U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster sezon 2012

Post »

Osterku jestem pod dużym wrażeniem rozmachu prac ;:oj Podziwiam Ciebie i brata ;:138 Podczytywałam na bieżąco..., ale czasu właśnie na pisanie..... na niedoczasie ciągle jestem ;:204 Właśnie deszcze u mnie też... ;:47 Kociaste roślinki ;:167

Trzymam kciuki za pogodę, żeby sprzyjała ;:3
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Wandzia widzę że u ciebie prace z budową altany rozpoczęte my wczoraj już wymurowaliśmy na jeden bloczek w górę fundament już wcześniej zostały wylany :wit pozdrawiam.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

I u mnie Wiewóreczko również z czasem kiepsko. W wielu wątkach podczytuję, podziwiam, ale
na pisanie brak czasu. Sezon działkowy, tu czas nas pochłania. Ale serdeczne dzięki za dobre
słowo w moim i braciszka imieniu ;:180 Rano widziałam Twój wpis, ale dopiero teraz mogę odpisać.

Oluniu, cieszę się, że i u Was praca wre ;:138
U nas ten sezon taki zwariowany będzie. Potem już powinno być spokojniej.

Dziś znów nie bardzo mogłam cokolwiek podgonić, bo cały dzień rozwalony. Jedna z dziewczynek na rano,
druga jakieś zawody sportowe w szkole, więc na późniejszą godzinę. Potem o innych godzinach kończyły,
a potem dyla po Łukaszka do Pyrzyc pędem, bo do lekarki na 18:45 ;:202 I znów po wizycie u psychiatry
z powrotem do Pyrzyc i znów do domu. Te sto kilometrów i ta bieganina na "wariata" wykończyły mnie.
Teraz padłam, i choć nie cierpię powtórek, bezmyślnie obejrzałam Franka Dolasa po raz enty
pokazywanego w tym roku ;:219 ;:131

Zaraz wstawię parę zdjątek, bo chociaż braciszek dotrzymuje tempa:

Obrazek Obrazek Obrazek

Sporo "przydasiów" znajdzie tu swoją przydatność ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Kolejny "spalony" dzień. Choć ciepło to tak przepełniony obowiązkami, że żadne prace ogrodowe nie wchodziły w grę.
Ciąg dalszy altanki: rano było tak:
Obrazek
a wieczorem tak: cztery płyty OSB3 położone na podłogę czyli powierzchnia 2,5x5m gotowa
Obrazek
Resztę fotek jutro, bo juz padam
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

praca idzie jak po maśle, deszcze leją, a Wy nic a nic nie zwalniacie :) ;:303 ;:223
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzięki za odwiedziny Lodziu ;:138
Deszcze padały przez tydzień popołudniami, więc do południa można było trochę nadgonić.
Tego bucika kupiłam wczoraj w komisie za 20 złotych. Fajny, nie?
Obrazek
Jutro reszta fotek, bo padam
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ty się lepiej przyznaj, co Wy zażywacie ;:209 ...tyle roboty w jeden sezon.......szok ;:oj
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Boguniu, ;:168
Dzięki za odwiedziny. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że nie bywam regularnie codziennie u Ciebie.
Niestety, gdyby doba trwała tydzień, pewnie udałoby mi się i wpisów porobić w swoim wątku,
i pozachwycać się u innych ;:185 A tak cieszę się, że chociaż na bieżąco dokonuję wpisy. ;:108
Wczoraj już nie dałam rady, zasypiałam nad pisanie, dałam sobie spokój.
Dziś fotki z wczorajszych działań.
Piątki są zawsze takie same, jeśli nie pada ;:108
Rano dziewczynki do szkoły, zakupy, po powrocie godzinka na jakieś prace w domu lub ogrodzie.
I znów do szkoły po nie, obiad w biegu i do Pyrzyc po Łukaszka.
No i udało się odrobinkę wypielić wśród kwiatuszków.
Było i obecnie
Obrazek Obrazek

Przez kilka dni patrzyłam na rosnące chwasty i nic nie mogłam zrobić, bo albo lało i lało, albo ja nie miałam już siła
lub czasu. Czytając wątki innych widziałam, jaki porządek mają na swoich rabatach a mnie złość brała na fakt,
że miało być ładnie :evil:
Muszę dokończyć kładzenie agrowłókniny, bo nie daję rady jednocześnie upiększać i utrzymywać w porządku rabaty.
Akurat chwastowisko to nie to, o co mi chodziło ;:185

Łukasz wczoraj "zarabiał" na wyjazd do aqaparku ;:224 ;:108 Z panią, która osobiście zainteresowała się nim w
ośrodku ustaliłyśmy, że będzie nagradzany za najmniejszy przejaw dobrej woli. Niestety, dopiero po kilku latach spotkałam nauczyciela, który zrozumiał "mechanizm" funkcjonowania Łukaszka: razem na pewno będzie nam łatwiej ;:108
Miał za zadanie sprzątnąć górę gałązek na dole, która powstała przy wycinaniu krzaków bzu pod altankę. Pracował
konsekwentnie, co zaowocowało takim oto stanem: (zdjęcie sprzed chyba z połowy maja i po:
Obrazek Obrazek

Otrzymał 5 punktów, co stanowi 1/3 należności za basen ;:138
Gdyby pracował za pieniądze, z pewnością zapracował na całą należność, ale nie o to chodzi ;:333
Chcemy pracować nad poprawą jego samooceny, a tu pieniądze działałyby na jego niekorzyść ;:145

Dziś mam nadzieję wykończyć pielenie rabat na "przedogródku", założyć włókninę i położyć wióry.
Co z tego wyjdzie? Wieczór pokaże ;:224
Pozdrawiam i życzę udanego dnia Wam wszystkim. Pa
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Udało mi się zrobić prawie wszystko, co zaplanowałam.
Wyplewiłam do końca największą rabatę
Tu już niczego nie było widać z chwaściorów, dramat :evil:

Obrazek
i po wypieleniu
Obrazek

Po wypieleniu udało się jeszcze przed zmrokiem wyłożyć rabatkę przy płocie agrowłokniną i nasypać
na nią trocin
Obrazek Obrazek
To tyle chwalenia się ;:224
W tej codziennej gonitwie zapominam o roślinkach ;:202
Zauważyłam dziś, że liliowce będą kwitnąć:
Obrazek

A to co to jest? Chyba dopiero, gdy zakwitnie. Wygląda jak jaśminowiec, ale ja nie miałam dwóch,
a widzę dwa krzaczki
Obrazek Obrazek

Niech no tylko zakwitnie

I zapomniałabym: postępy w stawianiu altanki:
Obrazek
Spokojnej nocy. Pa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dziś wspaniałego dnia, świetnie Wam idzie praca, zmienia się wszystko w mgnieniu oka ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

jeje jeden post za drugim , masa pracy wykonana :uszy brawa dla malego ;:215 na pewno szybko zapracuje na basen :D a my dziś jedziemy do zoo z dziewczynami a działka schnie ;:224
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Super. Przydasie się sprawdzają. U nas to trzeba o nie walczyć i polować bo emeryci z dwójką z przodu przelewu na konto
zbierają wszystko co drewniane na opał.
Ale i tak daję rade, a u Ciebie szok. Wszystko powstaje w mgnieniu oka. ;:138
Jak tak dalej będziesz galopować to za rok albo dwa to już tylko oglądanie Wam zostanie. ;:224 ;:306
Pozdrawiam.
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Iwonko, mam nadzieję, że i Tobie uda wykorzystać tę cudną pogodę ;:3
Lodziu, jak tam w zoo? Żałuję, że nie mamy w okolicy zwierzyńca. Jedyny to kilka kilometrów od nas to schronisko :(
Darku, ja to już powinnam dać się przebadać psychiatrycznie, bo moje gromadzenie trąca objawami chorobowymi. To już zbieractwo ;:215 Ale nie mówcie tego nikomu, ja też nie przyznam się, niech to zostanie między nami ;:303
Mój Pan i Władca pracuje w firmie, gdzie coś się zawsze ciekawego trafi i często tak z głupia frant trafia
się coś, co akurat się przydaje :tan ;:108 Chociaż do dziś czekają okna na stryszku komórki - no już jakieś 12 lat ;:215
Ale, ale... nie zawsze tak jest ;:333
Co do samego oglądania dzieła rąk naszych, nie mam nic naprzeciwko, ale nie łudzę się, o nie ;:185 ;:204

A tak ogólnie dzięki Wam wszystkim za miłe słowa. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Witaj Wandziu chyba jesteś zadowolona że w końcu ktoś rozumie Łukasza fajnie że pomagał w danym mu celu.Efekty po wypieleniu widoczne:)Jak tak twoje nowe kotki maja już nowych właścicieli?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

zoo super, już dałam fotorelacje i linka do tej farby na kibelek co pytałaś :wink: hehe a zbieractwo takich przydasi to tez tak mamy , dobrze że piwnice mamy mała i więcej już się nie zmieści ,bo zawsze cos by sie więcej przydać mogło :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”