Mój pierwszy storczyk :) Narine

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich serdecznie po dłuuugiej przerwie ;:197
W moim storczykowie nieco smutno - większość pogubiła już kwiaty. Dwa falki kwitły bardzo krótko - podejrzewam, że otwieranie okna w nocy im nie posłużyło... :cry: Zalążki Bocznych łodyg kwiatowych stoją jak zaklęte... Nie ruszyły ani milimetr od wiosny.
Są za to nowe listki i korzenie. Nie ma to jednak jak kwiaty :roll:
Kilka wspomnień "w prawie pełnym rozkwicie":
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kolejny kwitnie od grudnia :roll: Co prawda jedną łodygę już zasuszył, ale na drugiej wciąż trzyma kwiaty :wink: Przy okazji spójrzcie - nowe kwiaty mają inny kształt niż starsze. (Poza tym kolor intensywniejszy - ale to akurat zrozumiałe) Nowszy kwiat na drugim zdjęciu.
ObrazekObrazek

W końcu, "po latach" obiecany do zaprezentowania - urodzinowy falenopsis od M.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak pisałam dostałam jeszcze jednego od Przyjaciółki, ale...zdjęcie gdzieś mi wcięło. Będzie wiec później. Pozdrawiam słonecznie wszystkich odwiedzających mój skromny wątek
:wink:
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Narnine - wspomnieniowe i obecne - Cudne. Śliczne fotki.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Witaj Narine ! Kwiatuszki cudne, a jak już zaczyna brakować kwitnących, jest na to jedna rada :D ! Kupić następnego, a mojemu M tłumaczę, że przecież muszę mieć coś kwitnącego :P . W ten sposób kolekcja stopniowo się powiększa (czasami trochę szybciej niż stopnowo 8) , ale kto by to tam liczył :wink: ).
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Witaj Narine i Teresko:D ja mam pytanie troszkę z innej beczki a mianowicie o sundaville ..... jak ukorzeniłaś sadzonkę? Ja trzymam swoją w wodzie ale korzonków nie widać, siedzi tak sobie już dobre 2-3 tygodnie (prędzej chyba zgnije) :(
Narine storczyki CUDNE, zdjęcia również !!!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Narine Lana dobrze pisze, że zawsze trzeba mieć coś kwitnącego w domu ;:183
prezent od męża cudowny ;:215 marzy mi się łaciatek, ale jeszcze nie spotkałam ciekawego lub zdrowego ;:185 i szukaj zdjęć storczyka od przyjaciółki ;:225
ja wygrałam zakład, a założyłam się o storczyka, a i jeszcze moje imieniny wkrótce ;:128 a dziś mój jeden storczyk rozwinął z uśpionego pączka kwiatka jedynaka, a nowy pęd kwiatowy rośnie ;:216
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

O właśnie, bierzcie przykład z Soni ! Ona wie, jak to się robi ;:63
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Wspaniałe fotki cudownych kwiatów. Ach, jak bym chciała robić takie śliczne fotki! :(
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Narine - jak wy zdobywacie te ciemne łaciate storczyki, ja jeszcze nie widziałam ich w tych kwiaciarniach w których byłam, widziałam za to fajnego dalmatyńczyka, jak tak dalej będzie to pomyśle o kupieniu go gdzieś na wystawie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

prześliczne Phalaenopsisy...
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

nie mam takiego bordo-białego <zly>:)
platynka :)
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52

Post »

Narni......wybacz moje fo-pa .... teraz dopiero zauwazyłam że wtracilam swój wątek do storczyków.Zrobiłam to przez pomyłke :oops: Błagam nie uduś :D mnie za to bo kto sie zajmnie moimi kwiatami.Tak to jest jak sie ma czasem otwarte kilka tematów.Ale skoro Izula zapytała jak ukorzeniłam swoja sundaville chyba powinnam odpowiedzieć
Izula.....zrobilam 5 szczepek tylko 1 sie przyjęła.Wiecej info przeczytasz na

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 200#397200.

Pozdrawiam Teresa Obrazek[/b]
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOOO ile miłych Gości :P Orion, Lana, Izula, Soniu, Wando, Deirde, Storczykowa, Platynko, Tereso Witam Was wszystkich słonecznie Obrazek
LanaNowy storczyk mnie kusi, oj kusi... ale na razie unikam miejsc, gdzie można by się skusić na kolejnego. :wink: Teraz ogród i fuksje więc mam jeszcze na co popatrzeć. Bliżej zimy pewnie jakiś się pojawi.. :oops:
Sonia podglądam Twoje więc widziałam - ja niestety nie mam na koncie takich sukcesów.. :cry:
Wandzia i Orion dziękuję za uznanie dla moich zdjęć. Wanda, na pewno też potrafisz. Wystarczy uważnie patrzeć :wink:
Deirde mój łaciatek pochodzi z Obi (jak prawie wszystkie zresztą) Jako, że osobiście wybierałam swój "łaciatkowy prezent" :oops: , zdradzę Wam, że miał bardzo przystępną cenę - 25zł. Do tego w bardzo dobrej kondycji. Akurat wtedy był taki duży wybór, że zastanawiałam się prawie godzinę (bo miałam na oku trzy... :oops:) Ostatecznie padło na łaciatka - spodobała mi się jego warżka w kropeczki :wink:
platynka ja swojego nie oddam :P
Tereska nie ma sprawy, mi nie przeszkadzasz :wink: Dusić też Cię nie będę :lol:

Zdjęcie nowego falka od Przyjaciółki chyba skasowałam.... Trzeba zrobić następne. A w międzyczasie - kolejny wybryk jednego z falków - kwiat mutancik (na drugim zdjęciu).
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Narine,a Twoja kolekcja ile sztuk liczy?
platynka :)
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52

Post »

Ufffffffffffffff...ale ulga................nie udusi :D

Pozdrawiam Teresa Obrazek
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Platynko Można powiedzieć 13. 14-ty jest miltoniopsis, ale on właściwie już prawie nie istnieje...więc go nie liczę
Tereska ja nie aż taka straszna ... :P chyba... A ta Twoja paprotka do pozazdroszczenia... :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”