Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]

Post »

Witaj Jagusiu. :wit
Masz ogród pełen cudnych roślin. ;:108
Śliczna kolekcja piwonii.
Ta czerwona zupełnie podobna do maku. Inkerwilla jest piękna, ale co roku mi wymarzała. :cry:
Już jej nie posadzę. :)
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagusiu ta roślina u mnie ,o którą pytałaś to Rutewka Orlikolistna.Ty widzę też masz śliczności.Ja mam chaber podobny do Twojego tylko mój jest bardzo niski i ma biało zamszowe listki ;:333
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szczerze mówiąc Jagusiu nie myślałam o zlocie,co ja bym tam robiła,wy możecie wymieniać się roślinami,doświadczeniem a ja?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Jagusiu! :wit Odbyłam cudowny spacer po Twoim ogrodzie. Masz wiele ciekawych roślin... ;:108
Zachwycona jestem glicynią uksztaltowaną w formie drzewka ...moja 7 lenia raz zakwitła kilkoma gronami...a tera z stoi jak "wryta" mimo corocznego, radykalnego cięcia...
Lewizje ...cudo...
Hostowisko okazałe...Jestem pełna podziwu dla Twoich i babcinych prac... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagusiu :wit Piękny Ogród zarówno Twój jak i babci ;:215 ;:180
Masz tyle cudownych kwiatów , które pierwszy raz widzę ;:oj ;:oj
Dziękuję za identyfikację Chabra białego ;:196 i za tyle wrażeń przy oglądaniu pięknych zdjęć ;:168
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Tajeczko :)
Nareszcie jesteś :)
Piszą, że inkarwille trzeba okrywać... a może i kopczykować.... u mnie przetrwała tę zimę ale ona była akurat łaskawa dla naszych roślinek...

Gosiu :)
ooo, ja chyba mam rutewkę orkolistną..
jeśli masz niski to może to jest chaber niski [cenataurea cana] - ja mam taki o białych kwiatach:

Obrazek

Kasiu :)
Jakoś sobie nie przypominam, żebyśmy na zlocie rozmawiali o roślinach czy wymieniali doświadczenia ogrodowe... nie było na to czasu :D rozmawialiśmy o wszystkim i o niczym... poznawaliśmy siebie w realu... śpiewaliśmy piosenki i dobrze sobie bawiliśmy... ja nawet nie zdążyłam tak naprawdę z wszystkimi pogadać...

Bogusiu :D
Dziękuję za takie piękne słowa... pochwały należą się przede wszystkim babci... ja ciągle bardziej eksperymentuję niż uprawiam ogród...a w dodatku jestem leniwa :D
Nie podcinaj radykalnie glicynii, raczej niech będą to cięcia kosmetyczne.... żeby sie prowadziła tak jak ty chcesz - radykalne cięcie dla glicynii wcale nie jest dobre.

Teresko :)
I vice versa - ty także masz dużo pięknych roślin, mnie kompletnie nie znanych...
I fajne pomysł masz: ta mini skarpa z barwinkiem... i teraz ta rabatka kamieniowa...

Obrazek

czerwona nn:

Obrazek

i herbaciana nn

Obrazek

która piękniejsza?

Obrazek

może ktoś je nazwie? ta herbaciana pasuje mi na maigold - ma prześliczny zapach.... czerwonej nie wąchałam :)

na drugiej piwonii drzewiastej także odbiła dziczka.... ciutek inna od tej pierwszej:

Obrazek

i znowu problem... ten sam... szkoda ją tak po prostu odciąć :( i szkoda też drzewiastej... dla porównania obie dziczki obok siebie:

Obrazek

obie śliczniutkie, prawda :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Stachu 1956

Post »

Jagusia-pierwsze kwitnące różyczki,to miły widoczek..

Czas kwitnienia piwonii,moje jeszcze w pąkach..
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
szybko rzuciłam okiem na ostatnie klika postów, witam się ładnie i biegnę nadrabiać zaległości.
Chabry zawsze mi się podobały - ja osobiście uważam, że zasiane pszenicą, żytem itp. pole z chabrami i makami wygląda przepięknie, na pewno rolnicy mają inne zdanie - swoją drogą już dawno nie widziałam pól, na których byłyby te kwiaty, a szkoda.
Niebieskie chabry, żółte jaskry i przypominają mi się lekcje o kwiatach, których udzielała mi moja babcia.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Beatko dziękuję za miłe spotkanie u ciebie ;:196 wiesz za co.Jak miło było przyjechac w rodzinne strony.W Kazimierzu to jestem zakochana od dawnych lat, lubię wypić kawkę w swojej ulubionej kawiarence. Mąż powiedział że te dziczki u piwoni są b. ładne i on by je pozostawił.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Staszku :D
Lada moment i twoje zakwitną... jeden słoneczny dzień....

Justynko :)
Mnie się wszystkie kwiaty podobają... te stare "pospolite" czasem bardziej niż ten nowoczesne , udziwnione... a jaki zapach mają.... nic sztucznie uszlachetnionego tak nie pachnie...

Halinko :D
całuski dla ciebie i twojego męża... szkoda ze tak krótko... ale chyba nigdy by nie było w sam raz...szkoda też że pogoda nie dopisała i musieliśmy siedzieć w domu :(
__________________________________________________________________________________________________

Halinko :) dla Ciebie ta paskudna piwonia, której nie mogłas obejrzeć osobiście:

Obrazek

kwiat do zdjęcia oczywiście pozować nie chciał :;230

Obrazek

a w przerwie między deszczem rozkwitł jastrzębiec pomarańczowy:

Obrazek

to go ustrzeliłam, korzystając z chwili ciszy:

Obrazek

i te najzwyklejsze piwonie się wreszcie rozkwtiły:

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko boska jest ta Twoja piwonia drzewiasta ;:oj i ma taki mało spotykany kolorek jak dla piwonii.
Awatar użytkownika
kuleczka
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 18:03

Post »

Witaj Jaguś
Obejrzałam cały ogród jednym tchem, rośliny zachwycające. A te piwonie pierzaste ... no, zakochalam się w nich od razu. Muszę zapolować na nie :D Glicynię mam już ok. 6 lat, może więcej, ale jest taka marniutka. Zmuszona byłam w zeszłym roku przesadzić ją w inne miejsce, jedna niestety uschła, druga zaczęła się piąć w górę, ale ma dziwny blado - różowy kolor młodych liści. A może taka uroda? Hosty masz przecudne, moje wyglądają jak sito po sobotnim gradzie.
Rośliny : Kuleczkowy kolorowy świat
Ogólne rozmowy: Kuleczka na okrągło
Zapraszam Dorota :)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A ja wrzuciłam w swoim wątku pytanie o 3 roslinki - cóż to jest i juz znalazłam nazwę jednej... ;:215
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Jagusiu masz cudowny ogród pełen ciekawych roślin. Piwonia koperkowa i drzewiasta to moje kolejne chciejstwo nie wspominajac o sangwinarii , którą już u Ciebie chwaliłam. Hostowisko -tyle imponujących gatunków. Jestem pełna podziwu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jagusiu obejrzałam Twój ogród dokładnie ,razem z ogródkiem babci ,której jestem wielką fanką .W Twoim ogrodzie widać miłość do roślin a nie do ozdób ,które maja wzbudzać podziw .Bardzo mi się to u Ciebie podoba i dlatego tak pięknie Ci wszystko rośnie . ;:3 ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”