Ogród violetty
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Super działka, ale pomysł na migdałka zasługuje na nagrodę. Już sobie wyobrażam go, jak wydorośleje 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostatnio postanowiłam trochę poszaleć z sadzoneczkami. Wszyscy próbują, dlaczego i ja mam nie popróbować swoich sił. Wzięłam sekator, Przebiegłam po ogrodzie i poucinałam gdzieniegdzie jakieś gałązeczki, które później powtykałam do doniczek z ziemią i poustawiałam w cienistym zakątku.Aaaa... jeszcze mąż mi8 zrobił jedną wielka podstawkę, żeby woda z tych maleńkich doniczek za szybko ni uciekała.
A ja sobie później pomyślałam, jak ja je rozpoznam na wisnę, co jest co, więc wpadłam na kolejny pomysł, żeby porobić etykietki i powkładać do doniczek.
I tak oto powstały etykiety z przykrywek do lodów.
Oto efekty mojej pracy.
Efekty wstawię później , jak zwykle z powodu fotosika.
A ja sobie później pomyślałam, jak ja je rozpoznam na wisnę, co jest co, więc wpadłam na kolejny pomysł, żeby porobić etykietki i powkładać do doniczek.
I tak oto powstały etykiety z przykrywek do lodów.
Oto efekty mojej pracy.

Efekty wstawię później , jak zwykle z powodu fotosika.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Violu
ja też robiłam sadzonki z migdałka ,jasminowca ,tawuły tuji, cisa,i wierzby.Wierzba uschła ,tawułki mi się przyjęły ,bo powypuszczały młode listki a migdałek i jaśminowiec nie wiadomo.Jęśli chodzi o trzmieline to wyczytałam na forum że na bank przyją się gdy nie bierze się sadzonki z wierzcholka pędu ale od dołu tak też zrobiłam Podkopałam te wyrastające z ziemi i ucięłam już takie z korzonkami,wygląda na to ,że się przyjęły bo ładnie rosną.pomysł z oznaczeniem super i powodzonka w ukorzenieniu.
ja też robiłam sadzonki z migdałka ,jasminowca ,tawuły tuji, cisa,i wierzby.Wierzba uschła ,tawułki mi się przyjęły ,bo powypuszczały młode listki a migdałek i jaśminowiec nie wiadomo.Jęśli chodzi o trzmieline to wyczytałam na forum że na bank przyją się gdy nie bierze się sadzonki z wierzcholka pędu ale od dołu tak też zrobiłam Podkopałam te wyrastające z ziemi i ucięłam już takie z korzonkami,wygląda na to ,że się przyjęły bo ładnie rosną.pomysł z oznaczeniem super i powodzonka w ukorzenieniu.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Wiolu,piękne lilie ale ta różowa z ostatniej odsłony najbardziej mi się podoba
Widzę że podjęłaś próby rozmnażania
Ja jestem zbyt niecierpliwa i już nie przeprowadzam takich eksperymentów
Jedynie włożony kawałek budleji ale on jest na rabatce.
Chyba dlatego się przyjął,bo w cale się nim nie przejmowałam

Widzę że podjęłaś próby rozmnażania

Ja jestem zbyt niecierpliwa i już nie przeprowadzam takich eksperymentów

Jedynie włożony kawałek budleji ale on jest na rabatce.
Chyba dlatego się przyjął,bo w cale się nim nie przejmowałam

Pozdrawiam Magda