Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

April, Mufka, evick, Agnees, mm-complex, kropelka, an-ka, Robaczek, kochane moje, te zdjęcia ze słoneczkiem to były jeszcze z zapasowych. Jak tylko widzę trochę słońca, chwytam aparat i biegnę cykać, żeby mieć potem co wklejać w czasie niepogody :)
maryla73ab, bardzo mi miło, że pamiętałaś o mnie i gdy tylko się pojawiłaś po tak długiej nieobecności, postanowiłaś do mnie zajrzeć ;:196 Gąszcz mam rzeczywiście niesamowity po tych deszczach. Jeszcze nigdy tak nie było. Nawet poruszać mi się trudno na rabatach, żeby czegoś tam nie uszkodzić. Pogoda się już poprawia, a więc będziemy się swobodnie cieszyć naszymi ogrodami. :D
ilonko, Guernsey Cream w poprzednich latachh rzeczywiście kwitł u mnie dość krótko, ale w tym roku chyba ze dwa tygodnie miał kwiaty. On jednak jest tak piękny, że nawet stosunkowo krótkie kwitnienia warte są, aby go u siebie mieć. Natomiast mój Bałtyk był zdaje się zagłodzony, bo teraz gdy mu dałam więcej nawozu, zakwitł wreszcie po kilku latach. Rzeczywiście nie ma reguły, tak jak mówisz. Wiele zależy przecież od ziemi i stanowiska.
AgaNet, no właśnie w tym roku jakoś u ciebie wszystko później, mimo że u nas wiosna zaczęła się dużo później niż powinna. Rzeczywiście kwitnie już szałwia, niedługo zacznie lawenda, a iysy to już powolutku przekwitają. Nie martw się irysami, one kwitną krótko i właściwie to będę musiała je ograniczyć, bo po kwitnieniu nie wyglądają zbyt ładnie, gdyż co roku atakuje je ta ich paskudna choroba, na którą nic nie pomaga.
ewamaj, ja lubię tak czasem spojrzeć na przyrodę od innej strony, to zawsze się coś ciekawego zobaczy, czego nie widać może gołym okiem. Ewuniu, bruzdownicy jeszcze dwa lata temu to ja w ogóle nie znałam, może dlatego, że miałam tylko kilka róż. Teraz to paskudztwo zdaje się rozpleniło się we wszystkich różanych ogrodach. I wcale nie pomogła długa zima :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjecia a bruzdownica napsuła mi krwi w tym roku na niektórych różach nie ma prawie pąków :(
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

U mnie Wandziu wszystko w tym roku duuużo później, bo zima długo trzymała jak na szkocje. Teraz upałów nie ma, noce chłodne, to i roślinom się nie spieszy.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu jak zwykle bajkowe ,piękne zdjęcia:)
Ach ten modrzew,napatrzeć się na niego nie mogę :uszy
Czekam teraz na Twoje róże ;:65
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wandziu zdjęcia jak wspaniałe, widzę kwitnienie irysów wpełni.
Mam pytanko na pierwszym zdjęciu jest koszyczek kijem babusowym do czego to służy :?:
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Wandeczko, piękne, kolorowe zdjęcia w moich ulubionych kolorach :D Bardzo tez lubię te Twoje kamienne ścieżki ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu zaglądam i podziwiam. ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ależ busz, faktycznie porosło wszystko w tempie przyśpieszonym ;:oj
Była u Ciebie wczoraj burza? Bo u mnie ulewa i grad ;:131 Nie wiem czy są szkody bo nie miałam siły wyjść do ogrodu...
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandziu,
jest pięknie: zielono i kwieciście! Ach, żeby tak móc zatrzymać czas ... ;:224 .
Uwielbiam Twój "małpi gaik" (w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu!!!) ;:108 . Właśnie taki styl preferuję w ogrodzie: dużo wszystkiego w tzw. kontrolowanym nieładzie-układzie, czyli styl romantycznego ogrodu angielskiego na małej powierzchni ... :lol: .
Bruzdownica i u mnie szalała :evil: . Niektórym różom popsuła czubki wszystkich wypuszczonych pędów i do dziś nie wykształciły przez to pąków kwiatowych. Moja mama, działkowiczka od 30 lat, też nie widziała wcześniej na różach objawów żerowania tego robala. Widocznie winne tu są jakieś zachwiania w ekosystemie, tak jak w przypadku kleszczy, jeszcze 20 lat temu mało komu znanych.
I mszyca (niestety znana wszystkim od zawsze 8-) )... atakuje do teraz ;:134 . Ale jak tu pryskać, kiedy ciągle pada ... :?: .
Bez słońca dopada mnie dołek ... :roll: nawet tuż przed kwitnieniem naszych ulubienic ...
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, śliczności pokazujesz za każdym razem jak tu zaglądam. Urocze zakamarki w dobrym stylu. Ścieżka też mi się podoba. Ja mam trochę płyt, trochę kamieni, trochę granitu i cegieł... ale nawet nie mam ochoty na kombinowanie ścieżek, choć obiecałam sobie dopracować pod tym kątem ogród w tym roku :) Obiecanki...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu uwielbiam taki roślinny busz jak widać na Twoich zdjęciach....... spacer Twoimi kamiennymi alejkami, wśród bujnej roślinności jest prawdziwą przyjemnością :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Ach, moi drodzy goście, kropelko, Rozeto, Agness, stefanku, April, jola1, Mufeczko, gosia07, Anness, AgaNet, pragnę się z Wami podzielić i z innymi zaglądającymi moją dzisiejszą radością. Oto JEST. JEST. Sezon różany rozpoczęty!

Pierwsza ze wszystkich - angielska księżniczka Crown Princesse Margareta

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

prawdziwa pieknosc,moje dopiero w paczkach :(
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

O matko jaka ona piękna. ;:167 Wandziu nie zwiesza kwiatka jak Pat Austin? Jejku jaki piękny kolorek. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dorotka, inne moje też na razie tylko w pakach, ale już się zaczyna widowisko ;:138

Beatko, nie zwiesza. W zeszłym roku faktycznie miała wiotkie pędy i zwieszałą główkę, ale teraz pędziki ma całkiem sztywniutkie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”