Nutka i jej storczyki

ODPOWIEDZ
nuutka
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 15:47

Post »

Orionko,dzięki! Twoje też niech jak najpiękniej kwitną :)
Platynko,to był mój pierwszy storczyk i właściwie wtedy nie bardzo wiedziałam jeszcze, co z nim mam robić. ale jak już wcześniej wspomniałam, mam kolege, ktory ma hodowlę storczyków i widziałam, w jaki sposób on się nimi zajmuje. mam też Przyjaciółkę, która storczyki KOCHA i podpatrzyłam od nich,jak się nimi zajmują. i oni, tak samo jak Ty, trzymaja storczyki w wodzie i keramzyt
Nutka
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ojojoj jakie pieknosci :!: Fajnie jest miec takiego kolege co czasem podrzuci kwiatka i jeszcze jest super znawca w tej dziedzinie.
Ja tez probuje sposobu Platynki na jednym z moich storczykow, ten ktorego reanimuje od tygodnia biedak zostal sie tylko z 1 korzonkiem i polowa liscia ale dzis zauwazylam ze wyrasta nowy listek ma juz okolo 3 mm juuuppppiiii :!: Platynko jestes imienniczka mojej najstarszaj corki,piekne imie.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj w naszym storczykowym gronie:) Ja za takiego żółtego to dałabym wiele hi hi :) Tak poluję i nie mogę upolować. Tylko takie żółciaste to mam oncidium, ale już przekwitło w tej chwili. Owocnych kwitnień, życzę :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Marto , miło mi! moja mama też tak się zachwyca, ja mniej, ale...niech będzie :) moge być Dżoaną ;)
Gdy wyprobujesz sposób, donoś na bieżąco, co i jak :)
platynka :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Nutko, witaj na Forum :P
Masz prześliczne storczyki, założę się że to dopiero początek kolekcji :lol:
Biały mnie zachwycił, ma takie ogromne kwiaty ;:111 oj brakuje mi takiego w mojej "kolekcji" ;:224 niby mam białego ale jest reanimowany i nie kwitnie od stycznia, nie wiem co z nim dalej będzie choć puszcza nowe listki i korzonki, jestem więc dobrej myśli :roll: ale kwiaty miał zdecydowanie mniejsze od Twojego :twisted:
Ten Twój z OBI to brat bliźniak mojego "seledynka", jest on wyjątkowo wytrzymały, u mnie kwitnie od początku marca i nie zrzucił ani jednego kwiatu, wręcz przeciwnie, u mnie wypuścił jeszcze 10 pączków ;:183
Życzę powodzenia w hodowli oraz oczywiście rychłego jej powiększenia ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Właśnie, Nutko, zamierzasz dokupić, dostać, dokolekcjonować następne okazy? ;:1 ;:2
nuutka
100p
100p

Post »

Witaj Jeanne!!! ten biały jest taki wielki, że muszę podtrzymywać go drabinką, bo kwiaty przeciążają go :) a kolekcja na pewno się będzie powiększała
Platynko, pewnie, że tak!!! :lol: choć Tobie nie dorównam na pewno :D
Nutka
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

ja zaczynałam od jednego, więc daj sobie trochę czasu i...zobaczysz...będziesz płakała,że miejsca brak :)
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Nuto wystarczy dobrze się rozpędzic (albo uśmiechnąc troszkę do kolegi, trochę do koleżanki) i będzie tyle co ma Platynka ;:112
nuutka
100p
100p

Post »

To naprawdę uzależnia ;:80 a wy, dziewczyny, od jakiego czasu pasjonujecie się tymi pięknościami??
Nutka
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Ja od całkiem niedawna - od początku maja tego roku.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

masz przepiękne storczyki. Bardzo mi się podoba ten Phalaenopsis w różowe kropki.
nuutka
100p
100p

Post »

Storczykowa, Twoje storczyki są przecudowne!!!!!!!!
Orionko, to jak na tak krotki okres to masz całkiem niezłą kolekcję. ale super!!
Nutka
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Ja też mam sporo... I co najciekawsze - jestem leniem, który lubi od razu efekty wszystkiego. a storczyki... uczą chyba pokory i cierpliwości... z nimi mogę gadać godzinami, każdemu wycierać liście, czekać na nowe pędy, listki, korzenie... fakt, one się odpłacają systematycznie, może dlatego nie narzekam, że to wszystko tak wolno... ps. kolejny storczyk - pachnący - wypuścił liść, właściwie to na razie malenka wypustka w kształcie trójkąta.

tylko pączki wczorajszego się zmarszczyły :( nie lubię ich wnosić do domu :( zawsze odreagowują ;:96

ja swoje mam od ...półtora roku?
i jeszcze jest wiele takich, które bym chciała...

a Tobie, Nutko, jaki/jakie się marzą?
nuutka
100p
100p

Post »

Platynko, Twoja ilość jest oszałamiająca :) myślę, że kwiaty w ogóle mają dusze... one uwielbiają, gdy się z nimi rozmawia.a najlepiej codziennie. ja też ze swoimi rozmawiam,i to kilka razy dziennie :roll:
ja po prostu pokochałam wszystkie kwiaty, a w szczególności wszystkie storczykusie :)
Nutka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”