Lobelia cz.2
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lobelia cz.2
Ale jak to możliwe, żeby w paczuszce z nasionami były nasiona takich chwastów??? Możesz złożyć reklamacje?
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana
nie poddawaj się tak łatwo,każdemu zdarzają się wpadki. Zobaczysz po pewnym czasie jak bardzo cieszy wyhodowana własnoręcznie roślinka. W moim przypadku to już wręcz nałóg
Nie potrafię przejść obojętnie koło półki z nasionami.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 kwie 2013, o 11:20
Opakowanie nasion lobelii różowej nadal posiadam (zdjęcie). Niebieskiej niestety już nie. A owe chwasty wyrosły mi z którejś paczki. Tak więc nie mam pewności, do której firmy miałabym złożyć reklamację.
Rozumiem, że nie macie wątpliwości co do tego, że to są chwasty...
Na tę chwilę zniechęciłam się do wysiewania roślin z nasion, ale doglądanie ich dawało mi satysfakcję, więc nie mówię, że w przyszłym roku na pewno nie kupię nasion lobelii

Rozumiem, że nie macie wątpliwości co do tego, że to są chwasty...
Na tę chwilę zniechęciłam się do wysiewania roślin z nasion, ale doglądanie ich dawało mi satysfakcję, więc nie mówię, że w przyszłym roku na pewno nie kupię nasion lobelii

- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
plomyczek123 Nie poddawaj się tak szybko. Ja kupiłam kiedyś w Praktikerze ich firmowe nasiona z pięknymi zwisającymi bratkami, pielęgnowałam je 2 lata jak to z bratkami trzeba i wyrosło mi takie coś

Uploaded with ImageShack.us
Teraz jestem zadowolona, bo maków nie miałam. Ale ten co te nasiona pakował to miał odjazd. Może Tobie też wyrośnie coś fajnego.

Uploaded with ImageShack.us
Teraz jestem zadowolona, bo maków nie miałam. Ale ten co te nasiona pakował to miał odjazd. Może Tobie też wyrośnie coś fajnego.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
No właśnie może Twoje nasionka też pakował jakiś odjazdowy ogrodnik.
Poczekaj jeszcze z tym wyrywaniem, bo to całkiem ładnie wygląda
Poczekaj jeszcze z tym wyrywaniem, bo to całkiem ładnie wygląda

Pozdrawiam Marzena
- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
Czy ktoś miał lobelię czerwoną? Mi zakwitła'' czerwona'' czyli różowa
A może to amarantowa,ale na pewno nie czerwona.Postaram się jutro zrobić fotkę bo dzisiaj pada deszcz.
Tak miała wyglądać...Ale porażka 

Pozdrawiam Sylwia
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Płomyczku - chwast jest i owszem, ale tam z tyłu to ewidentnie jest lobelia i nawet zawiązkę pączka widzę, także nie wyrzucaj - zobaczysz, że zakwitnie na 100%.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Ja miałam,innej firmy. Też opisaną jako czerwona, choć na zdjęciu uczciwie pokazane było, że czerwień to będzie umiarkowana-SONIA127- pisze:Czy ktoś miał lobelię czerwoną? Mi zakwitła'' czerwona'' czyli różowaA może amarantowa,ale na pewno nie czerwona.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- anym

Kępy lobelii rosnących w cieniu liście są bardziej okrągłe a te do słońce podłużne a łodygi wyciągnięte.Jakie stanowisko i jaka forma dla nich jest lepsza,które lepiej kwitną?Po kwitnieniu przyciąć jak smagliczkę i zakwitnie ponownie czy tylko jeden rzut kwiatów będzie?Pytam bo w tamtym roku kwitła w pełni w październiku,więc nawet nie próbowałam przycinać.
Pozdrawiam,Basia
- anym
Lobelia najpiękniej kwitnie w słońcu. Ja kępy zeszłorocznej lobelii sprzątnęłam dopiero wiosną, pięknie się rozsiała i mam mnóstwo młodych siewek 

- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Pozdrawiam Veronica
Moje maja dopiero pąki,pojawiły się może z trzy kwiatuszki.Bardzo podoba mi się połączenie lobelii z intensywnymi kolorami werbeny,ten różowy jest cudny,tylko żeby nie trafił mi się ten sam kolor werbeny co lobelii,werbena mix z nasion,więc będą niespodzianki w każdej doniczce.
Pozdrawiam,Basia