Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Aguś, nie musisz się czerwienić pewnie że wyślę tylko daj adres na pw i napisz swój nick bo was pomylę,on nie może być duży bo nie zmieścił by się do koperty
Ja u siebie odkryłam
rdest tylko z białymi kłosami.Bynajmniej tak mi się wydaje, a że na oczy mi padło zmęczenie to głowy nie dam
Dobrze że tabliczkę zostawiłam co jest posadzone bo myślałam co to za zielona kępa rośnie znowu jakiś chwast i już miałam wyplewić patrzę a tu tabliczka "rdest".
Niestety moja skleroza + mania usuwania chwastów = utrata wielu roślinek
W tym roku wysiałam dużo nasion kwiatów po raz pierwszy i nie znając widoku wschodzących roślin plewienie postanowiłam zostawić na potem. Omijam więc rabaty szerokim łukiem żeby mnie nie kusiło coś wyrwać, no chyba że wiem na 100% że to jest chwast.Kiedyś skutecznie wypieliłam zatrwian bo ma liście trochę podobne do mlecza.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też ostatnio szukałam rdestu w szkółce ale poza Auberta to nie wiedzieli o co chodzi
A jest cudny. Podziwiałam go u ciebie i jeszcze u kogoś widziałam. Są takie dwie rzeczy które próbuję ostatnio zdobyć i patrzą na mnie jak na kosmitę. Właśnie ten rdest wężownik i kłosowiec. Nie wiedziałam że to takie mało popularne 

-
Gosiu,rozbrajasz mnie
z tymi chwastami , to jest taki lekki róż rdestu
Jolu,czy ty też chcesz ten Rdest?

Jolu,czy ty też chcesz ten Rdest?

-
Dziewczynki u mnie od godziny jest noc taka straszna ulewa i burza chyba nas zaleje, tragedia 

WITAJ
Masz piękny ogród, bardzo mi się podoba klon palmowy, sama bym chciała słyszałam ze ciężki w uprawie jest mam pytanie co to za roślina w nim co kwitnie na różowo jest śliczna, pozdrawiam

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
-
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu pięknie,pięknie pięknie

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Piękne łubiny bardzo je lubię, bo niezawodnie kwitną nawet w najgorszą pogodę zakopiańską, no oczywiście jeszcze nie teraz.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
Duszyczko,witam serdecznie w moim ogrodzie,cieszę się że się podoba ,miło mi słyszeć takie słowa,jeżeli chodzi o klon palmowy to ja nie mam z nim żadnych problemów,mam jeszcze zielony i też nie ma problemu,lubi ziemię żyzną,wilgotną i przepuszczalną,dałam mu ziemię z worków bo u nas sama glina i to dość głęboko,lubi miejsce zaciszne a u mnie dookoła coś rośnie to go osłania ale drugi i trzeci rosną w miejscu bardziej otwartym i też im nic nie ma, nigdy ich nie okrywam,koło klonu była posadzona Azalia różowa z paseczkiem,o takich drobnych twiatuszkach,te dwie rośliny urosły i wnikły w siebie,zrobiłam zdjęcie z bliska tej Azalii ale jeszcze nie włożyłam na forum.Duszyczko jak mogę do ciebie zaglądnąć?pozdrawiam i zapraszam na następny spacerek po ogrodzie

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pewnie mieszkasz w łagodniejszym klimacie-u mnie klony palmowe nie rosną, za zimno im
Teraz wiem, że potrzebują bardzo ciepłego miejsca i może coś bym znalazła, ale dwa przepadły.
Ulewa się skończyła?

Ulewa się skończyła?
-
Ewciu,dziękuję ci ślicznie moja czarodziejko
, znowu do mnie zaglądnij na momencik
Olgo,miło mi,że mnie odwiedziłaś,ja też uwielbiam łubiny, te ich kolory i ta ich magiczna prostota ,no i to są kwiaty mojej babci
zapraszam znowu na mały
spacerek

Olgo,miło mi,że mnie odwiedziłaś,ja też uwielbiam łubiny, te ich kolory i ta ich magiczna prostota ,no i to są kwiaty mojej babci

-
Ewciu majowa,ja nie mam łagodnego klimatu,mam u siebie mrozowisko,nigdy nie dochowam się migdałków ,bo zawsze przemarzną ,nie będzie u mnie rosła Dereń pagodowa,Dereń Cousa ,wszystko przemarza a klony żadne nie przemarzają a mam jeszcze inne,ja mieszkam 35 km od Krakowa w stronę gór .Ulewa troszkę się zmniejszyła ale pada dalej,tylko spokojniej,gdybyś chciała taką największą funkię jeżeli chodzi o liście to powiedz na wiosnę,
to ci dam kawałek

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
W Twoim ogrodzie można zawrotu głowy dostać
...i oczopląsu też
i frustracji doznać
i zagubić się w cudnych zakątkach
...Twój ogród Marto aż kipi... barwą a zapewne i zapachem bo czas mamy cudny tylko pogoda nas nie rozpieszcza i dołuje...
Cudny spacer sobie zrobiłam bo u mnie nie wiadomo w tej chwili...ranek to czy już wieczór...
ciemno....i zaczyna padać...dawno nie padało...