nie było tylko było słychać grzmoty
EWCIU jestem ciekawa tych bezkrwawych jutrzejszych łowów. Krzew oczątek jest na razie taki okrąglutki ale u mnie nie rośnie w słonku a on podobno je uwielbia to też różnica we wzroście .U Majki jest większy ,ale też jest osłonięty z każdej strony iglakami
GRAŻYNKO no wiec skorzystałam z okazji ,żeby je przetransportować ,ale za to mnie obsiadły te bestie i trochę pogryzły :wink: Teraz czekam na rozkwit drugiego pąku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tak wygląda moja języczka :evil:
ANIU nie ma tak żle ,albo raczej nie ma tak dobrze .Na wielkie kwitnienie trzeba będzie poczekać jeszcze trochę
Obrazek
to mój nowy nabytek za 2 euro .Ciekawe czy teraz mi przeżyją
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Jadziu :wit Piękne piwonie cudeńka. Gdzie Ty je wszystkie znalazłaś?
Kwiat nn jeszcze nie zakwitł ale już ma pączki więc lada chwile myślę że zakwitnie wiec wstawie zdjecie.
Co dobrego słychać u Ciebie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”