Ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty

Post »

Aguś, nie musisz się czerwienić pewnie że wyślę tylko daj adres na pw i napisz swój nick bo was pomylę,on nie może być duży bo nie zmieścił by się do koperty
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja u siebie odkryłam :;230 rdest tylko z białymi kłosami.Bynajmniej tak mi się wydaje, a że na oczy mi padło zmęczenie to głowy nie dam :wink: Dobrze że tabliczkę zostawiłam co jest posadzone bo myślałam co to za zielona kępa rośnie znowu jakiś chwast i już miałam wyplewić patrzę a tu tabliczka "rdest". ;:306 Niestety moja skleroza + mania usuwania chwastów = utrata wielu roślinek :evil: W tym roku wysiałam dużo nasion kwiatów po raz pierwszy i nie znając widoku wschodzących roślin plewienie postanowiłam zostawić na potem. Omijam więc rabaty szerokim łukiem żeby mnie nie kusiło coś wyrwać, no chyba że wiem na 100% że to jest chwast.Kiedyś skutecznie wypieliłam zatrwian bo ma liście trochę podobne do mlecza.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja też ostatnio szukałam rdestu w szkółce ale poza Auberta to nie wiedzieli o co chodzi ;:223 A jest cudny. Podziwiałam go u ciebie i jeszcze u kogoś widziałam. Są takie dwie rzeczy które próbuję ostatnio zdobyć i patrzą na mnie jak na kosmitę. Właśnie ten rdest wężownik i kłosowiec. Nie wiedziałam że to takie mało popularne ;:131
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,rozbrajasz mnie ;:306 ;:306 ;:306 z tymi chwastami , to jest taki lekki róż rdestu

Jolu,czy ty też chcesz ten Rdest? :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki u mnie od godziny jest noc taka straszna ulewa i burza chyba nas zaleje, tragedia ;:223
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

WITAJ :wit Masz piękny ogród, bardzo mi się podoba klon palmowy, sama bym chciała słyszałam ze ciężki w uprawie jest mam pytanie co to za roślina w nim co kwitnie na różowo jest śliczna, pozdrawiam
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Inne odmiany klonów japońskich i jeszcze różne kolorki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu pięknie,pięknie pięknie ;:63 ;:138
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piękne łubiny bardzo je lubię, bo niezawodnie kwitną nawet w najgorszą pogodę zakopiańską, no oczywiście jeszcze nie teraz.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duszyczko,witam serdecznie w moim ogrodzie,cieszę się że się podoba ,miło mi słyszeć takie słowa,jeżeli chodzi o klon palmowy to ja nie mam z nim żadnych problemów,mam jeszcze zielony i też nie ma problemu,lubi ziemię żyzną,wilgotną i przepuszczalną,dałam mu ziemię z worków bo u nas sama glina i to dość głęboko,lubi miejsce zaciszne a u mnie dookoła coś rośnie to go osłania ale drugi i trzeci rosną w miejscu bardziej otwartym i też im nic nie ma, nigdy ich nie okrywam,koło klonu była posadzona Azalia różowa z paseczkiem,o takich drobnych twiatuszkach,te dwie rośliny urosły i wnikły w siebie,zrobiłam zdjęcie z bliska tej Azalii ale jeszcze nie włożyłam na forum.Duszyczko jak mogę do ciebie zaglądnąć?pozdrawiam i zapraszam na następny spacerek po ogrodzie ;:65 :wit :wit ;:196
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:D PIĘKNA TA AZALIA ZAPRASZAM SERDECZNIE DO MNIE http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=66124 JA TO JESZCZE NA TAKIE EFEKTY JAK U CIEBIE TO MUSZE POCZEKAĆ. SZKODA ŻE NIEMA MAGICZNEGO NAWOZU :D BY ROSŁO W MIG
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie mieszkasz w łagodniejszym klimacie-u mnie klony palmowe nie rosną, za zimno im :( Teraz wiem, że potrzebują bardzo ciepłego miejsca i może coś bym znalazła, ale dwa przepadły.
Ulewa się skończyła?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,dziękuję ci ślicznie moja czarodziejko ;:168 , znowu do mnie zaglądnij na momencik :wit

Olgo,miło mi,że mnie odwiedziłaś,ja też uwielbiam łubiny, te ich kolory i ta ich magiczna prostota ,no i to są kwiaty mojej babci ;:168 zapraszam znowu na mały ;:65 spacerek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu majowa,ja nie mam łagodnego klimatu,mam u siebie mrozowisko,nigdy nie dochowam się migdałków ,bo zawsze przemarzną ,nie będzie u mnie rosła Dereń pagodowa,Dereń Cousa ,wszystko przemarza a klony żadne nie przemarzają a mam jeszcze inne,ja mieszkam 35 km od Krakowa w stronę gór .Ulewa troszkę się zmniejszyła ale pada dalej,tylko spokojniej,gdybyś chciała taką największą funkię jeżeli chodzi o liście to powiedz na wiosnę, :wit to ci dam kawałek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W Twoim ogrodzie można zawrotu głowy dostać ;:111 ...i oczopląsu też ;:219 i frustracji doznać ;:218 i zagubić się w cudnych zakątkach ;:204 ...Twój ogród Marto aż kipi... barwą a zapewne i zapachem bo czas mamy cudny tylko pogoda nas nie rozpieszcza i dołuje... ;:145 Cudny spacer sobie zrobiłam bo u mnie nie wiadomo w tej chwili...ranek to czy już wieczór... ;:131 ciemno....i zaczyna padać...dawno nie padało... ;:47
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”