Marysiu mar mieczyk bizantyjski zaczął pięknie rozkwitać się przed opadami deszczu, teraz pewnie nie wygląda już tak ciekawie. Długotrwałe opady zniszczyły wiele rozkwitających się kwiatów.
Witaj
Tereniu bardzo dziękuję i oczywiście zapraszam serdecznie, jak tylko skończy się ta pora deszczowa i ziemia trochę wyschnie, bo na chwilę obecną na działce mam jedno bajoro, nic tylko ryż sadzić.
Do mekonopsa bulwicolistnego, też się przymierzałam, ale nie kupiłam, bo stwierdziłam, że na mojej ciężkiej glinie nie zechce rosnąć i tylko się zmarnuje. U mnie rzeczywiście o tej porze roku jest już gęsty busz, szkoda tylko że chwasty tak szybko rosną i trudno mi nadążyć z ich usuwaniem.
Marysiu del bardzo się cieszę, że spacer po mojej działce chociaż trochę przyczynił się do poprawy Twojego nastroju.
Zeniu serdecznie Ci współczuję, tyle pracy i pięknych roślin marnuje się pod wodą. Musisz wierzyć, że woda spłynie i ziemia obeschnie, a rośliny wynagrodzą Ci pięknym kwitnieniem Twój stres. Z niecierpliwością będę czekać na nową część Twojego wątku. Życzę Ci dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia.
Moje ismeny przyniosłam na działkę około 10 maja, przesadziłam do donic ze świeżą ziemią kompostową i pierwsze już zakwitły.
Marzenko bardzo dziękuję, ale przesadzasz z moją wiedzą o roślinach. Na naszym Forum jest wiele osób, których doświadczenie i wiedza są nieporównywalnie większe od mojej.
Grażynko no niestety, tyle wody ostatnio spadło z nieba, że u mnie prawdziwe moczary. Warzywa stoją w wodzie i część rabatek też podtopione. Najgorsze, że nie zapowiadają szybkiej poprawy pogody, a w tej chwili nawet niewielki deszcz pogarsza sytuację.
Ale poprawmy sobie humor oglądając zdjęcia zrobione jeszcze przed deszczami.

pierwiosnek Bullesiana

wilczomlecz mirtowaty

penstemon kosmaty

wiciokrzew

macierzanka

wielosił błękitny

naradka odroślowa

dyptam jesionolistny

powojnik 'Ernest Markham'

telima wielkokwiatowa

piwonia chińska

irga