W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

:wit

Aparat rozbiłaś ;:202 oj, niedobrze, ale może uda się go jeszcze reanimować ?

Zdjęcia śliczne :D Tęcza ;:167 a deszczyk, to ostatnio u nas codzienność ...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

oj,iwonko,szkoda aparatu ;:196
Tymianek nawet ładnie kwitnie :)
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:172
Iwonko tymianku kwitnącego jeszcze niewidziałem, łdne białe kwiatki.
Szkoda aparatu, masz po prostu wielkiego pecha.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jaka szkoda takie ładne zdjęcia miałaś :( Wiem co to brak aparatu niestety.Ja swoje robię pożyczonym i to tylko z doskoku a czasami tak by się przydał jak się coś ładnego pojawi.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tęcza niesamowita! Zazwyczaj jest przerwana pośrodku.
Ta żółta delosperma rzeczywiście mocna. Jedyna, jaka mi przezimowała. Różową zimowałem w doniczce ale też padła drugiej zimy.
Pracy to Ty masz dużo na takim areale ;:180
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit
Aparatu szkoda ale okazało się że jak go kupowaliśmy to wykupiliśmy takie dodatkowe ubezpieczenie na wypadek uszkodzeń mechanicznych więc obejmie je gwarancja, do tego jak się później okazało, uszkodził się tylko wyświetlacz, więc nie będzie tak źle za jakiś czas aparat znów będzie.
Natomiast dziś na pocieszenie kupiłam sobie brzózkę pendulę i lilak meyera szczepiony na pniu :heja miały być ich zdjęcia ale niestety musiało padać.

Tajeczko szkoda że nie możesz pracować w ogródku, miałaś tyle przerwy, ale Adaś potrzebuje opieki i są przecież rzeczy ważne i ważniejsze, trzymam kciuki żeby w końcu wyzdrowiał.
Agnieszko mam ich tyle bo bardzo mi się podobają, ta biała to nowy nabytek, mam jeszcze jakąś ale ta jeszcze nie kwitnie. Żółte obie zimują u mnie bez problemu, różowej też się udało, ale miałam też sadzonki w domu.
Marysiu :wit
Apart na szczęście da się reanimować, a nawet nie jest z nim tak źle jak myślałam, można robić zdjęcia.
Aniu, Stefanek aparat da się naprawić, ewentualnie go wymienią i będzie ok.
Tymianku dostałam w tamtym roku maleńką sadzonkę a w tym mocno się rozrósł, pieknie zakwitł i jeszcze mocno pachnie.
Gosiu jak dobrze pójdzie to aparatu nie będę miała tylko przez jakiś czas, a do zdjęć najwyżej zatrudnię sąsiadkę może przyjdzie ze dwa razy cyknąć kilka fotek...
Jacku właśnie dlatego zrobiłam jej zdjęcia bo bardzo rzadko trafia się żeby było widać "całą" tęczę. Delosperma to aby przezimował kawałeczek to później ładnie się odbudowuje, mam nadzieję że w tym roku i w kolejnych będą mi ładnie zimowały, choć sadzonki na wszelki wypadek będę robiła na pewno.
Tymczasem ma dla Was kilka zdjęć kwitnących u mnie teraz piwonii
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

To świetna wiadomość, bardzo się cieszę :D A peonie śliczne ! Pocieszacze też doskonałe ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Iwonko jak pięknie zakwitły ci piwonie, zachwycam się nimi, bo moje jeszcze w pąkach.
Delosperma niestety nie przeżywa u mnie zim, a to taka wdzięczna roślina.
Dzisiaj ostrzyglam lilaka meyera coby w przyszlym roku jeszcze bujniej zakwitł. Będziesz i ty z niego zadowolona, bo kwitnie najpóźniej z bzów i obłędnie pachnie. Mam ostatnio manię cięcia i nie ostała się również brzoza pendula. Jeszcze w marcu przed nawrotem zimy bardzo silnie ją ostrzygłam, bo miałam w planach jej przesadzenie, ale zmieniłam plany, a ona w zamian bujnie się zagęscila. A ty gdzie swoją posadzisz?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,przepiękny kolor tej ciemno bordowej piwonii,czy w realu tez jest taki ciemny odcień?U mnie kwitnie tylko rózowa i biała po 3 latach zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p

Post »

Iwonka przedstawiłaś nam wspaniałe kwitnienie piwonni, kolorki kwiatków wspaniałe.
Powodzenwia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196
Pocieszacze jeszcze malutkie ale też za niewielkie pieniążki,a przecież kiedyś one też urosną.
Aniu wczoraj kwitły dwie z trzech moich piwonii, dziś rozkwitła kolejna. Jeśli chcesz jeszcze sadzonkę delospermy mogę dla Ciebie zrobić, one nie lubią zbyt dużej wilgoci. Moje drzewka jeszcze małe i w tym roku nie ma co przycinać, ale za rok już pewnie trzeba będzie je ciachnąć żeby się zagęszczały. Brzózkę posadziłam na hostowisku, chciałabym żeby w przyszłości dawała moim hostom i żurawkom odrobinę cienia (tylko przyjdzie im jeszcze trochę na ten cień poczekać bo to maleństwo)
Obrazek
Natomiast z lilakiem mam mały problem bo najchętniej to widziałabym go tu na środku zamiast tego małego hibiskusa
Obrazek
tylko nie bardzo wiem gdzie go przesadzić, ewentualnie przedłużyłabym nową rabatkę, (jeszcze nie skończoną) tylko byłaby to przy południowej ścianie domu i nie wiem czy on by tam chciał rosnąć :?:
Małgosiu ta piwonia to nie jest aż tak ciemna, w cieniu kwiaty wychodzą ciemniejsze w realu jest taka jak na tych zdjęciach
Obrazek
Obrazek
różowa też kwitnie , ale nie ma za wielu kwiatów
Obrazek
Obrazek
a dzisiaj "biała" zaczęła pokazywać swoje kwiatuszki, ta w tym roku to ma masę pąków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zakwitła też pierwsza lilia, ale to miała być pełna a nie jest
Obrazek
Obrazek
ijeszcze takie tam widoczki
Obrazek
Obrazek
Stefanek dziękuję, dziś zakwitła kolejna.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko :wit co to taki duży liść obstawiony patyczkami :?:
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p

Post »

Iwonko kiedy sadziłaś cebule lilii, że już kwitną i mają takie duże pączki.
Piwonie w dalszym ciągu ładnie kwitną ;:215
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to jest liść sangwinarii, obstawiony patyczkami żebym na wiosnę wiedziała w którym miejscu jej wyglądać.
Stefanek tą lilię która jest na zdjęciach sadziłam wiosną, ale np dziś zakwitł pierwszy kwiatek lili sadzonej jesienią dwa lata temu, wszystkie inne jeszcze w pączkach
Obrazek
skoro piwonie tak się podobają to jeszcze poprzynudzam bo "biała" dziś pięknie rozkwitła i jest śliczna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
żeby nie było tak całkiem piwoniowo to teraz moja lewizja na sklaniaczku zaczyna kwitnąć
Obrazek
i na koniec dwa pączuszki
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Dziękuję Iwonko, za foto Delo.. teraz to juz zgłupialam... nie wiem co ja przezimowałam w doniczce. uskubałam to u znajomych póżnym latem... przechowało się w doniczce, wyłysiało z listków. Wsadziłam wiosną do ziemi, listki pieknie odrastają... ale inne niż na Twojej.
Jak się obrobię po labie zlotowej to sfotografuję.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”