Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Roślinki w twoim ogrodzie mają się dobrze, chyba masz żyzną glebę. Wszystkie wydają się takie rozrośnięte, dorodne, zdrowe... Piękne :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka, podwójna tęcza wygląda zjawiskowo - oby była zwiastunem poprawy pogody, bo te ciągłe deszcze już mnie dobijają...
Trzymam kciuki za tworzenie nowej rabaty! Założenia są świetne, energia i zaangażowanie takoż, zatem tylko sadzić! :)
Buziaki,
A
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko za delospermy na razie dziękuję ;:196 może kiedyś ładnie się uśmiechnę jak będę robiła drobne zmiany na skalniaku. Na razie nie mam gdzie cokolwiek wcisnąć...
Dziś postaram się cyknąć troszkę fotek z prac nad rabatą

Agatko na razie skrzynie tylko 2, ale i tak bardzo się cieszę, bo już bardzo miałam na nie ochotę a obwiałam się, ze nie będzie ich wcale w tym roku..... zamówione u stolarza nie wiem czy w ogóle zobaczą światło dzienne :roll:
Dziś posadzę roślinki, efektów spektakularnych jeszcze nie będzie, bo sadzonki maluszki i muszą się rozrosnąć....ale jak już będą posadzone to pójdzie biegusiem :lol:

Martusiu my wczoraj całą rodzinę wylegliśmy na taras i podziwialiśmy..... były naprawdę prześliczne :D

Ewuniu cieszę się, ze jesteś ;:196
Ja teraz już mam problemy z kupnem kory, tartak zlikwidowany a duże ilości w sklepie to ogromne koszta..... więc będę kombinowała z wyścieleniem nowej rabaty...... na spód, bezpośrednio na ziemię pójdzie skoszona podsuszona trawa grubą warstwą, a na wierzch kupię 10-12 worków kory i pokryję nią trawę...... będzie ładnie wyglądało i jednocześnie ograniczę koszta :D
U mnie teraz już będą wyścielone wszystkie rabaty, właśnie ze względów na to wieczne pielenie :roll:

Duszyczko faktycznie była niesamowicie piękna.....i tak niesamowicie intensywne kolorki miała . Podziwialiśmy całą rodzinką :D

Majeczko mam nadzieję, ze taka wróżba z tęczy się sprawdzi :D Ranek jest faktycznie słoneczny i piękny..... obrobię się troszkę w doku i biegnę do ogródka :D
Dziękuję Ci że we mnie wierzysz ;:196 Mam nadzieję, ze rabatka wyjdzie taka jak bym chciała :D

Ilonko podobno tabletki nadmanganianu wspaniale chronią clematisy przed grzybowymi chorobami, przed okropnym uwiądem, który z dnia na dzień potrafi zniszczyć piękny krzaczek...... Dobrze też dorzucić kilka ząbków czosnku..... tzn powbijać w okolice korzeni....
Pracy teraz mam faktycznie mnóstwo....ale uwielbiam takie zajęcie.....praca twórcza, to zupełnie co innego niż żmudne plewienie 8-) :lol:
Ciekawa jestem bardzo Twoich skrzyń.....zaraz biegnę zobaczyć co Ciebie ;:196

Izuś gleba u mnie niestety nie należy do najlepszych..... to piaseczek..... ale roślinki rosną już wiele lat, na bieżąco się uzdatnia a i rozkładająca sie ściółka wspaniale odżywia glebę. Więc roślinki, mimo, ze baaaardzo skąpo nawożone wspaniale sobie radzą :D

Aguniu mam nadzieję, że faktycznie wróżba z tęczą się spełni..... jak na razie jest piękny cieplutki i słoneczny ranek :D
Za chwilę tylko troszkę obrobię się w domku, biegnę to do ogródka kontynuować pracę :D
Cieszę się, że moje plany dotyczące rabatki podobają Ci się i dziękuję za słowa wsparcia ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Spóźniona jak zwykle, ale jestem i ja :)
Widzę że i u ciebie zmiany się robią ;:oj Ciekawa jestem bardzo, bardzo :D
Kibicuje i trzymam kciuki !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak ja marzę o takiej tęczy :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ja też tesknie za takimi widoczkami. Niechże już zaświeci w koncu to słońce. Zima trzymała do kwietnia, a w maju już się rozpadało. Na palcach mozna policzyć słoneczne dni w naszej okolicy. Ciągle tylko ulewy, grady, podtopienia, zalewiska :( ech...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś doturlałaś się po tej ciężkiej pracy do domu?
Żyjesz ;:196
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

U mnie jak u Marysi i Mariolu o tęczy mogę sobie pomarzyć albo ją sobie u Ciebie pooglądać, ;:196
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Zazdroszczę Ci że mogłaś porobić w ogródku bo u mnie zimno mokro ;:185 Jeszcze nie mam zrobione i nie ma jak ;:223 Tęcz cudowna a Ty pewnie padnięta po takiej pracy ale jak zadowolona to ;:333
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

O kurczaki... ;:oj dziesiąta strona tak pięknego ogrodu...a ja nic nie wiedziałam !!! :cry: ;:223
Jestem także bardzo ciekawa przeorganizowanej rabaty :roll:
Muszę także wypróbować sposób na uwiąd z nadmanganianem :shock:
I powiedz Aguś gdzie te chwasty. :!: :?: ..no miałaś posadzić choć ze dwa... :?
;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj było chłodno, ale nie padało, więc zajęłam się pieleniem-wcale nie było mokro. Wszędzie pada ponad miarę, a moje róże mają sucho :? Dzisiaj poranek jesienny-mgła, wilgoć głośno kapie z drzew, pochmurno i chłodno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj kochana ;:196
Dzięki wielkie za kciuki :D mam nadzieję, że rabatka będzie ciekawa :D

Marysiu, chyba faktycznie tęcza zwiastuje poprawę pogody, bo u mnie już wczoraj było cieplutko, troszkę kropił deszcz w międzyczasie, a dziś wstał upalny ranek...... oby tylko jakiejś gwałtownej burzy nie było, przy takich nagłych zmianach pogody...

Mariolu u mnie dziś wstał upalny ranek, mam nadzieję, ze ładna pogoda utrzyma się.....
Współczuję Ci takiego zimna, u mnie było bardzo dużo słonecznych gorących dni....... do tego stopnia, ze była już prawdziwa susza..... Dlatego cieszę sie, ze ostatnio popadało, bo na moim piaseczku roślinki zawsze umęczone upałami..... No ale już teraz mogłoby się utrzymać słoneczko i ciepełko, bo co za dużo to nie zdrowo :roll: :lol:

Ilonko och żyję, żyję.... jeszcze jak żyję 8-) :lol: Jestem w swoim żywiole, uwielbiam takie tworzenie.... to nie to co nudne plewienie ;:224 :;230 Donice i skrzynie już na tarasie obsadzone, część brateczków wyrzuconych i powsadzane pelargonie, begonie i inne.... Wszystkie kamienie z rabaty wyłuskane :roll: większość roślinek do dodania już poszło do ludzi. Do wykopania zostały jeszcze te , które nadal będą rosły tylko w innych konfiguracjach.... ale to zostawiam na sam koniec, żeby nie czekały zbyt długo na posadzenie..... Mam nadzieję, ze dziś uda mi się pojechać po zakup iglaczków.....

Zosiu tęcza naprawdę zwiastowała piękną pogodę.....dziś jest upał..... zobaczymy czy się utrzyma......

Eluniu u mnie już od kilku dni można było popracować, wprawdzie padało, ale długie przerwy między opadami pozwoliły dużo pracy zrobić :D Dziś już upał..... Padnięta jestem faktycznie, ale to takie fajne, owocne zmęczenie :D

Judytko
cieszę się, ze jesteś ;:196
Kochana jakby tak dobrze poszukać, to chwast się znajdzie i to naprawdę nie jeden :;230
Rabaty to i ja jestem ciekawa ;:224 :;230 oby wyszła taka jak sobie wyobraziłam.....oczywiście robię jak zawsze na żywioł..... bez żadnych planów..... dopiero wysadzając komponuję roślinki 8-)

Ewuniu może wreszcie i do Ciebie dotrze deszczyk...... u mnie niby lało kilka dni, ale przez moje piaski wszystko błyskawicznie przelatuje i powiem szczerze, że też wcale nie jest tak mokro :roll:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga a u nas dzisiaj mgła i kropi ale mam nadzieję że to słońce od Ciebie dotrze i do nas.
U nas jest bardzo mokro, wczoraj sadziłam żurawki od Igi to było błoto a po posadzeniu jeszcze solidnie podlało.
Warzywniak jest okropnie zarośnięty ale nie można tam teraz wejść.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Żeby nie pisać, że zazdroszczę, napiszę, że cieszę sie iż u Ciebie ciepło i słonecznie :)
U nas pogoda bardziej przypomina tą listopadową. Deszcz, ulewy, a jak nie pada to mżawka, mgła taka, ze końca ogrodu z okien nie widać :(
Na balkonie jakie kwiatki wsadziłam miesiąc temu takie sa i teraz... tylko ziemię mają tak nasączoną, że korzenie odpadają :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu i ja mam nadzieję, że do Was dotrze słoneczko..... u mnie upał, nawet do ogródka nie wychodzę , bo gorąco :roll:
Moje piaski momentalnie przepuszczają deszcz i nawet po potężnych ulewach zaraz jest sucho :roll: Ostatnie dni pracowałam na rabatce pomiędzy opadami i w ogóle nie było błota :roll:
Może wreszcie się rozpogodzi i będziesz mogła wyczyścić z chwastów swój warzywniaczek......

Mariolu biedne te Twoje roślinki...... a może schowaj skrzynki gdzieś pod daszek, bo szkoda, żeby się zmarnowały...... jak wczoraj oglądałam długoterminowe prognozy to do końca czerwca znalazłam tylko 2 dni bez deszczu ;:202
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”