Ogrodowo, hortensjowo i zielono
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowo, hortensjowo i zielono
Ewciu myślę ,że nie będziesz miała specjalnych kłopotów z zadomowieniem łubinu bo i deszczowa pogoda temu sprzyja.
Mogę podesłać Ci nasionka innych kolorków jeżeli tylko będziesz chciała.
Mogę podesłać Ci nasionka innych kolorków jeżeli tylko będziesz chciała.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Małgosiu witaj
wreszcie odnalazłam Twój wątek
Ogród cudownie ukwiecony, jedne w pełni pokazują swój kwiat a już kolejne kwiatuchy się szykują by cieszyć nasze oczka.Patrząc na Twój ogród przypomniałam sobie że w moim ogrodzie tez był łubin i to dwa kolory...co ja z nim zrobiłam
Moja hortensja w tym roku nie planuje kwitnąć ...no chyba że jeszcze coś się zmieni.

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 gru 2011, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,zachwycily mnie twoje hortensje.Swoje tez okrylam,ale u nas zimno od 3 tygodni i na razie tylko forever and ever maja paki.
Powiedz mi,kiedy rozgarniasz te kopyczki ziemi wokol hortensji?W kwietniu?I jak przychodza majowe przymrozki jak je okrywasz?
Masz moze gdzies fotke tego okrycia?
Powiedz mi,kiedy rozgarniasz te kopyczki ziemi wokol hortensji?W kwietniu?I jak przychodza majowe przymrozki jak je okrywasz?
Masz moze gdzies fotke tego okrycia?
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Małgosiu.
Obejrzałam z przyjemnością Twój ogród, masz dużo pięknych roślin. Jesteś specjalistką od hortensji
ogrodowych, jak widzę, mnie ostatnio ciągle przemarzały., a u Ciebie wspaniale kwitną.

ogrodowych, jak widzę, mnie ostatnio ciągle przemarzały., a u Ciebie wspaniale kwitną.

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja się dziś cieszyłam jak wariatka że moje hortensje będą miały choć po jednym kwiatuszku, a u ciebie będzie taki festiwal się zapowiada
- slotys
Dziewczyny , witam Was bardzo serdecznie na swoich włościach.
Kasiu/niralicieszę się bardzo ,że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej. Muszę przyznać ,że nawet nie spodziewałam się ,że łubin może tak pięknie wyglądać. A jak długo już kwitnie ....nie straszny mu nawet ciągły deszcz.
Kasiu/kasiaessen/miło mi ,że zajrzałaś do mnie. Kopczyki rozgarniam pod koniec kwietnia. Natomiast jeżeli zapowiadają majowe przymrozki biegam po ogrodzie jak duchy na zamku ze starymi prześcieradłami i nimi okrywam hortensje. Jak do tej pory ta metoda sprawdza się .Niestety nie mam takowych zdjęć.
Adrianno to naprawdę zaszczyt gościć Cię w moim ogrodzie - właścicielkę tak pięknego ogrodu . Ach te Twoje azalię i różaneczniki.... Tym bardziej dziękuję za miłe słowa i zapraszam jak najczęściej!
Uleńkolaseczko , witaj . Nie przejmuj się Twoje hortensje też zakwitną , tylko daj im trochę więcej czasu. A zawsze możesz wpadać do mnie bo naprawdę szykuje się niezły szał - zapraszam.
Nie wiem jak Was , ale mnie ta pogoda doprowadza już do wścieku . Nie dosyć ,że ciągle deszcz to jeszcze zimno ,wrr.
Żeby było milej . Zobaczcie jak długo i nieprzerwanie kwitnie łubin , tyle wnosi koloru do ogrodu.

Uploaded with ImageShack.us

Kwitną też krzewuszki

Kasiu/niralicieszę się bardzo ,że mnie odwiedziłaś i zapraszam częściej. Muszę przyznać ,że nawet nie spodziewałam się ,że łubin może tak pięknie wyglądać. A jak długo już kwitnie ....nie straszny mu nawet ciągły deszcz.
Kasiu/kasiaessen/miło mi ,że zajrzałaś do mnie. Kopczyki rozgarniam pod koniec kwietnia. Natomiast jeżeli zapowiadają majowe przymrozki biegam po ogrodzie jak duchy na zamku ze starymi prześcieradłami i nimi okrywam hortensje. Jak do tej pory ta metoda sprawdza się .Niestety nie mam takowych zdjęć.
Adrianno to naprawdę zaszczyt gościć Cię w moim ogrodzie - właścicielkę tak pięknego ogrodu . Ach te Twoje azalię i różaneczniki.... Tym bardziej dziękuję za miłe słowa i zapraszam jak najczęściej!
Uleńkolaseczko , witaj . Nie przejmuj się Twoje hortensje też zakwitną , tylko daj im trochę więcej czasu. A zawsze możesz wpadać do mnie bo naprawdę szykuje się niezły szał - zapraszam.
Nie wiem jak Was , ale mnie ta pogoda doprowadza już do wścieku . Nie dosyć ,że ciągle deszcz to jeszcze zimno ,wrr.
Żeby było milej . Zobaczcie jak długo i nieprzerwanie kwitnie łubin , tyle wnosi koloru do ogrodu.

Kwitną też krzewuszki

- slotys
Do kwitnienia szykują się pęcherznice - uwielbiam je piękne są gdy kwitną a po przekwitnięciu chyba jeszcze bardziej urodziwe.

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
A powiedz mi czy te łubiny siejesz,bo te mieszańce lubią zanikać.
U mnie zanikł biały.Ale kusisz tymi nasionkami a te bordowe i różowe bajeczne
U mnie zanikł biały.Ale kusisz tymi nasionkami a te bordowe i różowe bajeczne

- slotys
Ewciu moje łubiny kupiłam w zeszłym roku jako malutkie sadzonki. Zakwitły dopiero w tym roku , więc nie mam z nimi większego doświadczenia i nie wiem jak w przyszłości będzie z kolorami. Ale nasionka zbiorę i zobaczymy. Daj tylko znak....
- slotys
Cześć dziewczyny !
Jaka u Was pogoda ? U nas ciągle pada!!!
Właśnie wróciłam z ogrodu , nie da się w nim nic zrobić . Woda pluska pod nogami.
Jedyne co to posadziłam dzisiaj kilka sadzonek bzu , które dostałam od cioci. Chcę sobie zrobić wdłuż podjazdu do domu alejkę z pachnącego bordowego bzu. Mam nadzieję ,że się przyjmie.
A teraz może jeszcze kilka wczorajszych zdjęć.

Jaka u Was pogoda ? U nas ciągle pada!!!
Właśnie wróciłam z ogrodu , nie da się w nim nic zrobić . Woda pluska pod nogami.
Jedyne co to posadziłam dzisiaj kilka sadzonek bzu , które dostałam od cioci. Chcę sobie zrobić wdłuż podjazdu do domu alejkę z pachnącego bordowego bzu. Mam nadzieję ,że się przyjmie.
A teraz może jeszcze kilka wczorajszych zdjęć.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Hej Małgosiu
Piękne zdjęcia
duży ogród no i te przecudne łubiny, napatrzeć się nie mogę
Małgosiu u mnie też pogoda pod psem, no cóż pozostaje nam przeczekać.
Będę zaglądać i obserwować jak się zmienia ogród bo masz duże pole do popisu.

Piękne zdjęcia

Małgosiu u mnie też pogoda pod psem, no cóż pozostaje nam przeczekać.
Będę zaglądać i obserwować jak się zmienia ogród bo masz duże pole do popisu.
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pięknie kwitnie pęcherznica
U mnie też mokro i zrobiło się zimno . Ale widzę że hortensje dają sobie radę , bukietowi już u Ciebie ładnie rozrośnięte 

- slotys
Aniu dziękuję ... zapraszam Cię do grodu kiedy tylko będziesz miała ochotę. Faktycznie miejsca w ogrodzie mam mnóstwo , czasami mnie to przerasta ale dzielnie "prę" do przodu.Gdyby nie moje upodobania do ciągłego przesadzania niektóre rośliny na pewno byłyby już dużo większe.
Elu pęcherznice już tuż,tuż i w pełni pokażą co potrafią. Hortensje lubią wilgoć więc taka pogoda im pasuje. Pięknie rozrosły się 2 i 3 letnie bukietówki ale i ogrodówki wyglądają całkiem ,całkiem - zwłaszcza te starsze wyrosły na spore krzaczorki.
Elu pęcherznice już tuż,tuż i w pełni pokażą co potrafią. Hortensje lubią wilgoć więc taka pogoda im pasuje. Pięknie rozrosły się 2 i 3 letnie bukietówki ale i ogrodówki wyglądają całkiem ,całkiem - zwłaszcza te starsze wyrosły na spore krzaczorki.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś a kto kosi trawnik? Kosiarka ma co robić, no i kosiarz również 

- slotys
Aniu trawkę zostawiam do dyspozycji męża . Niech też ma trochę przyjemności . Chociaż muszę przyznać ,że czasami to jego koszenie okupione jest stratami w roślinach. Tu coś wykosi , tu wyłamie gałązkę. Potem idzie w zaparte ,że to nie on....
Ale wiesz działka ma 40 arów więc ma co robić biedaczysko i zmęczony dobrze na oczy nie widzi !.
Ale wiesz działka ma 40 arów więc ma co robić biedaczysko i zmęczony dobrze na oczy nie widzi !.