Moja kolorowa oaza :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja kolorowa oaza :)

Post »

:wit Pewnie się cieszysz że pelargonia ta co sie długo ukorzeniała ma tyle pączków kwiatowych:)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niunia1981 pisze:Madziu ale się uśmiałam, aż oplułam monitor ;:306
A jak ja się uśmiałam, jak po wpisaniu kilkakrotnie błędnego hasła, kapnęłam się, o co chodzi :;230
Siedzę jak jakiś matoł i walę w klawisz po klawiszu, powoli i ostrożnie, a tu ciągle złe hasło ;:306
Paulii pisze::wit Pewnie się cieszysz że pelargonia ta co sie długo ukorzeniała ma tyle pączków kwiatowych:)
No pewnie, że się cieszę ;:138 Nie spodziewałam się, że tak szybko zakwitnie. Chciałam ją posadzić gdzieś w kącie balkonu, bo myślałam, że zakwitnie późno, a teraz widzę, że zabiera się szaleńczo do kwitnienia i jeszcze jaki ładny ma kolorek ;:138
Magdallena pisze:Witaj Madziu. Miałam spytać o róże. Jakie masz? Ja jestem załamana swoimi wielkokwiatowymi. Pięknie rosły i nagle jedna straciła wszystkie łodygi. Został goły badyl. Chyba do wyrzucenia. Pozostałe dwie ładnie rosną, ale widzę, że też coś tracą łodygi.
Trudno, najwyżej kupię jakąś miniaturkę i też będzie dobrze, nie?

Mam właśnie zwykłą miniaturkę. Dostałam od małża mały krzaczek, rozdzieliłam na dwa, a teraz mam dwa duże egzemplarze ładnie kwitnące. Tylko rosną jak szalone i nie wiem czy w takiej donicy(która i tak jest spora) dotrwają do końca sezonu. W poprzednich doniczkach, zaczęły marnieć, wyjęłam je z doniczki, a tam korzeni, że szok ;:oj I tak przesadzałam je już dwa razy. Ale jestem z nich bardzo zadowolona ;:108 Kusi mnie jeszcze jakąś sobie sprawić innego koloru, ale na razie się powstrzymuję ;:223
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alenka masz piękny balkon ukwiecony ;:138 chciałbym założyć swój wątek ale jakoś nie mam takiego sprytu jak ty jak mogię to chce się pochwalić swoim balkonem na twoim wątku jak co to usuń post oto on mój balkonik w całości,przepraszam za nie za dobrą jakość zdjęcia ale to z telefony przybliżenie.
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p
Od: 15 maja 2013, o 17:59

Post »

Alenko- jasne jasne jak mi tylko posezonie pomorzecie co zrobic z roslinkami , żeby przeżyły do wiosny lub kiedy siać by miesć już takie wypasy jak wy to na pewno tak bedzie. tak jak mówiłam dla mnie wszusyko to czarna magia, nawet Panią która sprzedawala mi hortensje i pouczala co znia pózniej zrobić - udawałam ze słucham ;:306

Janek - balkonik super !!! , widze tam kilka roslinek, ktore bym Ci ukradła :) podaj adres przyczaje się w nocy :;230
Zapraszam na ---->>> Mój balkonik
Pozdrawiam Kasia :)
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siemanko :wit
janek45 pisze: mogię to chce się pochwalić swoim balkonem na twoim wątku jak co to usuń post oto on mój balkonik w całości,przepraszam za nie za dobrą jakość zdjęcia ale to z telefony przybliżenie.
Nie mam zamiaru nic usuwać :) Miło mi Cię gościć :) Bardzo ładny balkon ;:180 Możemy Ci pomóc poruszać się po wątku, bo bardzo chcielibyśmy zobaczyć dokładnie co tam u Ciebie gości i jak wygląda od środka :tan

M-alinko pewnie, że pomożemy i doradzimy ;:108 Ja też pierwszy raz przechowywałam np. fuksje i udało się :heja Pierwszy raz wysiewałam pelargonie, petunie i wiele innych i jestem zachwycona( nie popadając w samouwielbienie :;230 ) :wink:
Kiedyś już kusiło mnie wysiewanie petunii, ale naczytałam się, że to trudne w warunkach domowych itp...wcale nie ;:333 Jak nie spróbujesz, nie przekonasz się :) Tak samo przechowywanie roślin przez zimę..Każdy ma swój sposób. Ja przechowywałam na 3 różne sposoby i tylko jeden się sprawdził ;:173

Ale się rozgadałam :;230 Pora by pokolorować trochę świat ;:3

Panie begonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tunbergia szaleje na całego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niedawno wysiana smagliczka ;:oj
Obrazek

Petunia z nasion też zakwitła :tan
Obrazek

Obrazek
Widać kobeę, która pnie się jak szalona i chyba będę musiała ukrócić troszkę jej wędrówkę w stronę balkonu sąsiadów :;230

Niedługo kolejny kolorek :heja
Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

No proszę,

wszystko zaczyna nabierać kształtu, bardzo ładnie, kolorowo

roślinki zdrowe jak byki, fuksje na pewno nas zaskoczą kolorkami ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

No proszę, kiepska pogoda, a u Ciebie lato :D Piękne, zdrowe kwiaty.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Jakie piękne Panie Begonie i jaka śliczna Pani Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

M-alinka pisze:Alenko- jasne jasne jak mi tylko posezonie pomorzecie co zrobic z roslinkami , żeby przeżyły do wiosny lub kiedy siać by miesć już takie wypasy jak wy to na pewno tak bedzie. tak jak mówiłam dla mnie wszusyko to czarna magia, nawet Panią która sprzedawala mi hortensje i pouczala co znia pózniej zrobić - udawałam ze słucham ;:306

Janek - balkonik super !!! , widzę tam kilka roslinek, ktore bym Ci ukradła :) podaj adres przyczaje się w nocy :;230
Heheh :;230 Malinka cieszy mnie że podoba wam się mój balkon i kwiaty na nim choć jestem mężczyzną ale lubie przyjemnie spędzać czas w miłym otoczeniu roślin ;:138
a oto mój balkon od środka
ObrazekObrazekObrazek ;:oj ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku piękny balkonik od środka :D Ja również widzę tam kilka roslinek, ktore bym Ci ukradła :;230
Awatar użytkownika
Muszelka 102
200p
200p
Od: 20 lut 2011, o 17:05

Post »

Same śliczności nam pokazujesz, w taką ponurą pogodę jak dziś miło popatrzeć na Twoje roślinki ;:108
Tunbergia rzeczywiście szaleje, widzę że ma po czym się wspinać. Fajnie zrobiona konstrukcja ;:138 Begonki i petunia urocze ;:167

-- 5 cze 2013, o 14:24 --

Janku pięknie ukwiecony balkon, surfinie czarują swoimi kolorami ;:63
Serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Madziu - pięknie :wit Przypominam sobie teraz, jak pisałaś, że dostałaś różę miniaturkę i ją rozdzieliłaś do dwóch osobnych doniczek. Najwyraźniej im to posłużyło.
Janek - Ty się nie ociągaj tylko zakładaj wątek ;:108 Bardzo ładnie tam u Ciebie. A u mnie byłeś? Też niedawno założyłam wątek i dużo mam z tego frajdy.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku jak u Ciebie pięknie ;:138 Bardzo ładny balkon i taki kolorowy ;:63

Madziu chyba nawet bardzo im to posłużyło, bo obie rosną ładnie i kwitną :heja
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Alenko ;:196 ;:196 ;:196 cudowne Begonie ;:167
I cała reszta także oczywiście ;:167
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje dziewczyny za tak wysoką ocenę moich roślinek na balkonie ;:196 jest on od strony południowej ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”