Tajeczko 
Nareszcie jesteś
Piszą, że inkarwille trzeba okrywać... a może i kopczykować.... u mnie przetrwała tę zimę ale ona była akurat łaskawa dla naszych roślinek...
Gosiu
ooo, ja chyba mam rutewkę orkolistną..
jeśli masz niski to może to jest chaber niski [cenataurea cana] - ja mam taki o białych kwiatach:
Kasiu 
Jakoś sobie nie przypominam, żebyśmy na zlocie rozmawiali o roślinach czy wymieniali doświadczenia ogrodowe... nie było na to czasu

rozmawialiśmy o wszystkim i o niczym... poznawaliśmy siebie w realu... śpiewaliśmy piosenki i dobrze sobie bawiliśmy... ja nawet nie zdążyłam tak naprawdę z wszystkimi pogadać...
Bogusiu 
Dziękuję za takie piękne słowa... pochwały należą się przede wszystkim babci... ja ciągle bardziej eksperymentuję niż uprawiam ogród...a w dodatku jestem leniwa

Nie podcinaj radykalnie glicynii, raczej niech będą to cięcia kosmetyczne.... żeby sie prowadziła tak jak ty chcesz - radykalne cięcie dla glicynii wcale nie jest dobre.
Teresko 
I vice versa - ty także masz dużo pięknych roślin, mnie kompletnie nie znanych...
I fajne pomysł masz: ta mini skarpa z barwinkiem... i teraz ta rabatka kamieniowa...
i herbaciana nn
która piękniejsza?
może ktoś je nazwie? ta herbaciana pasuje mi na maigold - ma prześliczny zapach.... czerwonej nie wąchałam
na drugiej piwonii drzewiastej także odbiła dziczka.... ciutek inna od tej pierwszej:
i znowu problem... ten sam... szkoda ją tak po prostu odciąć

i szkoda też drzewiastej... dla porównania obie dziczki obok siebie:
obie śliczniutkie, prawda