Moja mała kolekcja:))

Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p
Od: 26 kwie 2013, o 10:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała kolekcja:))

Post »

Dziękuję wszystkim za komplementa, a nowe kwitnienie by się przydało bo kwiaty po podróży częściowo potraciły warżki:( Aktualnie jesem w trakcie czyszczenia cattleii . Po przekwitnięciu sklepowym, wymianiam podłoże, ale to co zastałam w doniczce to czarna rozpacz, dobrze że ją trochę przesuszyłam bo pokazał się maleńki ale nowy korzonek ;:138
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale fajny zakup, kolory, hmmm ;:333
cashmir1975 czekamy na fotki nie-telefonem ;:204
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cashmir niesamowite zestawienie kolorów ! wygląda jak sztuczny ;:oj a może on właśnie sztuczny jest i tak nas wkręcasz? ;:306 ciekawe czy kolejned kwitnienia też będa tak wyraziście wybarwione ;:oj
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p

Post »

No niestety nie wkręcam,ale nie zrobię zdjęcia bo kwiatki zwiędły.Podróż im nie posłużyła:( A fakt,sama nigdy nie widziałam takiego.Generalnie nie jestem fanką falków,więc musi być wyjątkowy skoro uznałam,że muszę go mieć.A zdjęcie było na all... i chętnych nie było i oferta też była

-- 10 cze 2013, o 21:26 --

No niestety nie wkręcam,ale nie zrobię zdjęcia bo kwiatki zwiędły.Podróż im nie posłużyła:( A fakt,sama nigdy nie widziałam takiego.Generalnie nie jestem fanką falków,więc musi być wyjątkowy skoro uznałam,że muszę go mieć.A zdjęcie było na all... i chętnych nie było i oferta też była
Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p

Post »

No i remont wciąż się ciągnie co jak się okazuje też ma swoje plusy :lol: czyli kolejne odwiedziny w obi. Udało mi się dopaść wyprzedażową cambrię. Może i nie ma ich w naturze to jednak czasami mają takie piękne kwiaty, że trudno zostawić w skepie :oops:

Obrazek
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Zgadzam sie z Toba ,ze maja piekne kwiaty ,tez kiedys sie na 2 skusilam z powodu niepowtarzalnych kwiatow i teraz sie zastanawiam czy sie kiedys powtornego kwitnienia doczekam bo jakies wredne sa ;:131
Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p

Post »

No mnie kiedyś już jedna wpadła w ręce, ta pachnąca. Ale jak przekwitła to już z rozpędu cała:/ Wylądowała na śmietniku. Teraz mam dwie:/ i też zastanawiam się czy to nie jednorazówki.A swoją drogą zauważyłam, że masz doświadczenie z dendrobium, a mnie się właśnie ułamał jeden keiki z dendrobium phal. keiki spory, ale korzeni brak, wiesz może jak to ukorzenić?
actus
1000p
1000p

Post »

Jednorazowki to dobre okreslenie :D .Moje maja juz kazda po nowym przyroscie ale wiesz jak jest ,wiec sie zbytnio tym nie podniecam.Co do keiki dendrobium bez korzonkow to kiepska sprawa.Nie bedzie mial sie czym pozywiac bo nie "pasozytuje" juz na psb ,korzeni nie ma wiec obawiam sie ze to przegrana sprawa :( :( .Mozesz sprobowac polozyc na keramzyt bez zakopywania ,ale nie sadze naprawde zeby cos z tego bylo.
Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p

Post »

No jak na złość właśnie największy właśnie nie dorobił się korzeni. Inne mniejsze mają korzenie większe niż liście a ten ... maminsynek się znalazł ;:131
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Piękna cambria :) A o dendrobium bym walczyła, możesz do słoika wsadzić wilgotnego mchu a na nim położyć dendrobium. Słoik zakręcasz i raz na jakiś czas wietrzysz. Przynajmniej dzięki takiej wilgotności listki się trochę napoją a może i korzonek puści :) To, że do tej pory nie puściło nic nie znaczy, bo roślina nie czuła "przymusu" gdyż była związana z roślina macierzystą a teraz może być inaczej. Zawsze warto walczyć :) Choćby dla nabycia doświadczenia i większej wiedzy :)
actus pisze::D :D Jak sa inne i z korzonkami to tego mozesz sobie odpuscic.
Kaśko! ;:124 :evil:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

No co ,ja nie wierze osobiscie ze cos z tego bedzie :oops:
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

no ale tak bez walki? :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

No masz racje ,cofam to co napisalam :oops: ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
cashmir1975
100p
100p

Post »

Ale sobota...już mnie głowa boli, a to jeszcze nie koniec:/. A z dendrobium nie zamierzam się poddawać. Zaraz wyląduje w cieplarence. Każde doświadczenie cenne, a skoro moje dendrobium zamiast kwitnąć się koci to co mi szkodzi jeden poświęć dla nauki:D
actus
1000p
1000p

Post »

Tak Tak !!!Macie racje Ty i Dufin.Glupia jestem ze byle co pisze!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”