Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Ewo, pada i pada, mój namiot w kilku miejscach podmaka, ale da się żyć, widoki nadal piękne 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuś. Niestety nie wyróżnię się. U mnie dziś znowu pogoda do niczego.
Bez sensu to wszystko no ale cóż. Od weekendu PODOBNO ma coś się poprawić. Zobaczymy.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Rozalko, tak wcześnie do ogrodu
zimno, nie idź, ja po wczorajszym sadzeniu w deszczu - dziś kicham
Dobra wiadomość, że ten rdest się tak lubi rozrastać. U mnie to wskazane bo inaczej zbankrutuję. Jak go nie kupię to za jakiś czas się przypomnę, może Twój się rozrośnie wystarczająco

Dobra wiadomość, że ten rdest się tak lubi rozrastać. U mnie to wskazane bo inaczej zbankrutuję. Jak go nie kupię to za jakiś czas się przypomnę, może Twój się rozrośnie wystarczająco

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo ja już byłam w ogrodzie. Po co ? porąbałam nieco drewna i wycięłam trochę czeremchy (gałęzie przeszkadzały w spacerze po ogrodzie zwłaszcza jak jest tak mokro. ) U mnie jest gęsta mgła, drobny deszczyk i temperatura +8. Chwasty wspaniale się rozrastają.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie chwasciory też wygrywają w przedbiegach... ja pielę, a one za plecami już szumią... w dodatku po oberwaniu chmury wczoraj (padało nieziemsko) mam zalany cały garaż, a w kanale (samochodowym) urządzę sobie basen...
Ewcia - te orliki z pierwszej stronki...
a już ten czerwony 

Ewcia - te orliki z pierwszej stronki...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewuś, u mnie pogoda kiepska, więc chociaż Ty się odezwij
mszyce poszłaś policzyć

mszyce poszłaś policzyć

Pozdrawiam, Agata.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ewciu w przerwie między deszczem byłam na działce.
Nie do konca pomiędzy deszczem - jak wychodziłam nie padało, jak wracalismy ... płynelismy drogą z dziećmi. Pszczół nie ma, fakt. Chwasty - wstyd przynawać się, że to moja działka, ale nie da się wejść na grządki - po trawie jeszcze, ale nie na ziemie.
slimaków mnóstwo, troche fotek zrobiłam, to tyle. Czekam, aż się rozpogodzi i podeschnie, bo chwasciory będą mi sie snic po nocach.
Nie do konca pomiędzy deszczem - jak wychodziłam nie padało, jak wracalismy ... płynelismy drogą z dziećmi. Pszczół nie ma, fakt. Chwasty - wstyd przynawać się, że to moja działka, ale nie da się wejść na grządki - po trawie jeszcze, ale nie na ziemie.
slimaków mnóstwo, troche fotek zrobiłam, to tyle. Czekam, aż się rozpogodzi i podeschnie, bo chwasciory będą mi sie snic po nocach.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Gosiu u mnie też dziś chłodniej .Teraz to nie żarty ,bo róże zaczynają startować
Tereniu ja trochę do południa zrobiłam ale i tak później poszłam ,bo normalnie było ciemno .Ciekawa jestem Twoich nowych panienek
Celinko wytrzymaj ,już nie długo się ociepli
Madziu w takim razie czekamy na słonko
Joluś ,jak tylko trochę puści to od razu Ci wyślę
Olgo pogodę masz ,jak przystało na góry ,ale zielsko masz takie samo jak na Mazowszu
Ewciu witaj u mnie .Bardzo jest mi przykro ,jak slyszę o tych zalaniach.U mnie też czasem leje ,ale o podtopieniach mowy nie ma .Z orlika zbiorę wszystkie nasionka ,jakby co
Agatko melduję ,że mszyca policzona ,raport zrobiony .Teraz zajrzę do Ciebie ,a potem biorę się za bruzdownicę

na ocieplenie rozalkowe kolorki

Tereniu ja trochę do południa zrobiłam ale i tak później poszłam ,bo normalnie było ciemno .Ciekawa jestem Twoich nowych panienek

Celinko wytrzymaj ,już nie długo się ociepli

Madziu w takim razie czekamy na słonko

Joluś ,jak tylko trochę puści to od razu Ci wyślę

Olgo pogodę masz ,jak przystało na góry ,ale zielsko masz takie samo jak na Mazowszu

Ewciu witaj u mnie .Bardzo jest mi przykro ,jak slyszę o tych zalaniach.U mnie też czasem leje ,ale o podtopieniach mowy nie ma .Z orlika zbiorę wszystkie nasionka ,jakby co

Agatko melduję ,że mszyca policzona ,raport zrobiony .Teraz zajrzę do Ciebie ,a potem biorę się za bruzdownicę

na ocieplenie rozalkowe kolorki

Pamiętam w 2009 roku też było tak zimno i deszczowo bo moja najmłodsza córka wychodziła za mąż 6 czerwca. Martwiliśmy się bo ciągle padało a zimnica taka jak teraz 

- ewa_rozalka
- 1000p
Zauważ Gosiu ,że maje często są deszczowe ,ale chyba nie aż tak ,jak ostatnio 

Mnie też chwaściory bedą się śnić po nocach, ale jest tak mokro, że nie sposób pielić.Ewuś ciągle jestem w tyle, tak rozgadane towarzystwo jest u Ciebie i gospodyni zapraszająca do siebie, że musiałabym cały dzień spędzać na FO ,żeby nie zostawać w tyle.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- ewa_rozalka
- 1000p
Ewciu ,ale jak na róże nie pryskane ,to mają mało mszycy 

Ewuś czy na ostatnim zdjęciu jest hortensja

Pozdrawiam. Ewa
- tesia39