Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Bardzo się cieszę że podoba Wam się mój warzywniak :heja Cały weekend spędziłam pracowicie. Wbrew temu co ktoś na forum mi mówił nadgoniłam pracę w ogrodzie :tan Warzywa prawie wszystkie rosną sobie powolutku, trawa skoszona, prawie wszystkie sadzonki kwiatów posadzone. Ja pracuje, ale roślinki ociągają się z kwitnieniem :(
Parę zdjęć, ale nie za dobrej jakości Muszę wybrać się "na przeszkolenie" do kogoś bo Wy robicie takie piękne zdjęcia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uschła gałąź więc żeby nie było "łyso" zamontowaliśmy karmnik. Tej zimy nawet byli ptasi goście :D

Obrazek

W końcu posadziłam pomidory na gruncie
Obrazek

Musztardowce
Obrazek
Kwitnie dereń
Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu te robactwa doprowadzają nas do szału i rozpaczy gdy zżerają nam nasze warzywa i nie tylko.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu Co racja to racja. Właśnie dyskutowałam z mężem że naokoło działki ustawię tabliczki "chorobom,szkodnikom i gryzoniom wstęp surowo wzbroniony" tylko kto ich nauczy czytać ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Gosiu, chyba nie ma takiej osoby której by się Twój warzywnik nie podobał :D Karmnik super wygląda na tym złamanym konarze. Pogoda mnie dobija, nie dość że mnie tyle dni nie było, to nadal pada, rabaty mam zachwaszczone i ciągle za mokro żeby się tym zająć, a chwaściska rosną na potęgę :( , i do tego prognozy pogody wcale nie są pocieszające, a co tak ładnie na biało kwitnie na pergoli?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u mnie nie pada a chwaściory rosną na potęgę :evil: Te białe na pergoli to wiciokrzew tylko nie pamiętam jaki Ma bardzo ładne kwiaty poniżej złej jakości fotka tego kwita
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Gosiu ależ masz wyplewiony warzywnik, ja dzisiaj przeszłam z graczką ale zanim chwasty przywiędły wyszła chmura i dobrze podlała.
Całe szczęście że warzywka poschodziły, mam nadzieję że teraz jak mają już tyle wilgoci zrobi się ciepło i wszystko ruszy pełną parą.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu gdybym mieszkała na wsi ;:224 , a tak cóż ja jedna mogę przez te parę dni, ale staram się :D Najgorsza to jest trawa :evil: skosimy przyjeżdżamy za tydzień i praktycznie trawa nadaje się do ponownego koszenia. Kupiłam nawóz "Mniej koszenia" i muszę przyznać że jest trochę lepiej w tych miejscach gdzie posypałam nawozem.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu my trawnik kosimy raz w tygodniu a mąż w środę podsypał trawnik saletrą . Nasz trawnik po zimie dosyć kiepsko wyglądał, na zimę została za wysoka trawa.
W tym roku ciężko zebrać się z pracami bo pogoda wchodzi w paradę , jak można było plewić to było za sucho albo nie było jeszcze chwastów jak teraz trzeba to znowu za mokro, u nas się znowu rozpadało. ;:202
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Saletra na poprawienie trawy i żeby rosła w szerz a nie na wysokość?
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu piękne kwiaty ;:138 a cóż to za roślinka ten musztardowiec? jeszcze o tym nie słyszałem ;:131
jeśli chodzi o saletrę to jest wiele rodzajów na szybszy rozwój traw jest saletra amonowa jest też potasowa, która zapobiega szybkiemu więdnięciu liści podczas susz i przedwczesnym wysychaniu liści ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas saletra ma da trawie kolor i poprawić jej kondycję ale trawka na wysokość rośnie.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku Widzę że muszę się dokształcić . Czas zainteresować się nawozami ,a nie tylko obornik i obornik :;230 Musztardowiec to jednoroczna roślina trochę pikantna w smaku. Zastosowanie mniej więcej jak rukola itp.
Jolu to kiepsko bo ja chcę żeby na wysokość wolniej rosła. Jest gesta i jak wysoka to mąż kosi i kosi. Chudy biedak jest ;:306 kosa trochę waży więc się chłopka męczy
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Właśnie po saletrze trawa rośnie szybciej i trzeba wtedy kosić trawnik co tydzień, ale za to trawnik ma ciemniejsze liście. Mój trawnik widzi saletrę amonową i potasową tylko wtedy, gdy ma już jasne liście ;:108
Gosiu to wszystko przez mój przyszły zawód "technik rolnik"
;:108
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz zawsze dobre wiadomości się przydają "nauka nie idzie w las" Wiesz ja stosuję pod jadalne rośliny obornik pod ozdobne azofoskę do kwasolubnych nawóz im przeznaczony. Koniec mojej wiedzy na temat nawożenia. :;230 No jeszcze wczesna wiosną posypałam na jednym kawałku nawozem "mniej koszenia" dla sprawdzenia czy działa. Mąż mówi że trochę lepiej, ale nie jest rewelacja :(
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Piękny jest ten biały wiciokrzew, ja w tym roku kupiłam trzy rodzaje, na razie do kwitnienie zabiera się czerwony.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”